Шта предлажеш? Свију нас треба поклат, побит?
А и ја сам будала, још сам мислио да си човјек на мјесту а оно... Мржен и ти и твоји тако били ко и моји и све што са тијем иде. Не желим ти више ништа од тога. Ни мање ни више. Кад те неко оће "Побит, поклат" јер си усрни Србин, шта је твоје рјешење? Главу на пањ а не болесна мржња? Да ли би твојој дјеци то предложио?
Због оваквог размишљања као твоје ниједан једини дан нијесам пожалио зашто сам отишао са Балкана, нити сам иђе по свијету наишао на такав отров.
Ne predlazem niko da se kolje, samo lepo iznosim koliko nakaradnog unosi jedan dodjos , jer ga boli tuki...i ima svoje revansizme..
Ono sto se radilo u pametnim drzavama je asimilacija, tj postoji dominantni mainstream, a ostalo je filklor....Tada svi uzivaju , tada svako ima taj svoj zavicajni identitet pomalo , ali se itekako gleda sta je cilj , koja homogenizacija vrednosti....
Ja kad pricam da nesto ne valja, ne znaci da zelim ljude da pokoljem...to drugi rade...
Ja samo ne zelim da sebi daju oduska u tome sto ne valja...
Ne zelim da sudim po izgledu , ali u redu u marketu , celavac, debeo vrat, bucan, sve nesto komentarise blentavo , red neck kako bi ameri rekli , i dobije nagradu besplatnu kupovinu , i to 10 000 je napravio , jer je ganjao poklon , bila akcija ko premasi 10 000 dobice poklon...i u tom trenutku on glasno svima objavljuje, vidis kako sam ja srecan , oce me bre stalno ...i tako jos neki komentari ....ocigledno dupe bio dupe ostao...
To ne znaci da bi ga sad preklao, samo bih voleo kad su svi bili u finom raspolozenju , da je manje bio nadrndan i jos dobio dzabaluk kupovinu i opet je ostao duduk, i posle toga..znaci nije duduk sto mu neko cini zlo , nego je duduk jer je duduk..
A Srbi vecito vide da ih drugi zele na panj, cak eto kad ja ukazem da je vrlo lose to sto je dominirao kordunas u srpskom drustvu a ne Srbijanac, Kordunas ce odmah to protumaciti da mu Srbijanac zeli glavu na panj...ili u ovom slucaju ja da mu zelim glavu na panj...
Sa Srbima se onda ne moze razgovarati , jer imaju samo dve opcije, koje jeus tacne , ili si sa mnom ili si protiv mene.
To su tacne opcije ako je princip totalno odsustvo pravila, zakona, animalizam do daske, jer onda su sva sredstva dozvoljena, i bukvalno je tako , ili mi pomazes ili mi odmazes...a ne slucajno to radis...ili imas neki zahtev itd itd..to je previse komplikovano za Srbe...oni su glupi ko tocilo...ali lukavi , uvek to moram da ponavljam, jer svaki glup covek koji gleda da prezivi razvije dve osobine, jedno je podmuklost a drugo je lukavost....lukavost simulira inteligenciju koju nema, preko skupljanja iskustava sta u kom trenutku uraditi da bi iskoristio nesto , nekog ili zaebao nekog, a podlost je kako nadmudriti tog nekog u njegovim lukavstvima ili ako nisu lukavstva, kako ga zaebati...
Da se ne lazemo , u biznisu se cesto koriste i lukavstva i podlosti , a znate zasto , zato sto su najcesce korisnici , saradnici i kupci gluperde...i onda se takvo ponasanje nece sankcionisati , i onda je jeftinije....npr svog najveceg konkurenta navuces da ti pravi porudzbenicu uplatis mu avans, to te kosta 20% od vrednosti robe, ali izaberes robu koju nece moci da proda nikom drugom nego tebi za dzabalesku , a onda odustanes od kupovine...puko si 20% ali si konkurenta oterao u 80% nelikvidnost...od kojih je 30% profit, ali 50% si ga navukao sa svojih 20%.....i pojeo mu tempo...njegovi kapaciteti su se trosili na nesto sto nema buducnost, a ti si svoje kapacitete trosio na nesto sto ima..