Da li više volite miran život ili život pun izazova?

Interesantno je da oni koji zive u divljini ne pate od stresa, i nemaju srcana oboljenja, dok zivot u civilizaciji jako opterecuje nervni sistem, i stvara velik psihicki pritisak.Raditi u civilizaciji je u redu, u kombinaciji sa stanovanjem izvan grada (oko 30 minuta voznje)

Oni žive duže i hrane se zdravije od nas.

Do 2011. živela sam hiperaktivnim životom i čeznula da mi, bar jedan dan, bude miran.

Danas bih rado menjala par dana mirnog života za par hiperaktivnih dana.

Najbolje je napraviti balans...ko može.

Drugi bold:

Moji bliski rođaci rade u civilizaciji, ali stanuju izvan grada. Najpre su tražili mirno mesto za stanovanje zbog dece, kada su bila mala. Sada im prija što žive van grada, a deca su odavno samostalna.

Pogledajte prilog 1613895
Na temi o pustom ostrvu
https://forum.krstarica.com/threads/da-li-biste-otisli-na-pusto-ostrvo.1010920/page-3 forumaš @Cynic napisao je

" Ovi koji bi navodno na pusto ostrvo bi već prvog dana plačući tražili da odu odatle, kad bi shvatili da tamo nema udobnosti koje civilizacija pruža. "

@Nemoguća Могућност citirao je ovaj post i napisao da bi to bila tema za razmatranje.

Hvala @Cynic i @Nemoguća Могућност na inspiraciji. 🙂

Pisali smo na temi o pustom ostrvu šta bismo tamo poneli, zatim na drugoj temi, kako zamišljamo pusto ostrvo.

Udobnosti koje nam donosi život u civilizaciji predstavljaju život bez nekih velikih teškoća a odlazak na pusto ostrvo, u divljinu je izazov koji ne mogu svi da podnesu i psihički i fizički.

Da li više volite život u civilizaciji sa svim prednostima i manama koje civilizacija donosi, ili život pun izazova ( najveći je odlazak u neku divljinu ) ?

Foto- Pixabay.com
svetla velegrada nikada ne moze zameniti mirno i tiho pusto ostrvo.
Tamo gde nema porodice, prijatelja, kupovina, nocnih provoda, firme, kolega...............nema ni zivota. Bila bi to obicna bioloska egzistencija kao kod najprostijih zivih organizama.

Ja živim sad upravo tako mirnije. Sadašnji posao nije stresan, mali grad i kući kolima sam za 10 min, djeca odrasla. Nema jurnjave i kako volim prirodu često odem na vikendicu na selo. Ono što meni nedostaje su ti neki sadržaji. Ali ne kafići i restorani toga ima i previše, već da mogu pogledati neki film, predstavu, koncert, kulturno/sportsko dešavanje, toga slabo kod nas ima.

Ja živim sad upravo tako mirnije. Sadašnji posao nije stresan, mali grad i kući kolima sam za 10 min, djeca odrasla. Nema jurnjave i kako volim prirodu često odem na vikendicu na selo. Ono što meni nedostaje su ti neki sadržaji. Ali ne kafići i restorani toga ima i previše, već da mogu pogledati neki film, predstavu, koncert, kulturno/sportsko dešavanje, toga slabo kod nas ima.

Da li imaš u blizini neki veći grad gde ima tih sadržaja?

Pogledajte prilog 1613895
Na temi o pustom ostrvu
https://forum.krstarica.com/threads/da-li-biste-otisli-na-pusto-ostrvo.1010920/page-3 forumaš @Cynic napisao je

" Ovi koji bi navodno na pusto ostrvo bi već prvog dana plačući tražili da odu odatle, kad bi shvatili da tamo nema udobnosti koje civilizacija pruža. "

@Nemoguća Могућност citirao je ovaj post i napisao da bi to bila tema za razmatranje.

Hvala @Cynic i @Nemoguća Могућност na inspiraciji. 🙂

Pisali smo na temi o pustom ostrvu šta bismo tamo poneli, zatim na drugoj temi, kako zamišljamo pusto ostrvo.

Udobnosti koje nam donosi život u civilizaciji predstavljaju život bez nekih velikih teškoća a odlazak na pusto ostrvo, u divljinu je izazov koji ne mogu svi da podnesu i psihički i fizički.

Da li više volite život u civilizaciji sa svim prednostima i manama koje civilizacija donosi, ili život pun izazova ( najveći je odlazak u neku divljinu ) ?

Foto- Pixabay.co
Volim i odlazak u divljinu mjesec ili dva ali da zivim u civilizaciji np isao sam kroz Namibiju,Bocvanu dva mjeseca dzipom ( Okavngo delta , Kalahari pustinja itd) fantastican dozivljaj ali sam bio presretan kad sam pronasao spavanje sa dobrim krevetom ,bazen ,restoran itd.

Da li imaš u blizini neki veći grad gde ima tih sadržaja?
Oooo da, ima ih nekoliko, na sat, satipo odavde. Sad gledam tvoj potpis i upravo tako mnoštvo dogovaranih kafa, izlazaka, a nikako da se ode. Prosto nevjerovatno koliko mi žene sve nešto jurimo, sve neke obaveze i sve kad ih nemaš ti bi, ali neko drugi ne može i tako sve ukrug. Narod se generalno dosta začaurio u kuće, bar u mom okruženju.
Ponovno sam sad u "pregovorima", našla voljno društvo, nadam se da ćemo uskoro da se pokrenemo, da to neće ostati samo na rječima. :)

Back