- Poruka
- 89.439
Odličan nastup, za one koji vole dokaze.
Kaže Goran da je lakše verovati u Boga, nego verovati u vaskrsenje
i da je njemu bilo izuzetno teško da u to poveruje, pa je potražio dokaze.
Da li su vama dokazi potrebni i kakvi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Covek je bioloski predvidjen da zivi mozda i hiljadama godina, ali na ovoj planeti vec nakon 50 izgleda kao da je izasao iz Cernobilja.crkvena dogma kaže da je vaskrsenje kada postaneš potpun kao kad si i stvoren, samo će biti bez patnje, propadljivosti itd.
ne znam za koliko smo predviđeni ali ovo posle petobanke lapot samo pomažeCovek je bioloski predvidjen da zivi mozda i hiljadama godina, ali na ovoj planeti vec nakon 50 izgleda kao da je izasao iz Cernobilja.
Tako da u tome se krije neki sustinski problem... materijalno telo je bitno ali neiskorisceno...
Онако теоријски .... И све што оде у 'хад' после 'суда' ... је практично 'васкрсло '?!
ne znam...nit verujem nit ne verujem...
malo je sumnjivo to da je vaskrsao u materjalnom telu tako da je Toma mogao da mu opipa rupe od klinova....
gde je onda otišao sa takvim telom?..ne može se materjalnim telom u duhovni svet...na nebesa može pod uslovom da su nebesa bukvalno nebesa...
zašto se posle 40 dana nikad više nije pojavio u ovom svetu a evo ima skoro 2000 godina kako je otišao?
kad god zaspiš u ovom svetu vaskrsneš u duhovnom....svako vaskrsava bar 1 dnevno ....Zaspah slušajući Gorana. Aj što sam uvod predremala, očekivala sam da
će me dokazi prodrmati i razbuditi, al ništa..o čemu li on priča..
Brt ne teraj šalu sa verujućim ljudima. I ovako im je život težak. Šta bi bez Boga?Ja vaskrsnem svaki put iz klonje![]()
Pa, oni bolje od mene znaju da li im smeta.Napinjali bi se još više ovako ih ja malo oraspoložim![]()
Valjda nije znao šta će sa Njim. Kažu da je Sin mnogo voleo ljude. Možda je hteo da Pakao liši mušterija, pa se zaposleni u Paklu pobunili i blokirali traktorima paklenim nebeske džade.. Који, дакле, свог сина не поштеде, него га предаде за све нас, како, дакле, да нам с Њим све не дарује?
Sina darovao a nece sve ostalo s njim darovati.
Sta misle ovi koji ne veruju u vaskrsenje zasto je sina dao.Ajmo razlog.
Ili, što kažu naša braća muslimani, ili, bar, sufiji:Nemože se dokazati da je Isus vaskrsao nekome ko ne želi da veruje u to. Ni vaskrsenje ni čuda koja je činio nije zapisano da dokazujemo dali je to bilo tako ili nije vać ideja koja se rađa na takvom temelju i da li ta ideja može da se ostvari ili ne.
Može se pisati i o razlici između Natura naturans i Natura naturata, ili, jednostavnije, da ce se hula na Sina oprostiti, a na Duha Svetoga nipošto. Ali bi u oba slučaja bilo dosadno.Lično ne. Ne vidim ni poentu.