Da li više volite miran život ili život pun izazova?

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
4.559
FORUM.jpg

Na temi o pustom ostrvu
https://forum.krstarica.com/threads/da-li-biste-otisli-na-pusto-ostrvo.1010920/page-3 forumaš @Cynic napisao je

" Ovi koji bi navodno na pusto ostrvo bi već prvog dana plačući tražili da odu odatle, kad bi shvatili da tamo nema udobnosti koje civilizacija pruža. "

@Nemoguća Могућност citirao je ovaj post i napisao da bi to bila tema za razmatranje.

Hvala @Cynic i @Nemoguća Могућност na inspiraciji. 🙂

Pisali smo na temi o pustom ostrvu šta bismo tamo poneli, zatim na drugoj temi, kako zamišljamo pusto ostrvo.

Udobnosti koje nam donosi život u civilizaciji predstavljaju život bez nekih velikih teškoća a odlazak na pusto ostrvo, u divljinu je izazov koji ne mogu svi da podnesu i psihički i fizički.

Da li više volite život u civilizaciji sa svim prednostima i manama koje civilizacija donosi, ili život pun izazova ( najveći je odlazak u neku divljinu ) ?

Foto- Pixabay.com

I ja živim mirno, pomalo monotono u civilizaciji.

Naprotiv meni to ostrvo ne lici na izazov,bas sam za miran zivot koji mi kvare ljudi i okolnosti u kojim zivimo ,pa je sve spas sto dalje od toga

Ako misliš na odlazak u selo.. Razmišljala sam i o toj opciji. Pogrešili smo još 2004. ali sada je gotovo.

Sada sam ovde i sve je" kao mirno ", kao mirno jer policija svakodnevno šeta po naselju. Ima ovde puno starleta, puno kriminalaca..znamo šta znače petarde u ponoć..

Pogledajte prilog 1613895
Na temi o pustom ostrvu
https://forum.krstarica.com/threads/da-li-biste-otisli-na-pusto-ostrvo.1010920/page-3 forumaš @Cynic napisao je

" Ovi koji bi navodno na pusto ostrvo bi već prvog dana plačući tražili da odu odatle, kad bi shvatili da tamo nema udobnosti koje civilizacija pruža. "

@Nemoguća Могућност citirao je ovaj post i napisao da bi to bila tema za razmatranje.

Pisali smo na temi o pustom ostrvu šta bismo tamo poneli, zatim na drugoj temi, kako zamišljamo pusto ostrvo.

Udobnosti koje nam donosi život u civilizaciji predstavljaju život bez nekih velikih teškoća a odlazak na pusto ostrvo, u divljinu je izazov koji ne mogu svi da podnesu i psihički i fizički.

Da li više volite život u civilizaciji sa svim prednostima i manama koje civilizacija donosi, ili život pun izazova ( najveći je odlazak u neku divljinu ) ?

Foto- Pixabay.com
Interesantno je da oni koji zive u divljini ne pate od stresa, i nemaju srcana oboljenja, dok zivot u civilizaciji jako opterecuje nervni sistem, i stvara velik psihicki pritisak.Raditi u civilizaciji je u redu, u kombinaciji sa stanovanjem izvan grada (oko 30 minuta voznje)

Mir,...što dalje od "civilizacije".
Ne msm d' idem ni na kakva pusta ostrva, pustinju,...i sl, kapiram da je to metafora za neki unutrašnji mir. Ako njega nega, možete otići i na Mars. Isto vam dođe!
Ne volim taj "big city vibe", gde svi negde jure od jutra do sutra i pola života provedu u prevozu. Usporena sam i raz.čena, pa mi to ide na živce!
Život jeste pun izazova,...tako da mesto prebivališta ili boravka je nešto što prilagodimo životu.

Pogledajte prilog 1613895
Na temi o pustom ostrvu

Foto- Pixabay.com
Svako voli život bez stresa osim nekoliko procenata "avanturista". E sad šta je stresnije, živeti u civilizaciji ili biti na pustom ostrvu? Meni miran život ipak vuče na neki izolovani stil, dalje od izazova modernog.

Ja lično volim putovanja, ali ne volim buku. Volim prirodu ali volim i komfor modernog života.

Tako da sam ja ipak za civilizaciju uz redovan eskejp u prirodu.

Back