Da li verujete u Boga???

smaracica:
Ja licno ne verujem u Boga...Verujem u neku visu silu koja upravlja svima nama...Pre svega ne verujem u Bibliju.Ko ce se pridrzavati svega sto kazu u Bibliji samo da bi na kraju otisao u raj?Kako znati da raj uopste postoji???? :?: :?: :?:

...prave odgovore ces dobiti na Religiji...
...i, mozda...
...promenis misljenje... 8) ...

smaracica:
Ja licno ne verujem u Boga...Verujem u neku visu silu koja upravlja svima nama...Pre svega ne verujem u Bibliju.Ko ce se pridrzavati svega sto kazu u Bibliji samo da bi na kraju otisao u raj?Kako znati da raj uopste postoji???? :?: :?: :?:

Raj postoji samo ne na nekom tajanstvenom mestu nego ovde u srcima onih koji su ga pronasli. Biblija o svemu sto govori je ljubav i sex, samo malo na tajanstven nacin. Tako da tu i nema bas puno pravila.

Biblija sama i ne trazi da se u nju veruje nego samo da cinis ono sto i ti volis da cine drugi tebi. A Boga ako i ne verujes ipak nekog obozavas, bio to neki glumac, naka muzicka gupa ili bilo sta drugo sto mu posvecujes najvise vremena i stavljas ga na prvo mesto.

S postovanjem.

*Mihal*:
smaracica:

Raj postoji samo ne na nekom tajanstvenom mestu nego ovde u srcima onih koji su ga pronasli. Biblija o svemu sto govori je ljubav i sex, samo malo na tajanstven nacin. Tako da tu i nema bas puno pravila.

Biblija sama i ne trazi da se u nju veruje nego samo da cinis ono sto i ti volis da cine drugi tebi. A Boga ako i ne verujes ipak nekog obozavas, bio to neki glumac, naka muzicka gupa ili bilo sta drugo sto mu posvecujes najvise vremena i stavljas ga na prvo mesto.

S postovanjem.

ljubav o kojoj govori Biblija je duhovne prirode,i nema vjeze sa telesnom ljubavi....Zato prije no što nešto napišeš,razmisli ima li to ikakvog smisla.... :roll: :roll:

*Mihal*:
FARMACEUT:
ljubav o kojoj govori Biblija je duhovne prirode,i nema vjeze sa telesnom ljubavi....Zato prije no što nešto napišeš,razmisli ima li to ikakvog smisla.... :roll: :roll:

Duh i telo su samo dve razlicita polja, kao sto je musko i zensko itd...

Kad bi ti samo znao koliko je Bog sexualne prirode, samo se osvrni malo oko sebe. :oops: :)

Deder,objasni to ukoliko možeš.... :roll: :roll:

smaracica:

Ne verujes u Boga, ali verujes u Visu silu... Kako bi ti nazvala tu visu silu? I kako je zamisljas? Bas bih voleo da mi to opises.
Ne verujes u Bibliju? Jesi li je procitala? Ne verujem ni ja da je to Bozija rec, bar ne Stari Zavet. Ali ja znam zasto u to ne verujem. Da li ti znas? A mozda ni ti ni ja nismo u pravu.

FARMACEUT:

Svasta! U Bibliji postoji gomila referenci na telesnu ljubav i na gomilu drugih stvari koje su iskljucivo telesne. To znam cak i ja. Zato ''prije no što nešto napišeš,razmisli ima li to ikakvog smisla....'':)

FARMACEUT:
*Mihal*:
FARMACEUT:

Duh i telo su samo dve razlicita polja, kao sto je musko i zensko itd...

Kad bi ti samo znao koliko je Bog sexualne prirode, samo se osvrni malo oko sebe. :oops: :)

Deder,objasni to ukoliko možeš.... :roll: :roll:

Nema prakticno oblik zivota a da tu ne bude i musko i mzensko. Dalje, kad je bog stvorio coveka kaze: "I stvori Bog coveka po oblicju svom, po oblicju Bozijem stvori ga; musko i zensko stvori ih."Postanje 1,27. Dakle, bozije oblicije je i musko i zensko zajedno. A u sve tajne gde Biblija zalazi bas u te stvari ne bi bilo bas pametno govoriti ovde na forumu.

FARMACEUT:
goodday:
FARMACEUT:
goodday:
-MA DOVOLJNO JE DA ON VERUJE U MENE :wink:

Vjerovat će Bog u tebe dok ga ne razočaraš... :wink:
-ma zna on mene :wink:

može on i da te zaboravi... :shock:

Nadam se da si shvatio sta si ovde napisao. Ne mogu ni da ti kazem da razmislis, namece mi se samo miso koliko ovde ljudi pise o Bogu i uce druge ljude a da ga malo poznaju.
" Ljubim te ljubavlju vecnom, zato ti jednako cinim milost" Jeremija prorok 671 str. Sveto Pismo
"Moze li zena zaboraviti porod svoj? A da bi ga i zaboravila, ja necu zaboraviti tebe"/ prorok Isaija 629str. S.P.
I mislim da se ovako kako ti radis ne govori o Bogu onima koji ga traze.

Klio:
FARMACEUT:
goodday:
FARMACEUT:
goodday:

Vjerovat će Bog u tebe dok ga ne razočaraš... :wink:
-ma zna on mene :wink:

može on i da te zaboravi... :shock:

Nadam se da si shvatio sta si ovde napisao. Ne mogu ni da ti kazem da razmislis, namece mi se samo miso koliko ovde ljudi pise o Bogu i uce druge ljude a da ga malo poznaju.
" Ljubim te ljubavlju vecnom, zato ti jednako cinim milost" Jeremija prorok 671 str. Sveto Pismo
"Moze li zena zaboraviti porod svoj? A da bi ga i zaboravila, ja necu zaboraviti tebe"/ prorok Isaija 629str. S.P.
I mislim da se ovako kako ti radis ne govori o Bogu onima koji ga traze.

Mislim,da Bog oprosti grešniku jednom,drugi put,ali neće uvijek isti grijeh da oprašta.... :roll:

FARMACEUT:
Klio:
FARMACEUT:
goodday:
FARMACEUT:
goodday:

Mislim,da Bog oprosti grešniku jednom,drugi put,ali neće uvijek isti grijeh da oprašta.... :roll:

Mislim da o svemu sto pises moras imati potvrdu u Njegovoj reci. Da li tako nesto pise u Svetom Pismu? Bog nas ljude uci da prastamo 7 * 77 iliti beskonacno puta jedni drugima. A sta mislis On koji je ljubav koliko prasta. U Novom Zavetu pise da Bog nije zaboravio svoje obecane nego nas trpi i ceka.
Nije na nama da govorimo drugima koliko ce Gospod da ih ceka, i koliko dugo mogu ciniti iste grehe.
Bog trpi i ceka. A pise ti i do kada.
"Ljubav dugo trpi..." 1Kor.13

Skotina:
Da, ali ako ja nisam usao u svetu zajednicu (brak) ja onda ne smem ni da imam sex!!! Niti da imam bludne misli!!! Po Bibliji...

Koliko vidim ovde je tema da li verujemo u Boga ili ne. Ako je ovo pitanje jedno od razloga tvoje nedoumice po pitanju Njega i vere u ono sto pise u Svetom Pismu onda mogu da ti odgovorim i da verujem da me neces pogresno tumaciti.
A ako ne zalutacemo od teme i otuci u jednu sasvim drugu a mislim da tome ovde nije mesto.
Ja bih tebe pitala, da li si nekada razmisljao zasto postoji brak? Zasto postoji u coveku potreba da se i telesno spoji sa drugim bicem? Da li je to samo telo? Ako jeste onda ti moram reci da bih verovala da se covek ne razlikuje od zivotinja. Ne zato jer su one lose vec zato sto nemaju ono sto ima covek - sposobnost razumnog rasudjivanja.
A ako nije samo telesno, kako onda treba da bude?

Ma kakav crni BOG!!! :x
Hriscansvo je glupost jedna najobicnija :roll: :roll: :roll:

Sad treba da mi dodje neki cova iz manastira i da mi govori da ako ja budem jeo sta mi je volja i ako budem j**** :oops: po ceo dan, da ce da me neki matori("bog") koga niko nikad nije video niti cuo, poslati na neko mesto (za koje opet niko ne zna da postoji) gde ce opet drugi neki retard sa rogovima i trozupcem da me bode u b***... :oops: :x :x :x
GLUPOSTI!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll:

Back