Da li vas nerviraju vozači električnih trotineta?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sve ovisi o situaciji.
Općenito nemam ništa protiv električnih romobila, ali postoji određeni postotak vozača koji su neodgovorni (jurcaju). Da ne govorim ako hodaš sa slušalicama, a romobil samo proleti...
Situacija je još gora kada su trotoari uski; mislim da vožnja romobila po njima nije baš najprikladnija. Ako biciklisti moraju voziti po cesti, onda bi i romobili trebali imati istu obvezu. Često mi se čini da romobili projure brže po pješačkim stazama nego biciklisti, barem iz mog iskustva.

Sve ovisi o situaciji.
Općenito nemam ništa protiv električnih romobila, ali postoji određeni postotak vozača koji su neodgovorni (jurcaju). Da ne govorim ako hodaš sa slušalicama, a romobil samo proleti...
Situacija je još gora kada su trotoari uski; mislim da vožnja romobila po njima nije baš najprikladnija. Ako biciklisti moraju voziti po cesti, onda bi i romobili trebali imati istu obvezu. Često mi se čini da romobili projure brže po pješačkim stazama nego biciklisti, barem iz mog iskustva.
Problem je što oni prebrzi za trotoar. A prespori za kolovoz.

Zapravo prednost, uloga i nacin ponasanja u saobracaju je definisan lepo za svakog od navedenih, i tacno se zna ko gde sme da se krece i ko u kojoj situaciji i na kojem mestu ima prednost.

Samo sto se to ne postuje, a to je vec stvar lose kulture.

Ne, nego je to stvar nedostatka saobraćajnica, naročito onih koje su najzdravije: za spore dvotočkaše !

Nerviraju me samo iz razloga što ih niti čuješ, niti vidiš i odjednom se pojave pored tebe u nekoj brzini od oko 30km/h.

Mnogo je velika šansa da ih pokupiš i da odgovaraš za to.

Kao i oni mali glovo i wolt retardi na biciklicama, misle da mogu gde god, kuda god, kojom god brzinom... Najgora tačka mi je onaj izlaz iz garaže u Rajićevoj, izlaziš gore pod uglom gde ne vidiš ništa ispred sebe, a zidine su sa strane, izlazim milim napolje jer sam pet puta umalo izašao pred te sa biciklicama.

Nerviraju me samo iz razloga što ih niti čuješ, niti vidiš i odjednom se pojave pored tebe u nekoj brzini od oko 30km/h.

Mnogo je velika šansa da ih pokupiš i da odgovaraš za to.

Kao i oni mali glovo i wolt retardi na biciklicama, misle da mogu gde god, kuda god, kojom god brzinom... Najgora tačka mi je onaj izlaz iz garaže u Rajićevoj, izlaziš gore pod uglom gde ne vidiš ništa ispred sebe, a zidine su sa strane, izlazim milim napolje jer sam pet puta umalo izašao pred te sa biciklicama.
Сад имају тротинете који могу да досегну 100 км/ч.

:D

Prilozi

• Screenshot_20241006_230425_Opera.jpg
    Screenshot_20241006_230425_Opera.jpg
    143,8 KB · Pregleda: 6
Po evropi imaju staze po gradu, jure brže od automobila a sirene su im jače od automobilskih 🤣
Da i ja sam to primjetio na mom trotinetu/ romobilu/ skuteru. Osim toga ima solidno prednje led svjetlo i žmigavce. U aplikaciji sam vidio da ima i i regenativno kocenje, tj sam nešto puni bateriju prilikom kočenja. Osim toga ima i traction control, u aplikaciji mi nudi hoću li aktivirati traction control. To me začudili da to ima, pa pitam se ako ima TSC, ima li iABS?

Back