- Poruka
- 55.129
Da li začinjavate salatu, recimo kupus ili zelenu, onako odočno ili imate meru?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
I ja imam to ali ne koristim. :/ja imam teglicu sa mlinom na vrhu i onda zavrtim nekoliko puta. Ne znam ni sam koliko upadne![]()
Meni je maslinovo ulje skupo k'o otrov, a ne nameravam da se trujem;odokativno maslinovo ulje i so ali recimo jabukovo sirće sipam čep ili 2 čepa zavisi od količine salate jer tu kad krenem odokativno obavezno preteram i userem salatu bude previše kisela i ne bude to kako treba
smejem se ali ti si izgleda ozbiljna?Salatu ćemo napraviti nekako, ali vas molim da ne usvajate izraz: "Odočno. "
Sad ste to pročitali, i ako se pitam nikad više! "Odočno" nije REČ srpskog jezika!
Мене нервира и белолучена паприка. Јбт, то су печене паприке у уљу....Salatu ćemo napraviti nekako, ali vas molim da ne usvajate izraz: "Odočno. "
Sad ste to pročitali, i ako se pitam nikad više! "Odočno" nije REČ srpskog jezika!
ja nikad nisam čuo belolučenaМене нервира и белолучена паприка. Јбт, то су печене паприке у уљу....
a što ti toliko smeta odočno?Salatu ćemo napraviti nekako, ali vas molim da ne usvajate izraz: "Odočno. "
То ти сад сви говоре а мене то нервира...Прво нисам знала шта је то кад сам чула а сад кад знам - ужас.ja nikad nisam čuo belolučena
Дал си нормална. Од кад знам за себе знам за ту реч.a što ti toliko smeta odočno?
Da li znaš da do pre 20-30 godina u srpskom nije postojala reč "gubitnik"?
Pa, smejem se i ja često, ali ipak više volim kad nam je naš jezik banja, kad teme nisu rogobatne, kad se neguje srpski jezik; Ne mogu da se smejem kad ovaj forum postane mesto na kom se promoviše nepismenost ili deformacija jednog krajnje korektnog, dovoljnog i bogatog jezika.smejem se ali ti si izgleda ozbiljna?![]()
koristio je narod ali zvanično nie bila u rečniku.Дал си нормална. Од кад знам за себе знам за ту реч.
to mora da su bosanci doneliТо ти сад сви говоре а мене то нервира...Прво нисам знала шта је то кад сам чула а сад кад знам - ужас.
Neko ti je lose objasnio. Belolucene paprike se ne zovu tako zato jer su pecene u ulju (obicno i nisu pecene u ulju vec su ispecene *na suvo* - na ringli ili plotni i posle ljustenja onih crnih izgorelih opnica... stavljene u sirce i so) vec zato sto se u te paprike onda doda i seckani BELI LUK...Zato se, logicno, i zovu belolucene (zbog belog luka posutog po njima)Мене нервира и белолучена паприка. Јбт, то су печене паприке у уљу....
Neko ti je lose objasnio. Belolucene paprike se ne zovu tako zato jer su pecene u ulju (obicno i nisu pecene u ulju vec su ispecene *na suvo* - na ringli ili plotni i posle oljustene one crne izgorele opnice... i stavljene u sirce i so) vec zato sto se u te paprike onda doda i seckani BELI LUK...Zato se, logicno, i zovu belolucene (zbog belog luka posutog po njima)
Tako da taj naziv nije ni ruzan ni neprirodan (za razliku od npr. *odocno*) vec sasvim prikladan (i tradicionalno vec dugo u potrebi)