rdeki
Elita
- Poruka
- 17.948
4. Knjiga Mojsijeva glava 31
7. I zavojstise na Madijane, kako zapovedi Bog Mojsiju, i pobise sve muskinje.
9. I zarobise sinovi Izrailjevi zene Madijanke i decu njihovu, zaplenise svu stoku njihovu, krupnu i sitnu, i sve blago njihovo.
10. A mesta njihova u kojima zivljahu i gradove njihove sve popalise ognjem.
11. I sve roblje i sav plen, ljude i stoku uzese;
12. I povedose k Mojsiju i Eleazaru svesteniku i k zboru sinova Izraeljevih, i roblje i ostali plen i dobit u logor na polju moavskom, koje je na Jordanu prema Jerihonu.
14. I Mojsije se razgnevi na vojvode, na hiljadnike i stotinare, koji se vracahu s vojske;
15. I rece im Mojsije: A sto ostaviste u zivotu sve zene?
16. Ta one po reci Valamovoj navratise sinove Izrailjeve da zgrese Gospodu s Fegora, te dodje ona pogibije na narod Gospodnji.
17. Zato pobijte sada svu decu musku, i sve zene pobijte, koje su poznale coveka.
Ja zaista ne mogu da verujem da je Bog naredio pokolj nevine dece i uopste da je neko Bogom nadahnut mogao da naredi i sprovede ovakav genocid.
Bog je (po meni) pravda, milost, ljubav, a ne nasilje nad nejakima i neduznima.
Da li vi mozete poverovati da je ovo zaista Bog naredio?
7. I zavojstise na Madijane, kako zapovedi Bog Mojsiju, i pobise sve muskinje.
9. I zarobise sinovi Izrailjevi zene Madijanke i decu njihovu, zaplenise svu stoku njihovu, krupnu i sitnu, i sve blago njihovo.
10. A mesta njihova u kojima zivljahu i gradove njihove sve popalise ognjem.
11. I sve roblje i sav plen, ljude i stoku uzese;
12. I povedose k Mojsiju i Eleazaru svesteniku i k zboru sinova Izraeljevih, i roblje i ostali plen i dobit u logor na polju moavskom, koje je na Jordanu prema Jerihonu.
14. I Mojsije se razgnevi na vojvode, na hiljadnike i stotinare, koji se vracahu s vojske;
15. I rece im Mojsije: A sto ostaviste u zivotu sve zene?
16. Ta one po reci Valamovoj navratise sinove Izrailjeve da zgrese Gospodu s Fegora, te dodje ona pogibije na narod Gospodnji.
17. Zato pobijte sada svu decu musku, i sve zene pobijte, koje su poznale coveka.
Ja zaista ne mogu da verujem da je Bog naredio pokolj nevine dece i uopste da je neko Bogom nadahnut mogao da naredi i sprovede ovakav genocid.
Bog je (po meni) pravda, milost, ljubav, a ne nasilje nad nejakima i neduznima.
Da li vi mozete poverovati da je ovo zaista Bog naredio?