Da,...kao univerzalni Zakon kosmičke pravde. Jer mnogo puta, ovozemaljska nepravda prođe nekažnjeno, ali zato ona kosmička "pamti" i uvek dođe na naplatu. Zato jeste spora, ali je uvek dostižna.
У вези космичке правде и вас врлих "праведника":
Правда означава одсуство неправде, а сам по себи тај појам не значи ништа.На пример: Ја могу трпети неправду у ситуацији када неко атакује на моју вољу зарад задовољења своје. Али не могу на сличан начин трпети правду. Јер појам "правда" сам за себе нема значења.
А оно што већина људи, укључујући очито и тебе, зове правдом а при томе мислећи на освету; при чему се неки "праведник" наслађује патњом неког човека , за кога он сматра да је грешник, није правда већ дело чисте злобе. Ситуација у којој већина поштених , добрих грађана замишља себе како "дели правду" тј како мучи и убија људе који су нешто згрешили...јесте дело чисте злобе.
Ово је један такав пример излива "милости" једног поштеног, доброг грађанина :
Šteta što je sebi presudio, trebao je ostati živ......i njega mučiti i to mučiti tako...da mu presedne njegov život...i ostaviti ga u životu tj. u mučenju. Smrt je previše laka kazna za takve ljudi.....treba im soliti rane...... To svakako neće vratiti te nedužne ljude.....ali bar bi se možda neko osećao bolje....
I ovaj nastupa sa visina moralnosti. Ma sta da je taj neko uradio ово је ako ne strasnije, ono negde na tom nivou zlobe i pokvarenosti. A sto je najgore, ovaj misli da je moralna i dobra osoba. Освета није правда.
Поступак у коме неког човека ,који је нешто згрешио, сечеш на комаде, затим му солиш ране или неко слично мучење о којима маштају милосрдни, добри и поштени грађани, неће штету исправити и уништено вратити! Једина сврха тих ваших милих поступака јесте освета или уживање у туђој патњи. У туђим мукама. У патњи другог којој је једина сврха ваше лично задовољство или уживање. При чему имамо нечије трпљење патње и вашу радост због тога, а то се ако ниси знао зове злурадост или злоба!И назови то правим именом. То што су 99 посто људи такви и што њих 99 посто мисле да су моралне и добре особе после таквих жеља, не мења нимало ствар. Злоба остаје злоба.
И нема то никакве везе са правдом.
Чак су ти мили грађани пројектовали своју злобу и на оно што зову "бог"а који ће исто тако мучити грешнике на оном свету, када већ они не могу на овом па су због тога фрустирани, и то зову "космичком правдом".
Немојте се ви врли "праведници" много изненадити када дођете код вашег врховног "осветника" и чујете овако нешто:
Многи ће ми онога Дана рећи: "Господе, Господе, зар нисмо пророковали у твоје име? Зар нисмо истеривали демоне у твоје име? И зар нисмо у твоје име чинили многа чуда?‘ Тада ћу им отворено рећи: ‚Никад вас нисам познавао. Одлазите од мене, ви који чините безакоње!‘«
Лука 13, 27