Da li verujete u stvarno prisustvo Isusa Hrista u pričešću

Da li verujete u stvarno prisustvo Isusa Hrista u pričešću?

• Da, verujem.

glasova: 9 64,3%
  • Ne, to je samo simbolički.

glasova: 5 35,7%

• Ukupno glasova
    14
Jel nam mozes ovo detaljnije objasniti ?

Onima koji blagovanje tijela i krvi Sina Čovječjega (Iv 6,53) smatraju kanibalizmom, to nije moguće objasniti.

Iv 6,55: Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. .... Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke." To reče Isus naučavajući u sinagogi u Kafarnaumu. Bijahu ondje i neki sljedbenici Ellen White, pa mrmljaše među sobom - "pa nismo mi kanibali." A Isus znajući sam od sebe da njegovi učenici zbog toga mrmljaju, reče im: "Zar vas to sablažnjava?

Iv 6,66: Otada sljedbenici Ellen White odstupiše, više nisu išli s njime.

P.S. Antikristi su oni koji odstupaju od Krista, i broj im je 666.

Onima koji blagovanje tijela i krvi Sina Čovječjega (Iv 6,53) smatraju kanibalizmom, to nije moguće objasniti.
A sad ti djaci ne odgovaraju jer si neki "profa na nivou",jel tako ? :D
Iv 6,55: Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. .... Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke." To reče Isus naučavajući u sinagogi u Kafarnaumu. Bijahu ondje i neki sljedbenici Ellen White, pa mrmljaše među sobom - "pa nismo mi kanibali." A Isus znajući sam od sebe da njegovi učenici zbog toga mrmljaju, reče im: "Zar vas to sablažnjava?
Pusti te sledbenike nego daj mi reci dali je Hristos te veceri pojeo samog sebe ?
Molim kratak i jasan odgovor da bi nastavili diskusiju.
Iv 6,66: Otada sljedbenici Ellen White odstupiše, više nisu išli s njime.

P.S. Antikristi su oni koji odstupaju od Krista, i broj im je 666.
:mrgreen:

"Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke." A Krist je Bog, Svemoguć i Vječan.
Jel ti toliko tesko da mi odgovoris na toliko jasno i precizno pitanje ?
...utoliko vise sto je jasno da potpuno pogredno tumacis citate koje navodis...

Jel ce biti odgovora ili ga nece biti jer je.. sta ja znam,mozda "pitanje suvise glupo" ili sam takav mozda ja pa zbog toga radi ne zasluzujem odgovora kojeg trazim .. !? 😁

Jel ti toliko tesko da mi odgovoris na toliko jasno i precizno pitanje ?
...utoliko vise sto je jasno da potpuno pogredno tumacis citate koje navodis...

A što mi predlažeš kao 'nepogrešivi tumaš biblijskog teksta'? Imaš li kakav tajni alat?

Jel ce biti odgovora ili ga nece biti jer je.. sta ja znam,mozda "pitanje suvise glupo" ili sam takav mozda ja pa zbog toga radi ne zasluzujem odgovora kojeg trazim .. !? 😁

Davno sam ti rekao, ove 'kezavce' ti ne priznam kao argumente.

A što mi predlažeš kao 'nepogrešivi tumaš biblijskog teksta'? Imaš li kakav tajni alat?
Imm ali nije tajni vec opstopoznati u hriscanskom svetu - moli se Bogu da ti pripremi srce kako bi pravilno shvatio svaku Biblijsku poruku,ukljucujuci i one na osnovu kojih trenutno kontas da je Hristos one veceri pojeo samog sebe i da je opet ostao u istom telesnom oblicju.
Davno sam ti rekao, ove 'kezavce' ti ne priznam kao argumente.
Dobro je sto tako radis,utoliko vise sto to nisu argumenti vec reakcije na tvoja izlaganja...
Argumenti uobicajeno staju ispred smajlije ali tebi to neinteresantno,smajliji ti privlace vecu paznju i to je to,pomirio sam se vec s tom realnoscu... :D

Imm ali nije tajni vec opstopoznati u hriscanskom svetu - moli se Bogu da ti pripremi srce kako bi pravilno shvatio svaku Biblijsku poruku,ukljucujuci i one na osnovu kojih trenutno kontas da je Hristos one veceri pojeo samog sebe i da je opet ostao u istom telesnom oblicju.

Dobro je sto tako radis,utoliko vise sto to nisu argumenti vec reakcije na tvoja izlaganja...
Argumenti uobicajeno staju ispred smajlije ali tebi to neinteresantno,smajliji ti privlace vecu paznju i to je to... :D
Moli se Bogu ili čitaj E.G.W. pa se ne moraš moliti Bogu.

Jel nam mozes ovo detaljnije objasniti ?
Nema tu sta detaljno da se objasni, imao sam neke teske trenutke u zivotu pre vise od 10 godina i eto Bog je naravno znao da mi je potrebno kako se to kaze da mi kroz pricest da odusak dusi, da mi olaksa neke stvari i to sam osetio i bilo mi jos bolje, ali kazem, ne oseti se to uvek nego kako Bog dopusti.

Nema tu sta detaljno da se objasni, imao sam neke teske trenutke u zivotu pre vise od 10 godina i eto Bog je naravno znao da mi je potrebno kako se to kaze da mi kroz pricest da odusak dusi, da mi olaksa neke stvari i to sam osetio i bilo mi jos bolje, ali kazem, ne oseti se to uvek nego kako Bog dopusti.
Vakva iskustva mozes cuti i od muslimana, od clanova hari krisne, i.t.d...

A kog dana bi onda bili adventisti ?
subote
..i dali mozda smatras da adventisti nose to ime da bi naglasili da ocekuju neki dan ili da mozda ocekuju povratak Isusa Hrista u skladu sa Njegovim obecanjem ?
zasto ste subotari? znaci nosite ime, adventisti SEDMOGA DANA, TJ SUBOTE, to ime - ti kazes - jer ocekujete neki dan, mozda povratak u taj dan?
Hajde se bolje fokusiraj na moje navode i probaj skontati pravu poruku, jel vazi ?
evo bas sam se fokusir'o, ti si hteo da mi ovo zakljucimo, da vi verujete da ce bas u neku sobotu da bude 2. dolazak

Huljenje na tijelo i krv Kristovu

Ellen White o Euharistiji, Čežnja Vjekova: Hristos je još uvek za stolom na kome je postavljena pashalna večera. Pred njime se nalaze beskvasni hlebovi. Na stolu stoji i pashalno neprovrelo vino. Ovim znamenjem Hristos prikazuje svoju čistu žrtvu. Ništa što je iskvareno vrenjem, simbolom greha i smrt, ne može predstavljati »bezazleno i prečisto jagnje«.

Adventisti sedmog dana (i ovih nekoliko ovdje na forumu): Euharistija je kanibalizam.

Miroljub Petrović 'subotar' o Euharistiji: Pretvaranje u alkohol je nesto neprirodno, a ne prirodno, kako vi kazete. To je proces koji se kod čoveka odvija u debelom crevu (proces fermentacije). Zamislite da sadržaj debelog creva ispecete ili iscedite, i od toga napravite napitak, i jos da ga koristite u bogosluzbene svrhe.

Primjetite kako Miroljub kopira 'proročicu' u koju se krstio. Proročica o vinu - 'Iskvareno varenjem', Miroljub - 'proizvod procesa u debelom crijevu'.

Martin Luther o Euharistiji (Tischreden prema Aurifaberu, str. 223: „Bolje bi mi bilo da sam bio gostioničar za prostituke i razbojnik, nego li što sam Krista petnaest godina s čitanjem misa tako žrtvovao i hulio.

Huljenje na tijelo i krv Kristovu

Ellen White o Euharistiji, Čežnja Vjekova: Hristos je još uvek za stolom na kome je postavljena pashalna večera. Pred njime se nalaze beskvasni hlebovi. Na stolu stoji i pashalno neprovrelo vino. Ovim znamenjem Hristos prikazuje svoju čistu žrtvu. Ništa što je iskvareno vrenjem, simbolom greha i smrt, ne može predstavljati »bezazleno i prečisto jagnje«.

Adventisti sedmog dana (i ovih nekoliko ovdje na forumu): Euharistija je kanibalizam.

Miroljub Petrović 'subotar' o Euharistiji: Pretvaranje u alkohol je nesto neprirodno, a ne prirodno, kako vi kazete. To je proces koji se kod čoveka odvija u debelom crevu (proces fermentacije). Zamislite da sadržaj debelog creva ispecete ili iscedite, i od toga napravite napitak, i jos da ga koristite u bogosluzbene svrhe.

Primjetite kako Miroljub kopira 'proročicu' u koju se krstio. Proročica o vinu - 'Iskvareno varenjem', Miroljub - 'proizvod procesa u debelom crijevu'.

Martin Luther o Euharistiji (Tischreden prema Aurifaberu, str. 223: „Bolje bi mi bilo da sam bio gostioničar za prostituke i razbojnik, nego li što sam Krista petnaest godina s čitanjem misa tako žrtvovao i hulio.
Stvarno ne znam zasto uopste citiras druge autoritetekada sam ti ja jasno i precizno rekao i pojasnip zasto vam je I TO ucenje pogresno..?
Postavio sam ti brale par direktnih pitanja sa kojeg si pobegao kao..kao...ma pobegao si kao pape sa Biblije...! :D

Ja nisam forsirao nikakva iskustva, to se desilo kako se desilo po Bozjem dopustenju i volji, a uporedjivati moje iskustvo sa nekim sektaskim poput Hare Krisne je stvarno neumesno s tvoje strane.
Uporedba je bila cisto principijelna bez ikakvog pokusaja da ulazim u intimne zone samih iskustva.
Primera radi,ima i takvih koji kazu da su ozdravili nakon sto su prinosili neke dare razno raznim ikonama ( slike mrtvaka) sto definitivno ne znaci da je takva praksa u skladu sa Bozjim zapovestima.
Jel sada jasnije ?

Stvarno ne znam zasto uopste citiras druge autoritetekada sam ti ja jasno i precizno rekao i pojasnip zasto vam je I TO ucenje pogresno..?

A gdje si ti to jasno i precizno rekao i pojasnio? Stavi link na za svoje pojašnjenje.

Postavio sam ti brale par direktnih pitanja sa kojeg si pobegao kao..kao...ma pobegao si kao pape sa Biblije...! :D

Stavi link i za ta svoja pitanja.

Робивек верује у стварну присутност Христа у причешћу. Нико до сада није гласао да не верује, па значи да верује.
Naravno da verujem jer je to fundament hriscanstva zasnivan na Hristovom obecanju da ce biti sa vernima do kraja sveta.
On je dakle uvek prisutan svuda a svakako i na jednom takvom svetom obredu s kojim nas je zaduzio da ga sprovodimo i tu realnost ne smemo nikada zanjemarivati.
Ono u sta ne verujem jesu sve te hule u formatu kanibalskih novotarija da ljudi realno jedu samog Gospoda da bi ga kroz probavni proces transformisali u fekalije..uzas !!!

Причешће човека јача духовно да је то чудо. Причао ми је један човек како га је дуго година заводила једна развратна комшиница. Кад је осећао да ће да поклекне трчао је у цркву да се причести и тако је духовно се крепи и одупро тој развратници и сачувао свој брак и није пао у грех.

Ono u sta ne verujem jesu sve te hule u formatu kanibalskih novotarija da ljudi realno jedu samog Gospoda da bi ga kroz probavni proces transformisali u fekalije..uzas !!!

Mi kršćani vjerujemo našim apostolima i apostolskim ocima, a vidim, po tvojim riječima, vama adventistima je Miroljub 'vjesnički (EGW) otac'.

Back