Da li vredi sipati aditiviran (skuplji) dizel ili benzin?

Ako je neko skoro putovao preko Hrvatske , treba mi informacija.
Kojeg je kvaliteta dizel bez dodataka aditiva ,jer vidim da je onaj sa aditivima skuplji za 50 centi po litru.
Mislim da ti ne vrijedi. Zavisi kakav je auto u pitanju, ako je novi auto onda možda svaki drugi, treći put. Ali ako je auto stariji onda ne. A i sama računica kaže. "Obični" dizel je 1.37€, a ovaj s aditivima je 1.78€. To je razlika 0.41€. To je skoro 33% skuplje. A Petrol reklamira da možeš s tim gorivom s aditivima prijeći 50km više sa punim spremnikom. Ako je pun spremnik oko 50 litara znači prijeđeš oko 900km s običnim dizelom, a s ovim 50km više, znači 950km. To je oko 5.5% više prijeđeš, a platila si 33% više. Po meni nema računice.

Mislim da ti ne vrijedi. Zavisi kakav je auto u pitanju, ako je novi auto onda možda svaki drugi, treći put. Ali ako je auto stariji onda ne. A i sama računica kaže. "Obični" dizel je 1.37€, a ovaj s aditivima je 1.78€. To je razlika 0.41€. To je skoro 33% skuplje. A Petrol reklamira da možeš s tim gorivom s aditivima prijeći 50km više sa punim spremnikom. Ako je pun spremnik oko 50 litara znači prijeđeš oko 900km s običnim dizelom, a s ovim 50km više, znači 950km. To je oko 5.5% više prijeđeš, a platila si 33% više. Po meni nema računice.
Nisam znao da je kod vas tolika razlika. Mislim da je kod nas manja.
Možda ne bi bilo loše sipati malo skupljeg zbog zime.

Nisam znao da je kod vas tolika razlika. Mislim da je kod nas manja.
Možda ne bi bilo loše sipati malo skupljeg zbog zime.
Mislim da kod nas još uvijek ima nešto malo vladine subvencije na gorivo, par centi, ali nisam siguran, jer znam da su vraćali i smanjivali subvencije.
A mislim da sad i većina običnih goriva kod nas ima i aditive u sebi. Recimo ja točim na Tifonu i tamo sva goriva imaju aditive u sebi, samo što ona "premium" imaju više tih aditiva.

Back