Da li vrh SPC-a mora da bude u službi Vučićevog opstanka na vlasti i zašto?

Govorim o ljudima koji su na svakoj Liturgiji kojoj mogu da prisustvuju.Poste,pricescuju se.Najvise 2%.
Ко може да да те проценте? И присуство Литургији и пост је лична ствар која се јавно не обзњањује јер је лицемерно, по Писму.

Screenshot_2025_0203_165118_com.viber.voip.png

ПРОТА МИРОЉУБ
Скидање Вучића са власти није само политичка борба – то је и егзорцизам. Он није само човек, политичар, већ је и зао дух, који је запосео не само друштво, већ и душе људи.

Његова редовна свакодневна ванредна обраћања су психомагијски чинови, којима се он агресивно намеће као божански ауторитет у свести људи. То је и једна врста психичког терора, под чијом сугестивношћу и дуготрајном изложеношћу људи губе јасну свест и моћ да рационално и реално расуђују.

Зато ће његов пад са власти бити уједно и духовно прочишћење друштва. Остаће и даље многи наслеђени проблеми, али ће се лакше дисати. Уз Божију помоћ, ђаво ће бити истеран из тела нације.

Дакле, он није само политичар и велеиздајник, већ му је его хипертрофирао до нивоа да је постао дух који запоседа. Његова странка и медији су постали квазицрква, која проповеда веру у тог духа. Нажалост, чак су и неки клирици Српске православне цркве заменили веру у Живог и Истинитог Бога вером у тог духа.
Протојереј Мирољуб Ружић

Ко може да да те проценте? И присуство Литургији и пост је лична ствар која се јавно не обзњањује јер је лицемерно, по Писму.
Pa idi u svoj pomjesni hram i vidi koliki je broj vjernika a koliko mjesto broji stanovnika.Evo kod mene.2000 stanovnika.
50 ljudi redovno dolazi na Liturgiju.Znaci 2,5 %.

Crkva i vojska jos iz vremena vizantije i napravise i sacuvase srbiju.
Није лако у једној реченици, али постигао си:
- Византија је западни фантом, постојало је Источно римско царство или Ромејско царство
- Црква да, али много војски је за осам векова имала Србија, неке је сачуваше, а неке не
- каква је таква је, наша је - Србија ипак заслужује велико почетно слово, на страну правопис.

Није лако у једној реченици, али постигао си:
- Византија је западни фантом, постојало је Источно римско царство или Ромејско царство
- Црква да, али много војски је за осам векова имала Србија, неке је сачуваше, а неке не
- каква је таква је, наша је - Србија ипак заслужује велико почетно слово, на страну правопис.
Da zasluzuje veliko slovo
Ali vise zasluge ima crkva i vojska
jedinicu meni za pravopis a crkvi i vojsci 10 plus.

Ono negativno u SPC (bahacenje pojedinaca,skupi automobili...) naglasavaju.
A sve pozitivno u SPC ne vide.Licemjeri.
SPC je jedna institucija koja vodi srbski narod vekovima
da nje nema verovatno bi i srbstvo odavno nestalo
da imaju gresaka, losih pojedinaca, ima
zasto mislis da je ovi napadaju?

Ocena 9 za vucica
Crkva uvek10
Jos vojska da izmili pa da je ocenim.haha
Ovako ti je uvijek na ovom forumu.Postavi se tema koja ima veze sa SPC.Dodju ljudi koji niti idu u Crkvu niti ih Crkva zanima.Pljunu i pobjegnu.Ne mozes ti sa njima ni diskutovati jer nista o Crkvi i ne znaju.Kao da su djavoimani.

ti si ubedjen da su svi sendvicari kao sto si i ti?
oni bar jedu srbske sendvice, a ti jedes soroseve , iako je za tebe burek preskup
Znam da ti više voliš Profitija, ali Patrijarh Pavle je za mene bio poslednji pravi Patrijarh. Kamo sreće da jednog dana SPC nađe takvog.

Ovi sad poslušnici sistema mu nisu ni do kolena.

Ovako ti je uvijek na ovom forumu.Postavi se tema koja ima veze sa SPC.Dodju ljudi koji niti idu u Crkvu niti ih Crkva zanima.Pljunu i pobjegnu.Ne mozes ti sa njima ni diskutovati jer nista o Crkvi i ne znaju.Kao da su djavoimani.
Zabijena im glava u zlatno telo a nisu svesni
Iz tog zatvora tesko je pobeci.Bukvalno nemoguca misija.

Znam da ti više voliš Profitija, ali Patrijarh Pavle je za mene bio poslednji pravi Patrijarh. Kamo sreće da jednog dana SPC nađe takvog.

Ovi sad poslušnici sistema mu nisu ni do kolena.
Imali smo velikog Patrijarha Pavla.On vise nije sa nama fizicki.Koliko se t i,ja i ostali ugledamo na Patrijarha Pavla?Koliko se trudimo da budemo dobri ljudi?Mozemo li bolje?Svakom Patrijarhu moramo pomagati da i on bude bolji.Tesko je biti Patrijarh poslije Patrijarha Pavla.

Znam da ti više voliš PROFITLIJA, ali Patrijarh Pavle je za mene bio poslednji pravi Patrijarh. Kamo sreće da jednog dana SPC nađe takvog.

Ovi sad poslušnici sistema mu nisu ni do kolena
ti, kao neki moderator, bi trebao da se drzis pravila koje ste vi u KRIZARICI postavili
ne vredjati javne licnosti
sve si ti, samo srbin nisi. jedan od onih sto pljuje po SPC, nadajuci se da ce tako oslabiti srbstvo
SPC i pravoslavna vera su SRBINU SVETINJA, pravi srbi ih ne diraju

Back