Da li vam treba prevod za engleske filmove?

Umri_muski

Legenda
Poruka
64.830
Znam engleski dobro , od malena sam gledao filmove bez prevoda, medjutim sad mi treba prevod za Engleske filmove..

Foking mejt, jur bladi stjupid...sleng ili govor ja vise ne mogu da razumem bas najbolje...Nisu problem reci koliko taj izgovor...Vise ne znam ni da li je London ili Skotski ili Irski...jos malo pa mi je kao hinglish

Nisam toliko ni za americke coyote filmove, ne znam tacno koje drzave , i tu pocnu da benave...

A tacno da mi treba prevod i za ciganski i za Leskovacki i Vranjanski i za Vlaski...

Znam engleski dobro , od malena sam gledao filmove bez prevoda, medjutim sad mi treba prevod za Engleske filmove..

Foking mejt, jur bladi stjupid...sleng ili govor ja vise ne mogu da razumem bas najbolje...Nisu problem reci koliko taj izgovor...Vise ne znam ni da li je London ili Skotski ili Irski...jos malo pa mi je kao hinglish

Nisam toliko ni za americke coyote filmove, ne znam tacno koje drzave , i tu pocnu da benave...

A tacno da mi treba prevod i za ciganski i za Leskovacki i Vranjanski i za Vlaski...

Види, мени је то тотално ок. Сленг или локални дијалект дају аутентичност филму.

Енглеске филмове баш и не гледам често, али coyote филмове да, и сасвим ми је нормално да причају тим јужњачким акцентом, уместо књижевног америчког енглеског или холивудског енглеског.

Што се самог питања тиче, тј. титла, сасвим ми је ок да буде. Лакше ми је са титлом. Опустим се док гледам и не може да ми се деси да нешто не разумем или да нисам добро чуо, а како комбинујем титл са енглеским говором у филму, увек све лепо разумем без икаквог напора, па и игру речи или ако којим случајем преводилац направи дослован превод, уместо стварног значења неке фразе, опет немам никакав проблем са разумевањем захваљујући комбинацији.

koliko ti mrzis te slengove i jedva ih razumes, tuzno je al englezi mrzi i vise...
oni ne pricaju tako, jos uvek koriste "kraljicin engleski" ali prosecna osoba koja komentarise, ocenjuje, preporucuje filmove online je daleko od prosence osobe cele nacije... tj. bice mnogo vise amerikanizovana
reziseri su poceli previse da dvore tim manjinama jer od njih zavise

slicno je ponekad i kod nas gde su tinejdzeri karikature ljudi koji ne izlaze iz kuce, i normalna osoba koja je provela koja je provela zadnjih 10god u kafani jedva ce da razume govor gde je svaka treca rec anglicizam

Back