Da li verujete u vaskrsenje?

jezikilj očigledno opisuje svemirski brod jahveov, čak dva modela kao i zaharija. pa čak i mojsije koji je bio u stalnom kontaktu sa jahvom i kad se popeo na goru bilo mu zabranjeno da bilo kog dovede verovatno da ne vide o kome se tu radi.
ali crkva smota dogmu da te odvrati od onoga što zaista piše
ovo se uklapa u teoriju da je jahve bio oficir anunakija :D

Pa jedno od osnovnih učenja i adventista i JS je da mrtvi poslije smrti nisu svjesni ničega. Dakle prestaju imati bilo kakvu svijest do vaskrsenja.
Bilo da se priča plasita od strane transhumanista ili od strane vernika
sa materijalističkim poglednom na svet, deluje totalno besmisleno.
Eto zamisli da imaš neko savršeno veštački stvoreno telo. Učitaš u
njega sećanja. Gde je tu svest? Nema.

I bila je u seriji Zvezdane staze (koja je rasadnik transhumanističkih
ideja) priča o nekakvom superkompjuteru u koji su učitavane informacije
sve moguće do kojih je moglo doći. I onda puf, odjednom se stvorila
svest iz toga.. :lol: presmešno..

upravo
egipćani se mumificirali jer su nešto slično verovali, zato nije hrišćanski spaljivati ljude zbog dnk

Занимљива 'теорија'

Значи 'животна' 'свест' је уствари спакована у јединствени за свако живо биће ланац ДНК ....

Нешто као темељ ....

zar to i nije najveci rebus religije?

Ребус религије ? Нема ту ништа ребусно ....Од памтивека имамо 'оне' које/ји су 'директније' у ' контакту' са 'вишим''духовним'

па стога све остало што је 'даље'...морада се одрекне материјалнога па да подржи то 'духовно'...

п.с.

Пут до врха планине правимо сами собом ..а не другима или задуге.

da, bio je peharnik kako su ga već zvali
u bibliji je jedan od svevišnjeg sin koji je dobio jevreje na upravljanje.
Демант из Библије:
"Видите сада да сам ја, ја сам, и *да нема Бога осим мене. † Ја убијам и оживљујем, раним и исцјељујем, и нема никога ко би избавио из моје руке." (Поновљени закони 32:37).

"Тада ми је заповиједио Творац свих (створења), и Онај који ме је створио, доведе у покој шатор мој и рече: У Јакову се настани и у Израиљу нађи себи наслијеђе." (Сирах 24:8).

Ови стихови јасно потврђују да је Израиљ насљеђе Самог Творца, јединога Бога. Дакле из приложеног се јасно види да су Свевишњи и Господ Бог Израиљев исто биће.

Демант из Библије:
"Видите сада да сам ја, ја сам, и *да нема Бога осим мене. † Ја убијам и оживљујем, раним и исцјељујем, и нема никога ко би избавио из моје руке." (Поновљени закони 32:37).

"Тада ми је заповиједио Творац свих (створења), и Онај који ме је створио, доведе у покој шатор мој и рече: У Јакову се настани и у Израиљу нађи себи наслијеђе." (Сирах 24:8).

Ови стихови јасно потврђују да је Израиљ насљеђе Самог Творца, јединога Бога. Дакле из приложеног се јасно види да су Свевишњи и Господ Бог Израиљев исто биће.
ako ti se ja predstavim kao svemogući isto bi ti rekao

Демант из Библије:

Библија је демант Торе ...а Куран демант Библије .....

Ево библијски доказ Христових ријечи.
"Вама је отац ђаво, и жеље оца својега хоћете да чините; он бјеше † човјекоубица од почетка, и не стоји у истини, јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори, јер је он лажа и отац лажи." (Јован 8:44).
Христос је Сам био Јеврејин. Јел то значи да је мрзио Самог Себе ако је ова горња изјава антисемитска? Ова изјава није антисемитизам. Антисемитизам је мржња Јевреја као народа само зато што су Јевреји. Ово је оправдана критика јеврејске вјерске праксе и тумачења.

Ево библијски доказ Христових ријечи.
"Вама је отац ђаво, и жеље оца својега хоћете да чините; он бјеше † човјекоубица од почетка, и не стоји у истини, јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори, јер је он лажа и отац лажи." (Јован 8:44).
Христос је Сам био Јеврејин. Јел то значи да је мрзио Самог Себе ако је ова горња изјава антисемитска? Ова изјава није антисемитизам. Антисемитизам је мржња Јевреја као народа само зато што су Јевреји. Ово је оправдана критика јеврејске вјерске праксе и тумачења.

Хебреј .. ИХ је критиковао Хебрејску праксу ...Није стварао 'нову веру'.. 'нову веру ' су створили политеисти средоземња

да би управљали политеистима што су придолазили изшума и са језера истока

Зашто би Библија била демант Торе кад је Тора дио Библије?

Библија је итекако демант Кур'ана.

Није Тора део библије већ темењ библије....

Сваки зид који је усправан је демант темеља који је хоризонталан

Неможе зид да буде вишњи од крова. ( само за колектора 'умнотворина' @tab503 )

Poslednja izmena:
Све 'уништене' комбинације ДНК одпочетка 'ствараља'...

практично су 'нестале свести' ...које лако могу да се понове варијацијама и пермутацијама ...

стога је све могуће ...
u nz isus je slika budućeg vaskrsenja ako si čitao. bićeš potpuno svestan, nema nikakve memorije. duh mu je bio u raju, duša u paklu da propoveda jevanđelje i ko prihvati nosi ih na nebo da čekaju povratak u telo. sam je apostolima rekao da ima mnogo stanova u domu oca svog i da će prvo njih obući u novo telo kao i sve pravednike, potom im rekao da će oni suditi jevrejskim plemenima. ako nisu svesni i u stendbaju su kako će suditi.

Back