Da li vredi truditi se,ako to niko ne ceni.....

K

klavirka

Gost
Da li vam se nekada desilo da ste u nešto uložili veliki trud, a onda potpuno razočarali, zato što onaj zbog koga ste se trudili to nije znao da ceni na pravi način i nije reagovao na pravi način, tj. onako kako ste smatrali da je prikladno datoj situaciji.Kako prevazići ovako neprijatnu situaciju?

... jednostavno...
Podseti sebe zasto je to sto radis tebi bitno... i istraj u tome... :wink:
Znam jednu osobu koja vise od 20 godina pokusava da sprovede svoje delo (time pomogne i ostalima), i nije odustao posle toliko potcenjivanja...

~~~~~~~~~
Crying for me was never worth a tear, my lonely soul is only filled with fear...

klavirka:
Da li vam se nekada desilo da ste u nešto uložili veliki trud, a onda potpuno razočarali, zato što onaj zbog koga ste se trudili to nije znao da ceni na pravi način i nije reagovao na pravi način, tj. onako kako ste smatrali da je prikladno datoj situaciji.Kako prevazići ovako neprijatnu situaciju?

Mislim da je sam po sebi trud (u)zaludan, ukoliko u njega nije ulozena radost:-)

Samim tim nema ni prevazilazenja neprijatne situacije, jel` te:-)

"Ko istinu gudi, gudalom ga po prstima biju"- Vuk Karadzic

Desilo se, desilo, a onda sam prestala da mu peglam pantalone :lol: :lol: :lol:
Zezam se, ko još nije osetio tako nešto?
To se ne može izbeći i jedino što možemo da uradimo u takvoj situaciji je da prestanemo da radimo ono što bi trebalo da usrećuje druge i počnemo da radimo ono što usrećuje nas.
I da izvućemo pouku, naravno....

Ljudi cesto ne shvataju sta mi ustvari zelimo, a cak i da shvataju uglavnom to ne cene bar ne onoliko koliko bi trebalo, stoga ne ocajavaj, to je ljudska subina i od toga niko ne moze pobeci. Pre ili posle svi dodjemo u slicne situacije ali sta god da je u pitanju samo je stvar u tome kako ti to prihvatas. Ljudi su takvi kakvi su i vrlo je mala mogucnost menjati ih pitanje je nase vidjenje tih ljudi. Ne mozes se razocarati u nekog vec samo u svoju predstavu o njemu, stoga, samo malo manje ocekuj od drugih a mnogo vise od sebe i mislim da se neces ponovo razocarati, bar te nesto slicno nece mnogo pogoditi.

Back