Da li volite Srbe kao narod

Meni je najgore to kad se spominju neki slavni Srbe sto svi koriste stalno isti primer, "Tesla, Djokovic"... Poredite genijalni um u svakom aspektu, natcoveka koji je razumeo prirodu stvarnosti i imao brilijantni um sa covekom koji prebacuje lopticu preko mrezice. Svaka cast Djokovicu na uspehu u sportu, ali sport je sustinski potpuno nevazna stvar. Najobicniji hirurg iz bilo koje bolnice u Srbiji je vazniji za srpsko drustvo nego teniser. A da ne pricamo o tome da niko u Srbiji ne bi gledao tenis da nije Djokovica.

Srbin sam i volim što sam Srbin ali nisam ponosan. Mislim da čovek treba da bude glup da bi se ponosio svojom nacijom. To je lutrija u kojoj si naciji rođen.
Takođe ne vidim da su Srbi nešto mnogo mudra nacija, prilično smo priglupi i vučemo glupe poteze.
Takođe smo i izvanredno nekulturni i nemamo kućnog vaspitanja.
Sve u svemu jedna prosečna nebitna nacija.
Isto je da li si rođen kao Čeh, Srbin, Slovak, Poljak itd.

Srbuju oni koji nemaju čime da se ponose.

Ponosim se svojim uspesima ne tuđim.

Pa cijela ta porodica je iz danasnje Hercegovine ne iz Dubrovnika ili Cavtata nego okoline Trebinja

Msm i da je covjek Kinez nebitno njegova stvar ali nije,ljepse je reci prvi je provalio da na prostoru Balkana postoji katolicki narod.Katolicanstvo je na Balkanu dolazilo nasilno nikad prirodnim putem.Ili zamisli pravoslavci da se pojave njih 200 hiljada i kazu mi smo narod pravoslavni stari iz okoline Rima.Onda bi jasno znao da su pravoslavci tu vrsili invaziju posto tu osnova pravoslavnog naroda nema

Da ali mi neke stvari kod njega ne sviđaju kao što me neke stvari oduševljavaju. Ne mogu da razumem da se slavi slava kao da je neka svadba i neko veselje. Ljudi mahom dolaze na slavama sa se dobro najedi i napiju i nema to nikakve veze ni sa tradicijom ni sa verom. A sveštena lica to dozvoljavaju jer su i oni takvi.

Koliko znam Srbi govore hrvatski?

Hrvatski da demistifikujemo

70 posto je srpski 25 posto je italijanski i italijanizmi posebno u Dalmaciji (gradele,porta nisu hrvatske vec italijanske rijeci) i 5 posto su izmisljenje rijeci u tih 5 posto se sastoji taj hrvatski jezik.Dodate rijeci kao putovnica ili sabor za skupstinu kao da Srbi te rijecu ne razumiju

Taj damatinski govor u Zagrebu uopste ne razumiju pola tih izraza tipa lancun itd

Lako razumijem vas fazon i ne smeta mi nemam nista protiv da je taj jezik Hrvatski ,jezici su tu da se izmisle ali ga posmatram kao komediju jer nema ozbiljnu genezu kao jezik.

To ti je kao da Argentinci od spanskog prave argentiski

Poslednja izmena:
Hrvatski da demistifikujemo

70 posto je srpski 25 posto je italijanski i italijanizmi posebno u Dalmaciji (gradele,porta nisu hrvatske vec italijanske rijeci) i 5 posto su izmisljenje rijeci u tih 5 posto se sastoji taj hrvatski jezik.Dodate rijeci kao putovnica ili sabor za skupstinu kao da Srbi te rijecu ne razumiju

Taj damatinski govor u Zagrebu uopste ne razumiju pola tih izraza tipa lancun itd

Lako razumijem vas fazon i ne smeta mi nemam nista protiv da je taj jezik Hrvatski ,jezici su tu da se izmisle ali ga posmatram kao komediju jer nema ozbiljnu genezu kao jezik.

To ti je kao da Argentinci od spanskog prave argentiski
Moguće da sam pogrešno čuo ili da sam pobrkao nešto.

Back