Da li verujete da protesti mogu da dovedu do sukoba u Srbiji?

Da li je u trenutnoj situaciji moguc grajdanski sukob?

• Ukupno glasova
    33
autorska tema

Da li biste ucestvovali u gradjanskim sukobima da do njih dodje , da li smatrate da je moguce da do njih moze da dodje u trenutnoj situaicji ?

tema namenjena gradjanima u Srbiji, pogotovo Srbima naravno jel ovo se tice nas.
Vrlo realna mogucnost. Da li ce to biti protiv murije ili nekih fanaticnih sendvicara, ostaje da se vidi.

Не верујем да до сукоба може доћи. Нема ту ко да ратује. Шта бабе и деде против студената?
Хапшење ЈЕДНОГ ЧОВЕКА отклања узрок могућих сукоба

Inače da je 2000 godine Legija opalio po demonstrantima tu bi stvarno izbio rat. Već su dva uslova bila ispunjena - mnogo žešće stanovništvo na ulicama nego ovo danas plus zapadna podrška. To bi bila Libija/Sirija pre originalnih. Verovatno jedina dobra odluka Legije u životu što nije.
Sreca pa ne moze da se vrati vrijeme.
Kada bi moglo Legija ne bi razmisljao da ili ne.

autorska tema

Da li biste ucestvovali u gradjanskim sukobima da do njih dodje , da li smatrate da je moguce da do njih moze da dodje u trenutnoj situaicji ?

tema namenjena gradjanima u Srbiji, pogotovo Srbima naravno jel ovo se tice nas.
Srbi ne ulaze u sukobe. Kada prodje trpni period koji je obicno jako dug, onda srbi idu u rat.

Pa videli smo kvalitet avovih snaga!
Imaš one što su juče bili u Jagodini koje boli uvo da se biju za ava, interesuje ih dnevnica i sendvič.
Zatim imaš batinaše koji se za lovu junače dok im neko ne pokaže zube, a onda se daju u beganje.
I imaš babe koje napadaju studente na blokadama. One to zaista rade iz uverenja, ali su ipak babe, ma kako militantne bile. :D

I gde je tu potencijal za sukob? :D

Sve sto stane na strani korupcije i ove trule vlasti, rezima i sistema i sve sto ne dozvoljava pravdu i odgovornost ovih sa vlasti pogotovo hulje koji tu najvise treba da odgovara treba neutralisti ka tom putu za sada mirno ali ako casa jos prelije nece biti mirno jer stajanja sad nema samo ide jace i jace.Vec su krenuli da gaze, i jos narod cuti strpljivo, poceli da gaze i psi, odavno nas hapse i odavno nas tuku pa i pretuku tamo iza da ostanu posledice.Epa jos malo kad popusti stoljenje i krene juris bice sto mora da bude.Kraj!Kraj hulje i njegovog rezima, bivsih radikala i preletaca u sns sektu, kraj sns.Nece biti dobro onom ko stane ispred hulje da brani kad juris krene, nece ni onima koji jurisaju ali morace se!

autorska tema

Prizivas gradjanski rat?
Sto ne kazes lepo da te ceo svet razume.

80tih je bila tenzija, ono bas, pa ipak niko nije verovao da ce da izbije gradjanski rat. Svi su rekli - ma nece. Iako je bilo vrlo moguce. A onda se rat desio i vise nije bilo moguce nego izvesno.

naravoucenije iz tog doba: nikad nisi siguran da si bas sve predvideo i da bas sve znas kako radi haos drugog reda.

mislim da ovog puta nema te kolicine animoziteta medju ljudima. Iako se ljudi potuku potuku se pojedinacno ne masovno.
U pitanju je politicko neslaganje, ne nacionalno, versko, rasno ili na drugi nacin fundamentalno da bi to opravdavalo razloge za necije uklanjanje.

Drugo potrebne su dve strane za sukob, sa jakim motivima - ni to se ne vidi. Jedina motivacija koja se vidi je: drzava ne radi kako treba. Treba je debagovati. Ako ne moze da se debaguje debagerom (civilizacijski dogovor) onda protest na ulice (da se vidi da je nezadovoljstvo ocigledno).

Obojena revolucija? Ne verujem. Uostalom mi smo bili pre svih sa tom vrstom revolucije (otpor se iznaprodavao svuda po svetu, mi smo bili prvi laboratorijski misevi). Pre nas rumuni (causesku) ali to je vise bio puc ili drzavni udar nego obojena revolucija. Da li obojena revolucija moze da se proda sledecoj generaciji u srbiji (mozda da, ali ko zna kad, ne sad), dobar deo ljudi pamti sta je bilo pre 25-6 godina. Nije to tako davno vreme.

Jedina zabrinjavajuca cinjenica je to da je potrajalo 10tak godina da se demontira Milosevic. A i tada nije trebalo da ga pustamo iz zemlje ni za zivu glavu.
E to je vec rizik, jer i ova novija demontaza moze da potraje. Radikalno ce da se otimaju da ne budu demontirani. A kad budu, barem nece morati da se izrucuju nikom napolje.

I dalje ostaje isto pitanje: koliko ce sendvica da bude oprosteno?

Poslednja izmena:
Inače da je 2000 godine Legija opalio po demonstrantima tu bi stvarno izbio rat. Već su dva uslova bila ispunjena - mnogo žešće stanovništvo na ulicama nego ovo danas plus zapadna podrška. To bi bila Libija/Sirija pre originalnih. Verovatno jedina dobra odluka Legije u životu što nije.
koliko ljudi je brojala - zaposljavala JSO?
Employees200 (+600 in reserves)
sta je mogao, da napravi par hiljada zrtava i sta posle? da razbuca demonstrante i sta sutradan, kako to da predsednik opravda na tv-u? kao av, radili ljudi svoj posao, eliminisali rusitelje drzave, vozili svojim putem, kako? znali su meci bas strane placenike i domace izdajnike da pogode?
znaci pretnja demonstrantima, i prosta logika, sta sutra? nemas ideju sta sutra, i ne preduzimas sulude poduhvate, ali od tebe niko i ne trazi da ih preduzimas.
Dakle, imali smo ideoloskog protivnika sa kojim se nismo slagali, i on je srusen,

Danas imamo psiha bez ideologije, sve je pogazio i izdao za sta se izdavao, koji samo razbucavanje sa kobrama zamenjuje pretnjama sa lojalistima, koji huska na gazenje, koji kaze da nije radjena, pusta iz zatvora drugara vesica, i ja ne vidim da sve ovo ikako moze da se razresi, vec da psiho namerno eskalira sve pricama o stranim placenicima/drzavama, agentima, ustasama itd.

SNS vodja copora sada zbija redove i sprema se za okrsaj, a ostavke koje trazi ne trazi da bi nama ucinio ustupak, vec zato sto se nisu borili dovoljno grcevito, kao npr Ana B. - "nikada nas necete srusiti", ili Vucevic - "ni 1555 zrtava nas nece srusiti". Vi ako te izjave uzimate nedovoljno ozbiljno, grdno se varate.
mislim da ovog puta nema te kolicine animoziteta medju ljudima. Iako se ljudi potuku potuku se pojedinacno ne masovno.
animozitet se dozira, na pocetku ga nije bilo ni u ex-yu, nigde zapravo, pitacu te kada ostane od nekog pregazenog fleka na asfaltiu da li isto mislis
Drugo potrebne su dve strane za sukob, sa jakim motivima - ni to se ne vidi.
ne, dovoljna je jedna strana koja zeli da eliminise drugu
U pitanju je politicko neslaganje,
da je ono u pitanju pojavila bi se opozicija da artikulise to neslaganje, ali av nema politiku, pa i straks ga opisuje kao balansera, tako da mi i nemamo neslaganje sa njegovom politikom, prosto je nema vec nudi samo prazne fraze, i laze kao sumanut
ne nacionalno, versko, rasno ili na drugi nacin fundamentalno da bi to opravdavalo razloge za necije uklanjanje.
to je samo tvoja definicija fundamentalnih na bazi gradjanskog rata u ex-yu
Obojena revolucija? Ne verujem.
i to su cuo od drugih, a sta znaci ona, pa da je i mi izneverujemo
ja ne bih bagatelizovao, jer zaista mislim da je sve u igri, jezicak na tasu da moze da bude presudan, i da se resenje ne vidi, samo zagovaramo sta je verovatnije,a sta manje verovatno

80tih je bila tenzija, ono bas, pa ipak niko nije verovao da ce da izbije gradjanski rat. Svi su rekli - ma nece. Iako je bilo vrlo moguce. A onda se rat desio i vise nije bilo moguce nego izvesno.

naravoucenije iz tog doba: nikad nisi siguran da si bas sve predvideo i da bas sve znas kako radi haos drugog reda.

U pitanju je politicko neslaganje, ne nacionalno, versko, rasno ili na drugi nacin fundamentalno da bi to opravdavalo razloge za necije uklanjanje.

Drugo potrebne su dve strane za sukob, sa jakim motivima - ni to se ne vidi. Jedina motivacija koja se vidi je: drzava ne radi kako treba. Treba je debagovati. Ako ne moze da se debaguje debagerom (civilizacijski dogovor) onda protest na ulice (da se vidi da je nezadovoljstvo ocigledno).

Obojena revolucija? Ne verujem. Uostalom mi smo bili pre svih sa tom vrstom revolucije (otpor se iznaprodavao svuda po svetu, mi smo bili prvi laboratorijski misevi). Pre nas rumuni (causesku) ali to je vise bio puc ili drzavni udar nego obojena revolucija. Da li obojena revolucija moze da se proda sledecoj generaciji u srbiji (mozda da, ali ko zna kad, ne sad), dobar deo ljudi pamti sta je bilo pre 25-6 godina. Nije to tako davno vreme.

Jedina zabrinjavajuca cinjenica je to da je potrajalo 10tak godina da se demontira Milosevic. A i tada nije trebalo da ga pustamo iz zemlje ni za zivu glavu.
E to je vec rizik, jer i ova novija demontaza moze da potraje. Radikalno ce da se otimaju da ne budu demontirani. A kad budu, barem nece morati da se izrucuju nikom napolje.

"Demontaža" Vučića mogla bi potrajati negde do 2060 ako ne i duže.

Back