Da li verujete u stvarno prisustvo Isusa Hrista u pričešću

Da li verujete u stvarno prisustvo Isusa Hrista u pričešću?

• Da, verujem.

glasova: 9 64,3%
  • Ne, to je samo simbolički.

glasova: 5 35,7%

• Ukupno glasova
    14
Mi kršćani vjerujemo našim apostolima i apostolskim ocima, a vidim, po tvojim riječima, vama adventistima je Miroljub 'vjesnički (EGW) otac'.
Pa jesu li apostoli verovali ili mozda propovedali da ljudi realno jedu Gospoda da bi ga prosledili u kanalizaciju ?
Ako imas dokaze daj ihiznesi ali ako ih nemas onda priznaj da su te zaveli fanticno-verski kanibalisti.

Причешће човека јача духовно да је то чудо. Причао ми је један човек како га је дуго година заводила једна развратна комшиница. Кад је осећао да ће да поклекне трчао је у цркву да се причести и тако је духовно се крепи и одупро тој развратници и сачувао свој брак и није пао у грех.
Ovo je potpuno pogresno razumevanje predmetnog svetog obreda.
Naime Biblija nas uci da nas taj obred ne cisti od greha vec je to Hristova krv KOJA SE JEDNOM ZA SVAGDA prolila u proslosti i to je to,kraj TE price.
Da bi se primilo hljeba i vina u spomen naseg Gospoda potrebna je duhova spremnost vernika u toliko ozbiljniom formatu da je preporuka apostola da se to ne radi ukoliko se pre toga ne preispita vlastita duhovnost ili drugim recima,ako li sebe smatra nedostojnim.
Evo Biblijskog dokaza:

1 Kor.11,25-28:
"...Tako i čašu, po večeri, govoreći: ova je čaša novi zavjet u mojoj krvi; ovo činite, kad god pijete, meni za spomen.
Jer kad god jedete ovaj hljeb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dođe.
Tako koji nedostojno jede ovaj hljeb ili pije čašu Gospodnju, kriv je tijelu i krvi Gospodnjoj.
Ali čovjek da ispituje sebe, pa onda od hljeba da jede i od čaše da pije;..."

Pa jesu li apostoli verovali ili mozda propovedali da ljudi realno jedu Gospoda da bi ga prosledili u kanalizaciju ?

Naravno da nisu vjerovali i propovjedali da ga 'proslijeđuju u kanalizaciju', ali su vjerovali da u Euharistiji blaguju stvarno tijelo i stvarnu krv Kristovu.

Luther, tvoja proročica, Miroljub i ti tvrdite da apostoli, prvi kršćani, apostolski oci i kršćani već dvije tisuće godina 'izbacuju Isusa na debelo crijevo'.

Ako imas dokaze daj ihiznesi ali ako ih nemas onda priznaj da su te zaveli fanticno-verski kanibalisti.

Zaveo me učenik svetog Ivana, sveti Ignacije Antiohijski, koji tvrdi da u Euharistiji blagujemo pravo tijelo i krv Kristovu. Je li čovjek koji je slušao svetog apostola Ivana kanibalist?

I sveti Ignacije kaže da tada blagujemo pravo tijelo i pravu krv Kristovu. Je li on kanibalist?

Naravno da nisu vjerovali i propovjedali da ga 'proslijeđuju u kanalizaciju', ali su vjerovali da u Euharistiji blaguju stvarno tijelo i stvarnu krv Kristovu.
Sreco skolovana,pa zar to nije isto ?
Sve sto se jede kaze licno Isus Hristos ide u trbuh i izbacuje se napolje,evo ti dokaza:

Mat.15,16.17:
"...A Isus reče: eda li ste i vi još nerazumni?
Zar još ne znate da sve što ulazi u usta u trbuh ide, i izbacuje se napolje?..."

Kao sto se jasno vidi Isus kaze da SVE sto ide u usta izbacuje se napolje ili da koristimo savremenu terminologiju - dezintegrise se u probavnoim sistemu da bi se na kfaju izbacilo kao fekalije !!!
Molim te obrati paznju da ovde pise SVE bez ikakvih iskljucaka sto ce reci da to isto vazi i za hljeba i vina koje se uzimaju za spomen naseg Gospoda...

Luther, tvoja proročica, Miroljub i ti tvrdite da apostoli, prvi kršćani, apostolski oci i kršćani već dvije tisuće godina 'izbacuju Isusa na debelo crijevo'.
Zapravo to je vasa tvrdnja jer samo upravo dokazao da je Hristos jos pre 20 vekova demantirao vase versko-paganske novotarije !
I sveti Ignacije kaže da tada blagujemo pravo tijelo i pravu krv Kristovu. Je li on kanibalist?
Ne samo on vec svako ko propoveda tu vasu kanibalsku mantru.

Ne samo on vec svako ko propoveda tu vasu kanibalsku mantru
Sad ti i Gospod Isus Hristos kanibal? Manje čitaj babine gluposti, manje ćeš i sam lupetati.

Jov. 6:53
A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: ako ne jedete tijela sina čovječijega i ne pijete krvi njegove, nećete imati života u sebi.

Ovo je potpuno pogresno razumevanje predmetnog svetog obreda.
Naime Biblija nas uci da nas taj obred ne cisti od greha vec je to Hristova krv KOJA SE JEDNOM ZA SVAGDA prolila u proslosti i to je to,kraj TE price.
Da bi se primilo hljeba i vina u spomen naseg Gospoda potrebna je duhova spremnost vernika u toliko ozbiljniom formatu da je preporuka apostola da se to ne radi ukoliko se pre toga ne preispita vlastita duhovnost ili drugim recima,ako li sebe smatra nedostojnim.
Evo Biblijskog dokaza:

1 Kor.11,25-28:
"...Tako i čašu, po večeri, govoreći: ova je čaša novi zavjet u mojoj krvi; ovo činite, kad god pijete, meni za spomen.
Jer kad god jedete ovaj hljeb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dođe.
Tako koji nedostojno jede ovaj hljeb ili pije čašu Gospodnju, kriv je tijelu i krvi Gospodnjoj.
Није погрешно разумевање већ исправно.

Pa jel Isus te veceri pojeo samog sebe i dali su ujedno apostoli te iste veceri pojeli Gospoda Isusa Hrista ???????

Vidiš da sam ti odgovorio. Ne treba Isus sam sebe jesti, jer Kristovo tijelo i krv su za spasenje nas ljudi, a ne Boga. Dakle, apostoli su te večeri, a kršćani već dvije tisuće godina na svakoj Euharistiji, blagovali pravo tijelo i pravu krv Kristovu.

Kako sam gore naveo post, mnogi katolici u Americi vjeruju da su to simboli. E koliko ih onda ima u svijetu pitam se....sto bi tek bilo da ih neko pita za misteriju trojstva....
Pa to je dokaz da Rimokatolička crkva ne edukuje svoje vjernike o vlastitim učenjima. Na kraju krajeva mnoge ljude to ni ne zanima. Učenje o Trojici je lakše "svariti" nego stvarno prisustvo Hrista u Evharistiji.

Vidiš da sam ti odgovorio. Ne treba Isus sam sebe jesti, jer Kristovo tijelo i krv su za spasenje nas ljudi, a ne Boga. Dakle, apostoli su te večeri, a kršćani već dvije tisuće godina na svakoj Euharistiji, blagovali pravo tijelo i pravu krv Kristovu.
Hristos jeste pojeo na Tajnoj večeri Svoje Tijelo i Svoju Krv.

Da, ali ne s istom intencijom kao apostoli tada i kršćani sve do danas, jer Krist je Spasitelj, Njemu ne treba spasenje.
To svakako. Hristos je prvi uzeo hljeb i vino kako se apostoli ne bi sablaznili zbog toga što im je rekao.
"I sam je pio iz čaše, da učenici, čuvši ovo, ne bi rekli: šta sada? da li da krv pijemo i meso jedemo? – i nije ih bilo sramota zbog toga. (Uostalom, kada je Hristos govorio o tome, mnogi su bili iskušeni samim rečima). Dakle, da se učenici i tada ne bi posramili, On je to prvi učinio, podstičući ih da bez stida počnu da se pričešćuju u tajnama. U tu svrhu On je pio sopstvenu krv." (Omilija 82 na Jevanđelje po Mateju sv. Jovana Zlatoustog).

A ko te to pitao ???
Dobio si pitanne na klje se odgovara iskljucivo sa DA ili NE sa bi mogli nastaviti dalje sa razgovorom.
Izvoli.

Back