- Poruka
- 18.709
Horoskopi blizanaca se drugačije tumačeCiceron je prvi primetio da je astrologija laž kada je pitao "zašto blizanci imaju različite živote". (nije mislio na znak blizanaca već na biološke blizance)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Horoskopi blizanaca se drugačije tumačeCiceron je prvi primetio da je astrologija laž kada je pitao "zašto blizanci imaju različite živote". (nije mislio na znak blizanaca već na biološke blizance)
Znam za to, ali moje prvo pitanje bi bilo - zašto se drugačije tumače?Horoskopi blizanaca se drugačije tumače
Zato što je logičnijeZnam za to, ali moje prvo pitanje bi bilo - zašto se drugačije tumače?
Tu bi mi pomogla mala razrada... ako su rođeni na istom mestu u isto vreme, i ako je tačno da planete imaju uticaj na decu u trenutku izlaska iz materice (do tad nemaju, štiti ih par mm majčinog tkiva, ili šta već?), meni nekako zvuči logično da je uticaj isti, jer je raspored nebeskih tela isti.Zato što je logičnije
Kao prvo nije tačno da planete imaju uticaj na bilo koga, ali to je neka druga priča već milion puta ispričana.Tu bi mi pomogla mala razrada... ako su rođeni na istom mestu u isto vreme, i ako je tačno da planete imaju uticaj na decu u trenutku izlaska iz materice (do tad nemaju, štiti ih par mm majčinog tkiva, ili šta već?), meni nekako zvuči logično da je uticaj isti, jer je raspored nebeskih tela isti.
E sad, neka mi neko objasni šta je logično u tome da se ista nebeska slika tumači na dva načina.
Osim da se pokuša zabašuriti ovaj Ciceronov argument.
Ali zar njihova natalna karta nije praktično ista?Kao prvo nije tačno da planete imaju uticaj na bilo koga, ali to je neka druga priča već milion puta ispričana.
Tumače se različito jer su "duplikat", naravno da je logično jer nije jedan nego ih je dvoje na istom mestu u faktički isto vreme.
Jeste ista ali se različito tumači.Ali zar njihova natalna karta nije praktično ista?
Čemu onda služi natalna karta ako se tumači jednom ovako a drugi put onako? Zašto se potpuno ne izbaci iz jednačine?
Siguran sam da znaš neke parove blizanaca koji su u svemu slični (obično jednojačani), a opet ima i onih koji mogu da budu drastično različiti karakteri (brat i sestra i sl).Jeste ista ali se različito tumači.
Kako misliš čemu služi, realno ne služi ničemu ako ne želiš time da se baviš. Ne tumači se jednom ovako jednom onako nego se u ovom konkretnom slučaju tumači tako.
Ne razumem poentu, kakve veze ima kakvi su oni realno sa tim kako se tumači karta. Valjda prvo tumačiš kartu pa procenjuješ koliko je tačno na osnovu onoga što je fakat a ne obrnuto.Siguran sam da znaš neke parove blizanaca koji su u svemu slični (obično jednojačani), a opet ima i onih koji mogu da budu drastično različiti karakteri (brat i sestra i sl).
Na koji način se vrši izbor tumačenja u slučaju a) a na koji način u slučaju b)?
Taj stav mi je dobro poznat, najtvrđa forma tvrdog determinizma: fatalizam. Dok determinizam tvrdi da svi događaji imaju uzroke, fatalizam tvrdi da su ishodi neizbežni bez obzira na izbore, a imam utisak da ti zastupaš baš to.
Elementarno se lako pobija. (ako bi bio istinit, onda epistemološki gledano ne bi imao nikakvu vrednost jer nije donet "slobodnom voljom" - zašto bi ti bio izuzetak od pravila?)
Dalje, to što nešto ima uzrok, ne znači da nije slobodan izbor. Ja mogu da biram da li ću pojesti burek sa sirom ili sa mesom, i ti ni na osnovu čega ne možeš unapred znati da li ću pojesti jedan ili drugi. Ako kažeš da sam odabrao svoj burek jer su zvezde tako predvidele, a ti sam ne možeš unapred da odrediš koji će burek biti, tvoja tvrdnja je opet bezvredna (jer je iskaz neoboriv - i u svetu u kom "zvezde znaju" i u svetu u kom "zvezde ne znaju" sve stvari se odigravaju na isti način, stoga je i sama pretpostavka bezvredna jer ne daje nikakvu moć predikcije.)
Dakle,nisam bas verovala u horoskop i sudbinu...I negde sam pročitala nesto u vezi mog horoskopskog znaka,čekam kraj januara pa da vidimo da li su zvezde tačne,još uvek nema nita![]()
Zato te ja njuškam ovde stalnofino, meni je Mars upravo u škorpiji. tako kažu.
Mars = strast, energija, i sl.

Isto kao i da je preduslov za religiju da veruješ u Boga iako nema nikakvih opipljivih dokaza za njegovo postojanje.sa akcentom na ovo obelezeno crvenom bojom
ja sam pre par godina bio pokrenuo temu gde sam pitao ljude koji u horoskop veruju da mi objasne kako to zapravo funkcionise, jer ne postoji ni jedan zakon fizike koji moze na bilo koji n da dokaze uticaj planeta na zivote ljudi na zemlji.
bilo je par nekih kvazi-pokusaja ljudi koji su navodno "strucnjaci za horoskop" da kao nesto objasne, ali su sve to bile gluposti koje se pobijaju elementarnim znanjem fizike za osnovnu skolu
https://forum.krstarica.com/threads/princip-funkcionisanja-horoskopa.979474/
Zanimljiva je ova rasprava ali ima tendenciju da se razvodnjava i da prelazi u neka meta-teorijska pitanja o astrologiji, koja nisu nevažna, ali ne vode nikud. Hajmo umjesto toga malo prakse: postaviću neke markantne horoskope a i svi ste pozvani da uradite to isto ako želite, pa da vidimo kako to funkcioniše na primjerima. Ernest Hemingway za početak. Kako iz ove natalne karte vidimo njegovo samoubistvo?
Pogledajte prilog 1849451
Osma kuća (kuća smrti) u Ovnu. Njen vladar Mars otišao u prvu kuću.Zanimljiva je ova rasprava ali ima tendenciju da se razvodnjava i da prelazi u neka meta-teorijska pitanja o astrologiji, koja nisu nevažna, ali ne vode nikud. Hajmo umjesto toga malo prakse: postaviću neke markantne horoskope a i svi ste pozvani da uradite to isto ako želite, pa da vidimo kako to funkcioniše na primjerima. Ernest Hemingway za početak. Kako iz ove natalne karte vidimo njegovo samoubistvo?
Pogledajte prilog 1849451
Uskoro nam srecan dan, srecan dan...Ja sam vodolija![]()
Za 28 dana tekUskoro nam srecan dan, srecan dan...
E, vodolija je dar. Mi smo ispred svog vremena. A i dominiramo u skoro svim segmentima zivota.Ja sam vodolija![]()
Stariji sam .. za 24Za 28 dana tek![]()
E, vodolija je dar. Mi smo ispred svog vremena. A i dominiramo u skoro svim segmentima zivota.