Da li vredi zrtvovati sebe radi ljubavi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle, ono što imam je za mene mnooogo vredno i važno. Mislim na ljubav koju osećam i sreću zbog toga. Bilo bi strahovito glupo odbaciti ono za čim neki ljudi tragaju čitav život.
Iz nekog bezveznog romana sam izvukao jednu rečenicu: "Zaboraviš li prošlost, izgubićeš mali prst, živiš li u prošlosti, izgubićeš život".
Pozdrav!

E, tako te volimo! :heart:

Imam devojku skoro dve godine, i u vezi nam je fenomenalno, dobro se slazemo, odlican sex, zabavno nam je... itd., i sve je toliko dobro da ponekad pozelim da osnujemo porodicu.

Ona je imala veze i pre mene i to me ubija, ne zato sto je ona imala, vec zato sto ja nisam imao. Imao sam pre nje devojku sa kojom sam izgubio nevinost, ali je to bilo kratko i skroz bezveze, tako da mi je ona prakticno prva devojka.

Ona je uvek imala srece u ljubavi i sada zeli da se skrasi i da ja budem jedini do kraja zivota. Medjutim, u meni je, pored sve srece i ljubavi, stalno nezadovoljstvo sto se nisam iziveo i bio sa drugim devojkama.

Elem, osecam prema njoj toliko jaku ljubav da odlucujem da ostanem sa njom u vezi iako sam veoma nezadovoljan, i da to svim silama krijem od nje.

Interesuje me vase misljenje, da li vredi na taj nacin zrtvovati se radi ljubavi ili ne?

Izvini za savet, ali Bog računa prevare samo kada si u braku, tako brate ako imaš vijugu i muda, ti malo šaraj, i zadrži to tebi zlata vredno. Samo koristi zaštitu!!!!!!!!

Istina, bas zvuci protivrecno, ali pokusacu da objasnim: Dakle, ispravka, BILO nam je fenomenalno, obzirom da sam ja tu svoju dilemu negde duboko u sebi zataskao i o njoj nisam uopste razmisljao i sve je bilo ok. Medjutim, sticajem okolnosti, ta dilema mi se vratila kao bumerang, i od tada sam nezadovoljan. Svestan sam da ako opet u sebi sve ovo zataskam, da ce se kasnije sigurno vratiti u mnogo jacem obliku i sa vecim posledicama.

Priznajem da je zrtvovanje mozda pregruba rec, mozda i nije prava.
Ali, da li iko oseca prema nekome toliku ljubav da ce se postaviti ispred voljene osobe i u sebe primiti metak koji je bio njoj upucen???
Na takvo zrtvovanje sam mislio. Primer jeste filmski, ali je slikovit :)

aj ne kaki. ti si ostanak sa njom prikazao kao zrtvu. vidi, nije cak ni bitno da li ces ikad naci pravu ljubav. ako tako osecas prema devojci, duzan si da je ostavis. treba li joj neko ko sve vreme smislja kako ce da zbrise? zamisli, mozda za nju postoji neko ko ce biti presrecan da je takvu kakva je dobije, i zaista voli..
ja kapiram da te vuce zove divljine. sve je to ljudski. ali nemoj vise da se razvlacis, i mudrujes. nadam se da ona nikad nece procitati ovu temu. ako nisi u stanju da se das, i ako nisi siguran, ostavi je. dugujes jojj to.
ako ne mozes da bude njen covek, muz i partner, budi joj makar prijatelj, i pusti je neka nadje sebi pun, pravi zivot sa nekim ko zna sta zeli.

I šta bi sa čovekom?

Ma evo, uživam, u ljubavi :) Pomogoste mi da shvatim neke stvari i donesem odluku, i želim svim forumašima koji su učestvovali u diskusiji (a Novalstu bih stavio na prvo mesto) da zahvalim na trudu.

Ljudi, mnogo ste mi značili. S obzirom da je slučaj rešen, mislim da se diskusiji približio kraj. Jedino ako i vi nemate neke dileme ovog tipa pa da se produži :)

Veliki pozdrav za sve!

Ma evo, uživam, u ljubavi :) Pomogoste mi da shvatim neke stvari i donesem odluku, i želim svim forumašima koji su učestvovali u diskusiji (a Novalstu bih stavio na prvo mesto) da zahvalim na trudu.Ljudi, mnogo ste mi značili. S obzirom da je slučaj rešen, mislim da se diskusiji približio kraj. Jedino ako i vi nemate neke dileme ovog tipa pa da se produži :)

Veliki pozdrav za sve!

:rolleyes:
eh, kako je zivot lep :D

:heart::heart::heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back