Da li verujete da protesti mogu da dovedu do sukoba u Srbiji?

Da li je u trenutnoj situaciji moguc grajdanski sukob?

• Ukupno glasova
    33
Iz RH na to gledam ovako: mi u RH volimo Plenkovića, ili ga ne volimo. Ili te to nikako ne zanima i baš te briga. U Srbiji nije tako, Vučića se ili obožava kao božanstvo, ili mrzi iz dna duše. Neutralnih praktiči nema. Polarizacija društva na "naše" i "njihove" je na maskimumu.
Tako da vjerujem da je sukob sasvim moguć.
budi fin i kulturan , zaobidji ovu temu
ne interesuje nas kako gledate vi vase politicare niti to moze da bdue poredjenje sa nasim politicarima, svako je persona za sebe jel...
posto je ovde nasa koza u pitnaju a situacija poprilicno napeta , nema se pun orazumevanja za drugu stranu , ovo je tema za nas u srbiji a gastarbajteri i vi iz hrvatske bosne slovenije budite fini i preskocite. dalek oste nije vasa guza u pitanju

nadam se da ces biti fin i preskociti temu jer nas ne zanima misljenje vas izvan srbije, tako sam i naveo u temi budi kulturan i ne trpaj nos tamo gde mu nije mesto pogotovo kada su moguci sukobi u pitanju...

Iz RH na to gledam ovako: mi u RH volimo Plenkovića, ili ga ne volimo. Ili te to nikako ne zanima i baš te briga. U Srbiji nije tako, Vučića se ili obožava kao božanstvo, ili mrzi iz dna duše. Neutralnih praktiči nema. Polarizacija društva na "naše" i "njihove" je na maskimumu.
Većina i u Srbiji gleda samo svoja posla.

Nije baš tako. Ima u Hrvatskoj mala skupina ljevičara koja mrzi i Plenkovića i HDZ i Hrvatsku i koja bi se sutra vratila u Jugoslaviju kad bi mogla. Strast kojom oni mrze je usporediva sa strađću kojom u Srbiji obožavaju/mrze Vučića.

Nije baš tako. Ima u Hrvatskoj mala skupina ljevičara koja mrzi i Plenkovića i HDZ i Hrvatsku i koja bi se sutra vratila u Jugoslaviju kad bi mogla. Strast kojom oni mrze je usporediva sa strađću kojom u Srbiji obožavaju/mrze Vučića.
Oni mogu skupiti 20 ljudi na Trgu s transparentom "Tvornice radnicima".
Nebitni pajaci, kao što se i vidi na rezultatima svakih izbora.

u cro i bosni ce da se ima drugi ili i treci narod, ili vera, i ajde obracun, a u srb ce da kazu da se nosimo, i oni ce sami izmedju sebe da se obracunaju, da se nosimo i grenel i zaharova, i mi emigranti, jer ili necemo da dolivamo ulje na vatru, ili da zauzimamo stranu

znaci ja mogu i zauzeo sam stranu, ali mogu i sa strane da sagledam nepristrasno, to nam je svima u genetici, da se obracunamo, ili sa navodno drugima, ili izmedju sebe, cista logika, ne osudjujem samo kazem, i to polazeci od sebe - destruktivni smo, umesto konstruktivni, tako ja vidim, i slazem se sa tobom, ima unapred da odluci svako za sebe ko je kriv, i da se porokaju,a vrhuska da uhvati maglu sa parama cim krv potece

Ali ima svoj stav o Vučiću.
Čak ni ti nemaš poziciju "baš me briga, nebitan je, nit mi smrdi nit miriši"
Mislim da ima mnogo takvih čak i među onima koji glasaju na izborima a među apstitentima su velika većina takvih.Pristalice opozicije su frustrirane i očajne zbog brojnih poraza i nepostojanja perspektive da njihovi favoriti u doglednoj budućnosti naprave preokret odnosno postanu vlast.Zato i jesu toliko ogorčeni i agresivni.Oni koji glasaju za Vučića i SNS uglavnom su oni koji žive od svog rada- radnici,poljoprivrednici,zanatlije,sitni trgovci i sl. Oni se mnogo manje bave politikom za razliku od lelemuda pristalica opozicije.

Mislim da ima mnogo takvih čak i među onima koji glasaju na izborima a među apstitentima su velika većina takvih.Pristalice opozicije su frustrirane i očajne zbog brojnih poraza i nepostojanja perspektive da njihovi favoriti u doglednoj budućnosti naprave preokret odnosno postanu vlast.Zato i jesu toliko ogorčeni i agresivni.Oni koji glasaju za Vučića i SNS uglavnom su oni koji žive od svog rada- radnici,poljoprivrednici,zanatlije,sitni trgovci i sl. Oni se mnogo manje bave politikom za razliku od lelemuda pristalica opozicije.
Mnogo ljudi je vrlo često na cesti.
Sasvim svejedno iz kojeg točno razloga, ali je to jasan dokaz duboke polarizacije srbijanskog društva

Mnogo ljudi je vrlo često na cesti.
Sasvim svejedno iz kojeg točno razloga, ali je to jasan dokaz duboke polarizacije srbijanskog društva
Pa to je posledica tog očaja lelemudskog i parazitskog dela stanovništva koje je koncentrisano uglavnom u boljim delovima gradova,relativno dobro obrazovano i situirano Okupljanja su njihova emocionalna potreba.Donekle ih razumem jer je Vučić užasno iritantan lik koji se ekstremno mnogo prisutan u medjima.
Suštinski to i nije neka podela ni po jednom pitanju unutrašnje ni spoljne politike i pravca kojim srpsko društvo treba da se razvija.Mnogo više je reč o personalnom animozitetu ali daleko su Vučićevi potivnici od od toga da bi bili spremni da stave svoje živote na kocku kako bi uklonili Vučića sa vlasti.

Pa to je posledica tog očaja lelemudskog i parazitskog dela stanovništva koje je koncentrisano uglavnom u boljim delovima gradova,relativno dobro obrazovano i situirano Okupljanja su njihova emocionalna potreba.Donekle ih razumem jer je Vučić užasno iritantan lik koji se ekstremno mnogo prisutan u medjima.
Suštinski to i nije neka podela ni po jednom pitanju unutrašnje ni spoljne politike i pravca kojim srpsko društvo treba da se razvija.Mnogo više je reč o personalnom animozitetu ali daleko su takvi od toga da bi bili spremni da stave svoje živote na kocku kako bi uklonili Vučića sa vlasti.
Bili ste spremni maknuti premijera, misliš da je sada dramatično drugačije?

Back