Da li začinite salatu po meri ili odočno?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
55.129
Da li začinjavate salatu, recimo kupus ili zelenu, onako odočno ili imate meru?

wonton wrappers, red cabbage salad 024.jpg
 
odokativno maslinovo ulje i so ali recimo jabukovo sirće sipam čep ili 2 čepa zavisi od količine salate jer tu kad krenem odokativno obavezno preteram i userem salatu bude previše kisela i ne bude to kako treba
Meni je maslinovo ulje skupo k'o otrov, a ne nameravam da se trujem;
Elem, ja to malo nauljim, malo posolim, malo posirćetim..... i voila! Svi zadovoljni, jer slabo začinjena salata je gora od prezačinjene! Kod mene nema malo. Npr, imamo pasulj... Mi salatu od bilo čega pomešamo sa jelom. Npr., pasulj slabo posoljen+salata=JUST FINE! :zcepanje:
 
Од ока солим, уљим и сирћетим. На крају крајева проба се, тако ваљда сви раде.
И да, ништа горе од слабо зачињене салате. У кафани увек морам да је дорађујем, нема уља довољно а ни соли.
Главно да је наплате у пм.
 
smejem se ali ti si izgleda ozbiljna? ;)
Pa, smejem se i ja često, ali ipak više volim kad nam je naš jezik banja, kad teme nisu rogobatne, kad se neguje srpski jezik; Ne mogu da se smejem kad ovaj forum postane mesto na kom se promoviše nepismenost ili deformacija jednog krajnje korektnog, dovoljnog i bogatog jezika.
Milka Canić rules!
 
Мене нервира и белолучена паприка. Јбт, то су печене паприке у уљу....
Neko ti je lose objasnio. Belolucene paprike se ne zovu tako zato jer su pecene u ulju (obicno i nisu pecene u ulju vec su ispecene *na suvo* - na ringli ili plotni i posle ljustenja onih crnih izgorelih opnica... stavljene u sirce i so) vec zato sto se u te paprike onda doda i seckani BELI LUK...Zato se, logicno, i zovu belolucene (zbog belog luka posutog po njima)
Tako da taj naziv nije ni ruzan ni neprirodan (za razliku od npr. *odocno*) vec sasvim prikladan (i tradicionalno vec dugo u potrebi)
 
Neko ti je lose objasnio. Belolucene paprike se ne zovu tako zato jer su pecene u ulju (obicno i nisu pecene u ulju vec su ispecene *na suvo* - na ringli ili plotni i posle oljustene one crne izgorele opnice... i stavljene u sirce i so) vec zato sto se u te paprike onda doda i seckani BELI LUK...Zato se, logicno, i zovu belolucene (zbog belog luka posutog po njima)
Tako da taj naziv nije ni ruzan ni neprirodan (za razliku od npr. *odocno*) vec sasvim prikladan (i tradicionalno vec dugo u potrebi)

Нико ми није лоше објаснио, ЗНАМ да су печене и ољуштене па затим стављене у уље и да се ваљају у белом луку, ЈБТ правим их годинама.
Одвратна ми је та реч, сељоберска, неписмена...
 

Back
Top