Da li vas inspirise arhitektura?

dobro ti ide. jel ste to na chasovima filozofije tako dobro vezhbali rasprave?
sad bih ja trebao da nastavim.... "e bash ocju da palamudim".

ako se ne slazhesh sa nechim reci zashto se ne slazhesh.
ili nemoj nishta recji.

a ne ti mi kazhesh stepenishta su ti ko u operi a ja ti kazhem da su 180 ko u faksu/shkoli, a ti onda nastavish neshto trecje i tako u krug.

Keeper:
ako se ne slazhesh sa nechim reci zashto se ne slazhesh.
ili nemoj nishta recji.
a ne ti mi kazhesh stepenishta su ti ko u operi a ja ti kazhem da su 180 ko u faksu/shkoli, a ti onda nastavish neshto trecje i tako u krug.
Ne znam na koji način više da ti kažem. Rekla sam ti da pogledaš propise, ti nećeš, rekla sam ti da ne brkaš centralni motiv i prateću infrastrukturu, ti pričaš o tome kako Aalto "skoro ni nema" "funkcionlanu čistotu". Drčan si i ne želiš da prihvatiš pomoć. Evo još jednom ću ti reći: Momak, protivnpožarno stepenište ti je preveliko. Ne može krak da bude šitok 180cm. Da li je ovo dovoljo jasno???? :roll:

xiaoyu:
Ne znam na koji način više da ti kažem. Rekla sam ti da pogledaš propise, ti nećeš, rekla sam ti da ne brkaš centralni motiv i prateću infrastrukturu, ti pričaš o tome kako Aalto "skoro ni nema" "funkcionlanu čistotu". Drčan si i ne želiš da prihvatiš pomoć. Evo još jednom ću ti reći: Momak, protivnpožarno stepenište ti je preveliko. Ne može krak da bude šitok 180cm. Da li je ovo dovoljo jasno???? :roll:

pa zar Aalto ima funkcionalnu chistotu kad pravi onu hodnichinu i josh je krivi, samo da bi ispratio motiv reke koja teche pored zgrade? ne, Aalto nikako nije funkcionalno chist. daleko je slozheniji.

ne, nije mi dovoljno jasno zashto krak ne mozhe biti 180cm. chak ni da pishe u propisima. jesu li propisi nashe zapovedi i nojfert nasha biblija ili bi trebali da se rukovodimo ljudskim potrebama? jel ti razmishljash svojom glavom ili propisom? znash li ti neshto van propisa?
mislim ja sam vecj Piafu reko zashto mislim da treba da bude onoliko, nije mi odgovorio na to bolje od pozivanja na propise i belosvetske projekte, al ajde evo opet, ovaj put upucjeno tebi.

ti si videla, imam P+4 i 90 mogucjih djaka na svakom spratu. u jednoj smeni se mozhe zadesiti njih 180 na tom sektoru. jel u redu gurati ih onda na stepenishte shirine metar? jesi gledala nekad stadionske haose, kad bezhi po tribinama u panici i gazi one ispred sebe? jel znash kako pozhar utiche na ljude, psiholoshki?

Keeper:
mislim ja sam vecj Piafu reko zashto mislim da treba da bude onoliko, nije mi odgovorio na to bolje od pozivanja na propise i belosvetske projekte, al ajde evo opet, ovaj put upucjeno tebi.
LePiaf:
nijedan investitor nece hteti da finansira tolike kvadrate protivpozarnih stepenica.
...osim, naravno, ako ne namerava da finansira izgradnju poligona za vatrogasne vezbe sa muzichkom shkolom kao pratecim sadrzajem.

Inache, kako ti mislish da su nastali pravilnici i standardi?

Ako nisi u stanju da se kreativno krecesh izmedju pravila, konstruktivnih zahteva i zahteva investitora onda pod hitno menjaj fakultet jer si potpuno promashio profesiju.

Keeper:
jel znash kako pozhar utiche na ljude, psiholoshki?
Znam... Eto, neki su dobrano prolupali od same pomisli na isti.

I josh neshto:
Keeper:
jel ti razmishljash svojom glavom ili propisom? znash li ti neshto van propisa?
Poshto znam projekte koje je radila Xiaoyu, savetujem ti da se uzdrzish od ovakvih izliva, bar dok josh malo ne porastesh.

Shto se mene tiche, ova rasprava je zavrshena. Ako imash josh neshto da kazesh, obrati se asistentima i profesorima na fakultetu. Siguran sam da jedva chekaju da im neko kao ti otvori ochi.

kakva rasprava ti nishta nisi raspravio poshto za pravo raspravljanje morash biti lishen sujete.
koja je tebi odavno proshla "kvasac" fazu ochito.

jedino shto si pametno rekao u svemu, a shto nije ni tvoje vecj su ti naravno usuli u glavu, je ono u vezi kreativnog poshtovanja pravila.
e sad dolazimo do zachkoljice - kojih pravila? investitorskih ili ljudskih potreba?
i poshto se i xiayou kao i ti ochito predobro razume u kreativno razumevanje pravila molim vas da mi pronadjete ili me uputite na mesto koje cje mi dokazati da za prokletu shkolu ne mozhesh, ali pazi, ne mozhesh da imash pp stepenishte 180cm. mislim molim vas.

a ti mi bolje daj taj famozni propis kad se toliko pozivash na njega ;-)

ko da su propisi ne znam ni ja shta. Piaf bi kao novosadjanin dobro trebao da zna recimo... propis koji obavezuje kose krovove na stambenim objektima u NSu. jer su ravni krovovi navodno loshi i prokishnjavaju :shock: ... samo pametnjakovicji ne znaju da ravan krov ne prokishnjava ako se dobro uradi, a ne kad pijani majstor malo s'ebe hidroizolaciju i takve stvari. i shta treba se rukovoditi takvom idiotarijom? ne, treba je menjati. a kako je menjati kad svi na propise gledate ko na Bibliju :roll:

jedna stvar mi je promakla:
LePiaf:
Ako nisi u stanju da se kreativno krecesh izmedju pravila, konstruktivnih zahteva i zahteva investitora onda pod hitno menjaj fakultet jer si potpuno promashio profesiju.
sve je to lepo. da nisi zaboravio najvazhniju stvar -> ljudske zahteve. zato shto nemash svest o tome tebi su propisi bog i batina. razumeo bih te u potpunosti, godinama se neguje suva projektantska nauka, bez veze sa zhivotom. nekad su i arhitekti bili ljudi koje cjesh nacji chak i pijane u kafani a danas su to sterilni ljudi koji znaju samo za pravila i pravila, investitore i novac.
al i to bih ti oprostio ako nisi novosadski djak, i ako ti Radovicj nikad nije predavao. ali ako jeste, onda .... pa necju da ti kazhem ko ti meni da sam potpuno omashio profesiju, ali pretpostavljash vecj shta mislim... :)

tako, ako ste zavrshili citirali potpisali i overili, onda pozdrav. ja sam uvek raspolozhen da prichamo o ovakvim stvarima koje se ne tichu samo svih onih divnih belosvetskih projekata o kojima ste palamudili prethodnih sedam strana ;-)

shalu na stranu, generalno i bez ulazhenja u sitnice, ja cju da ti iskomentarishem ovo, bez pretenzija da te kritikujem jer se ti ne bavish ozbiljno ovim josh uvek, al ako ozbiljno shvatash onda super :) ... ti prochitaj pa mozhda zapamtish i setish se kad budesh radio ozbiljnije (mada shto se mene tiche nikad nije rano :) )...

ta mala salica bi imala lep ambijent da joj nije te zastakljene kupole iznad...e sad fora je shto se zatvorene sale (male i velike) za muziku narochito, ne prave kruzhne. naime imash iz nekih perioda i kruzhnih, koje su nastajale iz nekih socijalnih pobuda, da se ostvari "drushtveni krug" gde su svi manje vishe na jednakoj distanci od izvodjacha. nepogodnosti kruga su u ovom sluchaju akustika i sagledivost. naime, muzichke sale su se oduvek pravile u obliku kutije za cipele (uzane, dugachke i visoke) jer takav oblik prelama zvuk, pa onda jedan talas stizhe prvi, drugi sa zakashnjenjem i tako mu daje specifichnost izvodjenja muzike u zatvorenom prostoru. a kruzhni, amfiteatarski tip (zvuk stizhe chisto i bez lomljenja) je rezervisan za otvorene prostore ;-)

a ona kucjerina... eto samo jedna stvar ovako spolja gledano. vrlo je bitno dal je na moru ili na nekom planinskom jezeru, reci, shtagod. jer ako je na moru kao takva ne mozhe nikako da prodje... znash kako izgledaju mediteranske kucje, sa onim retkim i malim prozorchicjima. naravno, svetlost i toplota su problem, a kod te tvoje kucje imash prave pravcate staklenike. ali ako je to na planini, i ako su oni okrenuti ka jugu, onda to uz zidove koji primaju toplotu mozhe da bude jako korisno jer skuplja toplotu.

Back