Da li vas je briga sta drugi misle???

Nikada nisam volela da se bavim tudjim problemima niti sam davala nekome da se bavi mojim zivotom (bar ne u mom prisustvu) Svi me znaju kao takvu i uopste me nezanima sta ce ko da misli ili prica o meni, ja najbolje znam i ko sam i sta sam i koliko vredim, sigurno mi netreba neka glupa i zavidna komsinica da mi otvori oci po pitanju MOG ZIVOTA!!

Da li kada cujete nesto ruzno o sebi, da li se iznervirate? I da li vas zanima sta drugi misle??? Ja sam npr. upisala 2 fakulteta, napustila, upisala treci i super mi ide... I nervira me sto su svi to posmatrali kao neku tragediju a samo dragi ljudi su verovali u mene... Bila sam vukovac u osnovnoj i gimnaziji, pa kao niko to nije ocekivao od mene... I onda se svaki put iznerviram kada nekog sretnem, pita me za fax, ja kazem, svako slozi neku facu... I onda sam resila da vise nikom nista ne govorim, uostalom, sta se to njih tice, neka vode svoju brigu...

ne mislim uopste o tome ko sta prica ili misli o meni.....neka misle sta hoce....
to su one osobe sa kojima ne provodim puno vremena a cim ne provode dovoljno vremena sa mnom ne mogu da znaju razloge zbog cega je sve to ucinjeno......

Ne mogu da kažem da me je baš briga šta drugi misle... Ali ne spadam ni u one koji mnogo brinu o tome. Negde sam na sredini toga svega.
Tudja mišljenja me zanimaju u meri u kojoj me ne opterećuju. Ne volim mračne i zlosutne, one koji uvek i sve vide crno, koji pate od "veltšmerca" i brinu sveCke brige i boluju sveCki bol... Oni bi od svačijeg života da prave tragediju, a ja želim da mi bude najbolje u datim okolnostima.
Dakle, od prijatelja uvek očekujem pravi savet koji ne obavezuje, ali pomaže... Od drugih ne primam savete, niti ih dajem neupitana...

:cool:

Na tudja misljenja, pogotovo ako nikog nista pitala, niti se pozalila, niti rekla da te nesto muci i da si u problemu, na ona izrecena eto tako i bezkompromisno data, na to imam stav I dont give a shit, **** you all
Drguo je savet, kad kazes da nesto ne umes da resis, da ne znas, e onda mi je bitno i te kako misljenje nekih ljudi

Da li kada cujete nesto ruzno o sebi, da li se iznervirate? I da li vas zanima sta drugi misle???

drugi?
koji drugi?
mogu na prste jedne ruke izbrojati ljude zbog kojih bi odustala od nečega što sam naumila, iz razloga što mi je stalo do njihovog mišljenja...
drugi, tj. ostali me savršeno ne interesuju,
jer nikome ne radim ono što ne želim da meni neko radi,
uključujući i petljanje u bilo čiji život, u najširem mogućem smislu..

Stvar je u tome da moje kuce nije ni agresivno,niti ima razloga da ga se iko plasi.Cak je umiljat ,obozava decu.

Ali ,to su sve mrzitelji zivotinja,cinjenica.

Zato me nije ni briga sta ko kaze,jer nema osnova za to.

To da li je tvoj pas umiljat ili ne potpuno je nebitno za nekog ko se plasi. Posto se ti ne plasis, ne mozes da pojmis kako je to kad se neko plasi, uveravanja da je umiljat, bezopasan i sl. ne pale.
Primer, moja majka se panicno plasi macica, kucica, pilica.... videvsi mace koje u solju moze da stane, kako sedi i mjauce ispred zgrade ona protrcava pored i njega i utrcava u zgradu zatvarajuci vrata za sobom iako ono ne pokazuje pretenzije da krene za njom dok se ja recimo sa njim poigram i nahranim ga...
Pri tom je psu mog muza kupovala prslucak, hranu, igracku da zvace (nije smela da sedi u istoj prostoriji ali mu je kupovala prslucak za zimu itd), te u tom smislu strah ne podrazumeva mrznju.

maramoze hrabra si i jako si zrelo postupila (ne znam koliko imas godina). Nema ih mnogo koji bi skupili petlju bas zbog razmisljanja "sta ce reci okolina". Imas srece da te roditelji podrzavaju.
Zato gore glavu, ne slusaj zlobnike, i nece proci mnogo a ti ces prihvatiti da je tvoj put jedinstven i prestaces da se poredis sa ljudima iz tvoje generacije (sto verovatno radis sada kada si nesigurna).

Bitno mi je mišljenje ljidi koji su mi bliski. Isto tako volim da ostavim dobar utisak i na ljude sa kojima profesionalno sarađujem. To u 90% slučajeva može biti korisno, a i imponuje mi da kolege misle da sam profesionalna i u nekoj meri sposobna.
Šta će pojedine ''dobre Mare'' privatno o meni da misle baš me briga. Često mi je bilo jako zabavno kada su ljudi imali sasvimm pogrešno mišljenje o meni.

Back