Da li vas inspirise arhitektura?

LePiaf:
Aman, ne gradi on to u svom dvorishtu.
1. Zgrada mora nekako da korespondira sa okolinom... sa duhom mesta.
2. Umetnichka (likovna) vrednost arhitekture ne sme da bude na ushtrb njene utilitarnosti (bar ne previshe). Zgrade moraju da sluze ljudima.

To su razlike izmedju skulpture i arhitekture.

1. nije kriv arhitekta zbog loseg urbanistickog plana gradonacelnika i njegovih kompanjerosa...
2. ne sme, ali obzirom da to nije cest slucaj, sto da ne...ae, navedi mi primer koja zgrada je spomenik samom arhitekti, a ne sluzi ljudima

Fixa:
1. nije kriv arhitekta zbog loseg urbanistickog plana gradonacelnika i njegovih kompanjerosa...
2. ne sme, ali obzirom da to nije cest slucaj, sto da ne...ae, navedi mi primer koja zgrada je spomenik samom arhitekti, a ne sluzi ljudima
Sad ce ispasti arhitekta neko nevinashce koje je upalo medju urbanistichki olosh... :lol: Krivicu dele sasvim podjednako svi: urbanisti, arhitekta i investitor.
S tim shto se od ovog poslednjeg ni ne ochekuje da brine o principima profesije i etici.

Ja nigde nisam rekao da postoje "zgrade koje uopshte ne sluze ljudima", a nefunkcionalnost i nije jedini problem koji moze da se javi kod nadobudne arhitekture.

Muzej primenjene umetnosti
Vas poziva
na stručno vođenje kroz izložbu
četvrtak, 6. april u 18 časova

mr Ljilja Miletić Abramović

28. SALON ARHITEKTURE

vreme - mesto - identitet
2. - 30. april

Salon arhitekture predstavlja najveću i najznačajniju godišnju smotru arhitektonske produkcije u Srbiji, koja ima veliki ugled kako u samoj arhitektonskoj struci tako i u široj javnosti. U Muzeju primenjene umetnosti održava se u kontinuitetu već više od trideset godina (osnovan 1974).

Značaj i specifičnost Salona arhitekture ogleda se u predstavljanju kompletne domaće arhitektonske produkcije za poslednjih godinu dana u svim oblastima arhitekture, tako da se ona sagledava u punoj kompleksnosti, što omogućava dragoceno uspostavljanje paralela i komparacija.

--------------------------------------------------------------------------------

Odsek za odnose s javnošcu
PR: mr Milica Cukic (+381 63 33 81 60)
Saradnik: Lidija Senicar (+381 64 254 55 89)
tel: +381 11 32 85 019
Muzej primenjene umetnosti
Vuka Karadžica 18
Beograd
www.mpu.org.yu

Izvinjavam se što kasnim sa informacijom. Večeras je bilo otvaranje, ali postavka još traje.

Arhitekta BORIS PODRECCA (Austrija) - monografska izložba u periodu od više od deset godina, uključujući gradski građevinski master plan, javne prostore, znamenitosti, izložbe, građevinarstvo...

Galerija SANU
Knez Mihailova 35
Beograd Srbija

http://www.sanu.ac.yu

Sutra u 14:00 - Prof. Podrecca drži predavanje na Arhitektonskom fakultetu u BGD, svečana sala na drugom spratu.

Zaha Hadid, Vitra Fire Station, Weil am Rhein, 1994.

t8qjcl.jpg

Nesto sto mi ulepsa dan svaki put kad pogledam fotografiju. Pozelim da zivim u jednoj kockici...ljubicastoj....ili plavoj....
Ovo je stvarno...nalazi se u Japanu...dizajneri (arhitekte ) su Arakawa i Gin....zive u New Yorku...Ovaj "stambeni blok" nalazi se u Mitaki,Tokio.

Back