DarkMoon
Legenda
- Poruka
- 50.561
vucic je veleizdajnik!Vucic postuje SPC i pomaze ih finansijski
Milo je hteo sve da im otme i uvede zabranu rada
Zato SPC nece na njega. Sve je biznis.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
vucic je veleizdajnik!Vucic postuje SPC i pomaze ih finansijski
Milo je hteo sve da im otme i uvede zabranu rada
Zato SPC nece na njega. Sve je biznis.
Zatrovani su ostaci Titove SKJ a ne vernici. Njima je taj bio pastir pa se u populistiickim pričama o spoljašnjim i unutrašnjim neprijateljima i boljem sutra nostalgična prisećaju mladosti, kada se živelo mnogo bolje nego sada.A i propalo isto kao sada...Tito-Sloba-Aca u gotovo vekovnom kontinuitetu samo su do propasti dovodili, bez razlike. Na njih Crkva ionako ne bi imala nikakav uticaj, pa zašto da se spušta telo Hristovo, na nivo Mamona?Управо у томе би и требала бити кључна улога СПЦ да доприносе детоксикацији својих вјерника који су обманути Вучићевом пропагандом. Да указују да се не гледа Пинк и не чита Информер, да се тражи прекидање емитовања ријалитија, да се промовише подршка студентима, да се апелује на власт да испуни захтјеве, да се организују литије заједно са студентима, да свештеници буду на блокадама са нашом дјецом.
Mislim na 1996/1997. kad su isto bili studentski protesti.Misliš na ovo...:
https://www.atvbl.rs/vijesti/srbija...rt-a-onda-je-naisao-patrijarh-pavle-14-7-2023
...što je bio sticaj okolnosti.
Što se ovoga tiče, studenti nisu slabi ni bespomocni da bi im trebao kordon episkopa da idu ispred i kade....
Pa rekoh da ne može da se poredi. Ne zato što je ovaj precednik bolji, nego zato što smo jos daleko od tačke na koju nas je Sloba doveo.Mislim na 1996/1997. kad su isto bili studentski protesti.
Ne, već ti poistovecujes sveštena lica sa monasima koji se zavetuju na nesticanje. Crkva uopšte nije protiv toga da neko nesto ima i stekne, pa ni sveštena lica.Mislim samo pogledaj samo kakve automobile voze popovi i njihov vozni park i sve je jasno, takođe brojna sveštena lica imaju i svoje privatne biznise (što opet podrazumeva neka taljenja sa nekim i nekakve kombinacije, ono ti meni ja tebi), beše i SPC gradi neke luksuzne stanove po Beogradu i šta ti ja znam, zato kažem da nikad ne treba poistovećivati crkvu kao instituciju sa Hrišćanstvom i sa samim Hristom i njegovim učenjima, beše i sam Hrist je rekao, ne gradite mi hramove (jer u principu hram je u svakome od nas i prvenstveno to u nama je ono što treba negovati i baštiniti).
Takođe kroz istoriju gotovo svuda (pa i mnogo pre pojave Hrišćanstva) crkva kao institucija i sveštenstvo su uvek bili deo establišmenta i vladajućeg poretka i njihova uloga je bila da održavaju status kvo i vladajući poredak i crkva kao takva je uvek gušila tu neku kritičku svest i želju za promenama (odnosno gušila je taj revolucionarni duh i potencijal) i imala ulogu društvenog bensedina na neki način.
Pa ajde da ovaj put stanemo na put aždaji da ne dođemo opet do te tačke.Pa rekoh da ne može da se poredi. Ne zato što je ovaj precednik bolji, nego zato što smo jos daleko od tačke na koju nas je Sloba doveo.
A da ti nije Robija hakovo nalog?![]()
Daj Bože! Ali i da ne pretvaramo pravoslavnu Crkvu i njene hramove u prljavi politički cirkus. Neka se razoblicavanjem azdaje bave studenti, narod i opozucija a Crkvi prepustimo da bude podsetnik da postoji nešto iznad Mamonske furtutme, prolaznog sveta.Pa ajde da ovaj put stanemo na put aždaji da ne dođemo opet do te tačke.
Pa nije protivnost ovom režimu politički cirkus.Daj Bože! Ali i da ne pretvaramo pravoslavnu Crkvu i njene hramove u prljavi politički cirkus. Neka se razoblicavanjem azdaje bave studenti, narod i opozucija a Crkvi prepustimo da bude podsetnik da postoji nešto iznad Mamonske furtutme, prolaznog sveta.
da takvu pojavu nazovemo, privatizacijom jedne duhovne institucije...tu je sve u igri sem interesa naroda i same institucije...materijalni, a i bolesni interesi, vrha lpki predstalja duhovni stub naroda...Mislim samo pogledaj samo kakve automobile voze popovi i njihov vozni park i sve je jasno, takođe brojna sveštena lica imaju i svoje privatne biznise (što opet podrazumeva neka taljenja sa nekim i nekakve kombinacije, ono ti meni ja tebi), beše i SPC gradi neke luksuzne stanove po Beogradu i šta ti ja znam, zato kažem da nikad ne treba poistovećivati crkvu kao instituciju sa Hrišćanstvom i sa samim Hristom i njegovim učenjima, beše i sam Hrist je rekao, ne gradite mi hramove (jer u principu hram je u svakome od nas i prvenstveno to u nama je ono što treba negovati i baštiniti).
Takođe kroz istoriju gotovo svuda (pa i mnogo pre pojave Hrišćanstva) crkva kao institucija i sveštenstvo su uvek bili deo establišmenta i vladajućeg poretka i njihova uloga je bila da održavaju status kvo i vladajući poredak i crkva kao takva je uvek gušila tu neku kritičku svest i želju za promenama (odnosno gušila je taj revolucionarni duh i potencijal) i imala ulogu društvenog bensedina na neki način.
Zasto se od te lose Crkve trazi da podrzi studente?da takvu pojavu nazovemo, privatizacijom jedne duhovne institucije...tu je sve u igri sem interesa naroda i same institucije...materijalni, a i bolesni interesi, vrha lpki predstalja duhovni stub naroda...
Ono što si u jednoj prethodnoj poruci napisao jeste. Ono đakoni idu ispred i razgrcu, kade... A nije bilo ni '96... Samo batine.Pa nije protivnost ovom režimu politički cirkus.
Kad su bile litije u CG to se radilo.Ono što si u jednoj prethodnoj poruci napisao jeste. Ono đakoni idu ispred i razgrcu, kade... A nije bilo ni '96... Samo batine.
Dobro. Moj otac je umro prije 12 godina. U relativno malom mjestu. Ali je sahranjen na gradskom groblju. Još tada smo dali preko 500 evra komunalnom za njihove usluge. Plus pogrebno preduzeće. Sad bi to vjerovatno bilo duplo. U BG je sigurno skuplje. Ali eto problem je 80 evra svešteniku. Koji čak i nije obavezan.U Beogradu
Eeee kad je veliki profit u pitanju onda skacu na noge laganeKad su bile litije u CG to se radilo.
VLadika Atanasije je od početka bio protiv Miloševića.Eeee kad je veliki profit u pitanju onda skacu na noge lagane
U srbiji im vucic obezbedjuje profit, naravno da ce ga podrzavati, moze on da radi sta god hoce
Pa milsevica su podrzavali dok je slao ljude na razna ratista - deo kolaca je isao njima
VLadika Atanasije je od početka bio protiv Miloševića.