Da li verujete da vreme stvarno prolazi brže?

Poruka
18.753
Dakle, pitanje je baš to - da li verujete da postoji mogućnost da nekim, šta znam, kosmičkim poremećajem ili čime god već, imamo situaciju da vreme sada prolazi zaista brže nego pre?

Ne znam da li još neko ima taj utisak ali meni dani užasno brzo prolaze, neki davnašnji događaji koji su bili relativno davno mi se čine kao da su bili tako skoro. Sedmica, mesec... neverovatno brzo prođe.

A bilo je negde o onom slučaju gde su monasi na Hilandaru dolivali ulje u neke kladionice svake godine uoči Božića i tako godinama i godinama unazad a poslednjih godina ih dolivaju dosta ranije.

Dakle, pitanje je baš to - da li verujete da postoji mogućnost da nekim, šta znam, kosmičkim poremećajem ili čime god već, imamo situaciju da vreme sada prolazi zaista brže nego pre?

Ne znam da li još neko ima taj utisak ali meni dani užasno brzo prolaze, neki davnašnji događaji koji su bili relativno davno mi se čine kao da su bili tako skoro. Sedmica, mesec... neverovatno brzo prođe.

A bilo je negde o onom slučaju gde su monasi na Hilandaru dolivali ulje u neke kladionice svake godine uoči Božića i tako godinama i godinama unazad a poslednjih godina ih dolivaju dosta ranije.
Ćudan osećaj...dani ne idu brzo, ali zato godine "lete"!Imam utisak da se ranije sve sporije događalo, nekako su se svi događaji "razvlačili"...sada se ide brže!Turbo!
P. S. Čitam nekad šta pišu na astrologiji. I uopšteno.Zanima me pomalo, onako amaterski. Msm, da to ima veze i sa rasporedom planeta.Taj naš subjektivni osećaj o vremenu koji trenutno imamo.

Poslednja izmena:
Ćudan osećaj...dani ne idu brzo, ali zato godine "lete"!Imam utisak da se ranije sve sporije događalo, nekako su se svi događaji "razvlačili"...sada se ide brže!Turbo!
P. S. Čitam nekad šta pišu na astrologiji. I uopšteno.Zanima me pomalo, onako amaterski. Msm, da to ima veze i sa rasporedom planeta.Taj naš subjektivni osećaj o vremenu koji trenutno imamo.

Da, dan neverovatno brzo prođe. Recimo kada sam na poslu, nikako ne mogu da ukapiram kako mi za pojedine stvari treba tako mnogo vremena a još ih kao obavljam brzo.
A negde sam i naišao na članak gde se piše o promeni nečega što se zove zemljin puls koji je nekada bio nekih, šta znam, 7 otkucaja u sekundi a sada je 12, tako da možda to da vreme sve brže ide, možda uopšte nije samo fraza.

Ne. Ja sam pogrešno napisao, izvinjavam se.

Нисам мисило због тога, него на који начин одређујемо брже?
Ако кажеш да дан пролази брже, то би значило да се Земља можда брже окреће, али онда бисмо живели једнако дуго, само би то трајало 200 година.

Sa aspekta religije:
....kad đavo bude zavladao vreme će proticati sve brže; dani će postati kao sati, sati će proticati kao minuti...(ti si pomenuo monahe... možda...)
Sa aspekta nauke:
Vreme ne postoji. Vreme je izmišljen termin za obilazak Zemlje oko Sunca koje traje jednu godinu (a s'obzirom šta Manastirka reče, ima neke veze sa planetama i/ili položajem, ne znam)
Sa našeg, ljudskog aspekta:
Slikovit citat "Vreme je kao toalet papir, što ga manje ima, brže se okreće" :lol: ali DA, što smo stariji...
Taj rad:

Prilozi

• FB_IMG_16084895214093350.jpg
    FB_IMG_16084895214093350.jpg
    190,5 KB · Pregleda: 6
Sa aspekta religije:
....kad đavo bude zavladao vreme će proticati sve brže; dani će postati kao sati, sati će proticati kao minuti...(ti si pomenuo monahe... možda...)
Sa aspekta nauke:
Vreme ne postoji. Vreme je izmišljen termin za obilazak Zemlje oko Sunca koje traje jednu godinu (a s'obzirom šta Manastirka reče, ima neke veze sa planetama i/ili položajem, ne znam)
Sa našeg, ljudskog aspekta:
Slikovit citat "Vreme je kao toalet papir, što ga manje ima, brže se okreće" :lol: ali DA, što smo stariji...
Taj rad:

Zanimljivo viđenje. Tačno, može se ovo gledati i kroz religiju i kroz nauku.
Kad je bio onaj zemljotres u Japanu pre par godina, znam da je bilo da se zemlja od toga toliko deformisala da je dan postao kraći za neki deo sekunde. Ne pitaj me kako su naučnici uspeli da ustanove :lol:
Mada to možda i nema veze sa ovim.

Meni vreme protiče neobjašnjivo brzo šta god da radim. Za tačno 2 meseca (u stvari jedan dan manje) punim 36 godina. Pa poslednjih 10 godina se uopšte ne sećam, kao da mi je sve prošlo u minuti. 7 godina radim ovaj posao. Godinu dana kako je krenulo korona ludilo.... i još toliko stvari koje uopšte ne mogu da pohvatam koliko su u stvari davno bile.

Meni vreme protiče neobjašnjivo brzo šta god da radim. Za tačno 2 meseca (u stvari jedan dan manje) punim 36 godina. Pa poslednjih 10 godina se uopšte ne sećam, kao da mi je sve prošlo u minuti. 7 godina radim ovaj posao. Godinu dana kako je krenulo korona ludilo.... i još toliko stvari koje uopšte ne mogu da pohvatam koliko su u stvari davno bile.

Šta bih dala za to...

Нисам мисило због тога, него на који начин одређујемо брже?
Ако кажеш да дан пролази брже, то би значило да се Земља можда брже окреће, али онда бисмо живели једнако дуго, само би то трајало 200 година.

Mislio sam i o tome. Tu se nešto ne uklapa. Ljudski vek je manje/više isti.
Dobro, kad bi smo živeli 200 godina, vreme bi prolazilo više nego duplo brže što je baš i ekstremno.
Mada je generalno to teško objasniti.

Meni poslednjih 3-4-5 prolete od kad ne vozim bajs,kad ustanem ujutru pa spicim 150km oduzi se dan,na razne strane svasta vidim ,pa nije sablon kao poslednjih godina gde je sve isto i nema pomaka,jos ovo protraceno kliktanje u prazno tek zna da oduzme dragoceno vreme,kad nije na selu bilo nista ovih novotarija zivot je bio duzi

A što više ne voziš bajs?

Da prođe sve ...da se završi.
Vozim ja bajs , baš ga konzumiram , ali i onda se ništa ne pomera...
Tapkanje u mestu...Sivilo ..Ništa...Stoji...
Previše je sve usporeno i predosadno ...

Eh... Ali ne možeš tako. Ja sam sam otkrio jednu tako prostu a mudru stvar koja čoveka bar može da motiviše da pokuša da živi bolje ili u najgorem slučaju da živi u miru sa onim što mu se dešava - svi ćemo jednog dana otići tamo negde već, tad ćemo videti gde. I za to tamo imamo da budemo čitavu večnost. A ovde smo ograničenog roka. Pa hajde onda da pokušamo da napravimo od ovog vremena što imamo ovde, nešto najbolje što možemo. Velika je šteta proživeti to vreme u tugi i beznađu.

• Podržavam
Reactions: DUH
Ma neke zivotne okolnosti i posao,pa par selidbi,obaveze oko porodice i keva mi umrla,nemam zelju da sedam na sat vremena i jos opterecen mislima je mucenje

Jako mi je žao zbog tvoje majke :(
Stvarno jako tužno. Verujem da ti se dosta toga u životu promenilo. Daj sebi malo vremena, da se sve sredi i malo se sabereš pa onda opet sedaj na bajs.

• Voli
Reactions: DUH

Back