Da li vrh SPC-a mora da bude u službi Vučićevog opstanka na vlasti i zašto?

Ја сам вјерник СПЦ и у складу са својим увјерењима износим оно што сматрам праведним и исправним.
Niko ti ne osporava to sto si vernik
I ja sam vernik i ne pokusavam da odredjujem pravila rada crkve kao institucije da odredjujem koga crkva treba da podrzi ili ne

Niko ti ne osporava to sto si vernik
I ja sam vernik i ne pokusavam da odredjujem pravila rada crkve kao institucije da odredjujem koga crkva treba da podrzi ili ne
Biti vjernik NE ZNAČI bespogovorno odobravati sve što se radi u vrhu SPC. To te ne čini bogoprotivnim. I sv. Grigorije Bogoslov piše o tome.

Ја сам вјерник СПЦ и у складу са својим увјерењима износим оно што сматрам праведним и исправним.
Naravno da imas pravo da izneses svoje misljenje,ali i mi iznosimo svoja misljenja.SPC nema pravo na gresku.Sta ti i ja znamo da ce promjene donijeti.Hocemo da ode ova vlast i Vucic.Ko ce doci?SPC ima vjernike i sa jedne i sa druge strane.

Naravno da imas pravo da izneses svoje misljenje,ali i mi iznosimo svoja misljenja.SPC nema pravo na gresku.Sta ti i ja znamo da ce promjene donijeti.Hocemo da ode ova vlast i Vucic.Ko ce doci?SPC ima vjernike i sa jedne i sa druge strane.
Управо у томе би и требала бити кључна улога СПЦ да доприносе детоксикацији својих вјерника који су обманути Вучићевом пропагандом. Да указују да се не гледа Пинк и не чита Информер, да се тражи прекидање емитовања ријалитија, да се промовише подршка студентима, да се апелује на власт да испуни захтјеве, да се организују литије заједно са студентима, да свештеници буду на блокадама са нашом дјецом.

Meni ne, Ali vi coporativno, agresivno napadate sve ove sto glasaju za AV
Vi sebi dajete za pravo da vredjate neistomisljenike
СНСовци дјевојкама преламају вилице по улицама и газе људе аутима по цестама што је далеко озбиљније од "агресивног нападања".

Kako bi uzurpacija institucija bila bitna tema za Crkvu? I to u sekularnoj državi? Pa voleo ti što je to tako ili ne. A za koga si glasao? Jel SPC bila na nekoj listi?
Zašto je rodno senzitivni jezik toliko bitna tema za patrijarha da je stalno o tome pričao? Ovo što se trenutno dešava u zemlji je ipak daleko bitnije zar ne Tome?

Управо у томе би и требала бити кључна улога СПЦ да доприносе детоксикацији својих вјерника који су обманути Вучићевом пропагандом. Да указују да се не гледа Пинк и не чита Информер, да се тражи прекидање емитовања ријалитија, да се промовише подршка студентима, да се апелује на власт да испуни захтјеве, да се организују литије заједно са студентима, да свештеници буду на блокадама са нашом дјецом.
Svestenici trebaju da budu i sa onom drugom decom
Treba izgleda da se emituju samo N1 i nova S

Back