Da li verujete u vaskrsenje?

u nz isus je slika budućeg vaskrsenja ako si čitao. bićeš potpuno svestan, nema nikakve memorije. duh mu je bio u raju, duša u paklu da propoveda jevanđelje i ko prihvati nosi ih na nebo da čekaju povratak u telo. sam je apostolima rekao da ima mnogo stanova u domu oca svog i da će prvo njih obući u novo telo kao i sve pravednike, potom im rekao da će oni suditi jevrejskim plemenima. ako nisu svesni i u stendbaju su kako će suditi.

а...ахаааа....

значи ИХ се уплодовао у 'Клауд' ... а тамо је на 'виртуал' УСБ ..

и сада је дилема ..хоже ли им дати да се ' плугују ' ...

jahve je činio "čuda" ali egipćani mu pokazaše da i oni znaju trikove
"Један и исти је Бог кога проповеда и Стари и Нови завет, који се песмослови и слави у Тројици, јер рекао је Господ: Нисам дошао да укинем закон него да испуним." (Тачно изложење православне вере св. Јована Дамаскина).

Није Тора део библије већ темењ библије....

Сваки зид који је усправан је демант темеља који је хоризонталан

Неможе зид да буде вишњи од крова. ( само за колектора 'умнотворина' @tab503 )

@AleksaJ : @Maki!

40:00

Odličan nastup, za one koji vole dokaze.

Kaže Goran da je lakše verovati u Boga, nego verovati u vaskrsenje
i da je njemu bilo izuzetno teško da u to poveruje, pa je potražio dokaze.
Da li su vama dokazi potrebni i kakvi?

Сигрно постоје више од 4 евангелија ...Било би утилтарно да та недостајућа 'евангелија' ... 'васкрсну '

"Један и исти је Бог кога проповеда и Стари и Нови завет, који се песмослови и слави у Тројици, јер рекао је Господ: Нисам дошао да укинем закон него да испуним." (Тачно изложење православне вере св. Јована Дамаскина).
Само што у Новом до Њега нема директног пута осим кроз благог посредника, што и није велики хендикеп, јер су они који су Га директно следили проплакали и мајкину душицу. То јест, они, које није претходно подавио.

Само што у Новом до Њега нема директног пута осим кроз благог посредника, што и није велики хендикеп, јер су они који су Га директно следили проплакали и мајкину душицу. То јест, они, које није претходно подавио.
Па нису се потопили они који су слиједили Бога.

ma ok poštujem ali ja tako ne vidim po opisu jahvea u sz a koji se ne spominje u nz. jhvh se NIGDE ne spominje u nz nigde .
kad čitaš jezikilja (u ono vreme) tačno opisuje letelicu kojom jahve upravlja. mojsiju zabranjuje da vodi nekog da vidi taj žbun, svakodnevno razgovaraju, zaharija takođe opisuje letelicu.
šta će svemogućem spejsšip? i stalno ću ponavljati zašto Isus kaže da oni ne znaju svevišnjeg i da samo ON poznaje i vidi se s Njim. to samo znači da su u sz viđali ili neke vanzemaljce ili utvare ili imali bujnu maštu. ali pre bi rekao da su modifikovali sumerske tekstove.
što se tiče svetih otaca oni nisu mogli da skontaju kao danas prost čovek jer je tehnologija toliko otišla uvis šta je avion itd. u kolumbiji su pronašli artefakt nekog aviona starog nekoliko hiljada godina

Pod tim imenom ne ali nije to jedino ime za Boga u Starom Zavjetu. Međutim Hristovo pozivanje na Stari Zavjet jasno svjedoči da je Njegov Otac starozavjetni Bog.
opet isto, jahve kaže to mu je IME doveka, bog jedini nema ime, niti ga isus po bilo kakvom imenu naziva.
ukoliko ima više bogova onda je sasvim normalno da bogovi imaju imena. zato u sz ima mnogo imena jer po sz i ima mnogo bogova ili bar oni koji su se predstavljali da su bogovi.
i umesto što čitaš ljude tumače čitaj sam sz pa ćeš videti a usporedo čitaj i druge mitove sa tih prostora.

opet isto, jahve kaže to mu je IME doveka, bog jedini nema ime, niti ga isus po bilo kakvom imenu naziva.
ukoliko ima više bogova onda je sasvim normalno da bogovi imaju imena. zato u sz ima mnogo imena jer po sz i ima mnogo bogova ili bar oni koji su se predstavljali da su bogovi.
i umesto što čitaš ljude tumače čitaj sam sz pa ćeš videti a usporedo čitaj i druge mitove sa tih prostora.
Pa jeste mu ime dovijeka ali ne jedino ime.

to su osobine kao kad bi te ja zvao zaveden.
dakle šta će bogu lično ime?
Ни Јахве није лично име у смислу како ми размишљамо јер и Јахве изражава једну особину Бога. Дакле лично име Богу не служи да би Њега разликовало од других богова већ да искаже Његову личносност.

to su osobine kao kad bi te ja zvao zaveden.
dakle šta će bogu lično ime?

Реч ..односно именовање одвајкада има 'магијско' својство ...

Самим именовањем ..некога..нечега ...'то' постаје од ништа од никога .. нешто ..неко

Томе служи име ...које можда више 'треба' хомо сапијенсу него за היחיד

Ни Јахве није лично име у смислу како ми размишљамо јер и Јахве изражава једну особину Бога. Дакле лично име Богу не служи да би Њега разликовало од других богова већ да искаже Његову личносност.
očito nisi čitao sz

Реч ..односно именовање одвајкада има 'магијско' својство ...

Самим именовањем ..некога..нечега ...'то' постаје од ништа од никога .. нешто ..неко

Томе служи име ...које можда више 'треба' хомо сапијенсу него за היחיד
ako sam jedini čovek na svetu ne treba mi ime, a onda mi životinje daju razne epitete po slobodnoj proceni

Back