Da li verujete da.....

ne verujem, zbog toga što mislim da smo još uvek daleko od toga da smo u stanju da uradimo tako nešto, da opremimo ljudsku posadu za višegodišnje putovanje u svemir, hrana, voda, zaštita od kosmičkog zračenja, vazduh, psihički život... još uvek daleko i nemoguće. Nisam siguran ni da smo na mesec otišli, a kamo li negde dalje

ne verujem, zbog toga što mislim da smo još uvek daleko od toga da smo u stanju da uradimo tako nešto, da opremimo ljudsku posadu za višegodišnje putovanje u svemir, hrana, voda, zaštita od kosmičkog zračenja, vazduh, psihički život... još uvek daleko i nemoguće. Nisam siguran ni da smo na mesec otišli, a kamo li negde dalje

Citao sam davno negde, da su jos u vreme SSSR-a neki radio amateri uhvatili pozive za pomoc sa nekog sovjetskog kosmickog broda za koji niko nikada nije cuo da je uopste bio lansiran.....

...su Rusi, Amerikanci ili Kinezi vec slali ljude na neke daleke planete i da covecanstvo o tome NISTA NE ZNA?

Zasto bi oni morali da sve sto rade KAZU JAVNO?
Ne vidim ponetu. Ako bi izneli to u javnost imali bi vece opravdanje za koriscenje budzeta i podrsku javnosti, a samim tim i nekih kompanija koje bi udelile novac, a zauzvrat trazile malo marketinga. A ideja nije nova, i postoje resenja kako poslati ljude u druge zvezdane sisteme, ali svi kostaju dosta novaca, i donekle su rizicni. Kao drugo, tehnologija je na tom nivou da bi smo do Alfa Kentaurija stigli za min 50-60 godina. Za to vreme ce se tehnologija verovatno poboljsati tako da bi drugi broj verovatno prestigao prvi, i vratio se ranije. Dok ne dodjemo do blizina bliskim brzini svetlosti, ne vredi slati brodove bilo gde. Jednostavno je bacanje para.

Ne vidim ponetu. Ako bi izneli to u javnost imali bi vece opravdanje za koriscenje budzeta i podrsku javnosti, a samim tim i nekih kompanija koje bi udelile novac, a zauzvrat trazile malo marketinga. A ideja nije nova, i postoje resenja kako poslati ljude u druge zvezdane sisteme, ali svi kostaju dosta novaca, i donekle su rizicni. Kao drugo, tehnologija je na tom nivou da bi smo do Alfa Kentaurija stigli za min 50-60 godina. Za to vreme ce se tehnologija verovatno poboljsati tako da bi drugi broj verovatno prestigao prvi, i vratio se ranije. Dok ne dodjemo do blizina bliskim brzini svetlosti, ne vredi slati brodove bilo gde. Jednostavno je bacanje para.

Ne. Oni ne trose SVOJ novac da bi SVI od toga imali saznanja i koristi.

SVA ZNANJA koja su stekli LJUBOMORNO CUVAJU SAMO ZA SEBE!

Evo ti primer od zadnjeg leta na Mars. NISTA STO SU TAMO NASLI ZNACAJNO - NISU REKLI SVETU!

Ne, nemoguće je da su ih slali na daleke planete jer je najbliže ekstrasolarna* planeta na 10,5 svetlosnih godina od naše, a i ona je poput Jupitera gasoviti džin, pa nema smisla slati ikog tamo. A najbliža terestrička** planeta je 15 svetlosnih godina udaljena od Zemlje.

*van sunčevog sistema
**nalik na planetu Zemlju

Ne, nemoguće je da su ih slali na daleke planete jer je najbliže ekstrasolarna* planeta na 10,5 svetlosnih godina od naše, a i ona je poput Jupitera gasoviti džin, pa nema smisla slati ikog tamo. A najbliža terestrička** planeta je 15 svetlosnih godina udaljena od Zemlje.

*van sunčevog sistema
**nalik na planetu Zemlju

Moguce je da nisu slali na planete van Suncevog sitema (tada jos nisu bile ni poznate), ali verujem da su vec slali ljude na Mars.

Mars je PRVA planeta koja ce biti KOLONIZOVANA od strene ljudskih bica.

...su Rusi, Amerikanci ili Kinezi vec slali ljude na neke daleke planete i da covecanstvo o tome NISTA NE ZNA?

Zasto bi oni morali da sve sto rade KAZU JAVNO?

Ne verujem!
Ali,verujem da su izmislili
odlazak na Mesec....
sve je to fingirano.
Pre 15-tak godina pričali mi
Ruje u Moskvi da je i Gagarinova
"šetnja" kosmosom lažna,
ali je tajna bila najstrože čuvana....
I kada je nacionalni heroj,koji je
veličan i slavljen ko zemljotvorac (sam Bog),
nakon penzionisanja,
po moskovskim birtijama počeo
da laprda,naglo se "prehladio".....

Tako,moj Blajbi,u visokoj politici,
a kosmička trka to jeste,
ima mnogo laži i prevare.
Istine je malo.....​

Ne vjerujem Amerima nista manje ni Rusima .
Kinezi su mi sumnjivi.
Sto da covjek prosudi kad svi kriju ,lazu i proturaju kontradiktorne informacije ?
U slucaju da se bolje informisem naletim na zabavnik za starije ljude ocu reci TRECE OKO.
Prvo se prospu neke informacije obrade se vise teza a onda se sve to negira .

Ne vjerujem Amerima nista manje ni Rusima .
Kinezi su mi sumnjivi.
Sto da covjek prosudi kad svi kriju ,lazu i proturaju kontradiktorne informacije ?
U slucaju da se bolje informisem naletim na zabavnik za starije ljude ocu reci TRECE OKO.
Prvo se prospu neke informacije obrade se vise teza a onda se sve to negira .

Kakvo crno "treće oko" ???
Čista budalaština....
teme budibogsnama !!!

Ne. Oni ne trose SVOJ novac da bi SVI od toga imali saznanja i koristi.

SVA ZNANJA koja su stekli LJUBOMORNO CUVAJU SAMO ZA SEBE!

Evo ti primer od zadnjeg leta na Mars. NISTA STO SU TAMO NASLI ZNACAJNO - NISU REKLI SVETU!
Svako trosenje buzdeta mora da se opravda. Narod (tj revizori koji objavljuju troskove) bi primetio ako se tako ogromne kolicine novca (trebalo bi jako puno novca za tako nesto), trosi bez objasnjenja. Mislim da im to nije u interesu. Osim ako ne zelis da kazes da neki drugi izvori finansiraju ovo.

Svako trosenje buzdeta mora da se opravda. Narod (tj revizori koji objavljuju troskove) bi primetio ako se tako ogromne kolicine novca (trebalo bi jako puno novca za tako nesto), trosi bez objasnjenja. Mislim da im to nije u interesu. Osim ako ne zelis da kazes da neki drugi izvori finansiraju ovo.

Vojska ne pravda troskove.

Gde trose pare je - vojna tajna!

Vojska ne pravda troskove.

Gde trose pare je - vojna tajna!

Sta pricas? Pa moraju svake godine da traze od senata budzet za narednu godinu. Ove je valjda oko 600milijardi dolara. Mislis da je to dosta para za slanje ljudi na planete udaljene svetlosnim godinama, ratove koje vode i za par miliona zaposlenih u vojsci? Pa samp lansiranje satla u orbitu kosta vise od 100milina...

Slali na daleke planete, koja glupost...

Sta pricas? Pa moraju svake godine da traze od senata budzet za narednu godinu. Ove je valjda oko 600milijardi dolara. Mislis da je to dosta para za slanje ljudi na planete udaljene svetlosnim godinama, ratove koje vode i za par miliona zaposlenih u vojsci? Pa samp lansiranje satla u orbitu kosta vise od 100milina...

Slali na daleke planete, koja glupost...

Prijatelju, NIKO NE ZNA koliki je njihov STVARNI vojni budzet!

To je NAJBOLJE CUVANA TAJNA koju imaju!

U njihovoj vojsci NE MOZE da fali novca!

I veoma mali broj ljudi zna GDE i KAKO se trosi....

NIKOM americka vojska ne podnosi racun, cak ni Senatu.

To sto im kazu je vise FORMA nego ISTINA.

Vojska, kao i svako drugi mora da opravda svoj udeo u budzetu. Mada posada na druge planete nije pod jurisdikcijom vojske, nego NASE, koja takodje mora da opravda budzet.

Ne verujem da se sve prijavljuje. Pa oni sami imaju gomilu neustavnih poreza o kojima sira javnost ne zna dovoljno, ali zato MORA da ih placa. Sasvim je moguce da se delu sredstava "izgubi trag", cak sam uveren u to.

Back