Da li vam Srbi valjaju ili ne?

Srpski narod je generalno...

• prosecan

glasova: 4 30,8%
  • ispodprosecan u skoro svemu

• natrposecan u mnogo cemu

• nemam stav

glasova: 1 7,7%

• Ukupno glasova
    13

Schrodinger

Elita
Poruka
17.742
Iskreno... pošto postoji raširen kompleks da Srbija mora u svemu da bude inferiorna u odnosu na inostranstvo, kakav je utisak o samim Srbima? Na primer, da li su ružniji, pokvareniji, manje vredni, bezobrazniji, i kako to da se promeni, naročito ako razmatramo fizički izgled.

Da li je beg od tog i takvog okruženja razlog zašto bi otišli u neku drugu zemlju, bez obzira na ostale uslove? Kako se kotiramo u odnosu na Bugare, Moldavce, Mađare, da li je Beograd bolji ili gori od provincije itd...

Da li je upravo ta iskompleksiranost ono u čemu štrčimo, ili je prisutna i kod drugih? :kafa:

Poslednja izmena:
Iskreno... pošto postoji raširen kompleks da Srbija mora u svemu da bude inferiorna u odnosu na inostranstvo, kakav je utisak o samim Srbima? Na primer, da li su ružniji, pokvareniji, manje vredni, bezobrazniji, i kako to da se promeni, naročito ako razmatramo fizički izgled.

Da li je beg od tog i takvog okruženja razlog zašto bi otišli u neku drugu zemlju, bez obzira na ostale uslove? Kako se kotiramo u odnosu na Bugare, Moldavce, Mađare, da li je Beograd bolji ili gori od provincije itd...

Da li je upravo ta iskompleksiranost ono u čemu štrčimo, ili je prisutna i kod drugih? :kafa:
Sam se zapitaj koliko si posten i koliki si egoista.
Prvo razmisljaj o sebi kakav si covek . To kad prodjes, lako ces posle.
Koliko si spreman da napakostis,podvalis,slazes, ukrades ,otmes...sta si sve do sada cinio sto ne bi voleo da je neko drugi cinio tebi?
To ti je najprece, da prvo sebe izvedes na pravi put .
Tako ces i sebi i Srbima najvise pomoci.

Da Srbiju popravljas a sebe ne ...mani se corava posla. Od toga niko nema koristi.

Poslednja izmena:
kakav je utisak o samim Srbima?

Да сам могао осамдесетих, уф ! Потаманио би их !
Као данас ови студентски блокадери.

Али дошао сам себи, схватио да су Срби ја, и ја да сам Србин,
а то ти је као твоја рука, нога ... то си ти !

Све у свему нема одрицања од себе, него рад на себи,
и кад нешто мало урадиш - видиш огроман напредак.

И ослади ти се и наставиш !
И сви те подржавају, и укапираш шта се тражи !

Дакле коме Срби смрде - нека се окупа ! :kpozdrav:

Sam se zapitaj koliko si posten i koliki si egoista.
Prvo razmisljaj o sebi kakav si covek . To kad prodjes, lako ces posle.
Koliko si spreman da napakostis,podvalis,slazes, ukrades ,otmes...sta si sve do sada cinio sto ne bi voleo da je neko drugi cinio tebi?
To ti je najprece, da prvo sebe izvedes na pravi put .
Tako ces i sebi i Srbima najvise pomoci.
Da Srbiju popravljas a sebe ne ...mani se corava posla. Od toga niko nema koristi.
Pa nisam rekao da je takva situacija, nego da je to preovlađujući narativ na internetu i u problokaderskim medijima

Добар је српски народ, само скоро увек има лошу управу.

images

Debelo ispodprosecan za evropske uslove.

Na svetskom nivou, posto ima mnogo katastrofa, i slugerisanja lokalnim mafijascinama, mozemo da se proguramo i kao nesto iznad proseka.

Ali za Evropu smo uz Ruse i Beloruse samo dno dna danas.

To koliko je ovaj narod i ovo drustvo unisteno, i koliko je patolosko, to je prestrasno za evropski nivo.

Да сам могао осамдесетих, уф ! Потаманио би их !
Као данас ови студентски блокадери.

Али дошао сам себи, схватио да су Срби ја, и ја да сам Србин,
а то ти је као твоја рука, нога ... то си ти !

Све у свему нема одрицања од себе, него рад на себи,
и кад нешто мало урадиш - видиш огроман напредак.

И ослади ти се и наставиш !
И сви те подржавају, и укапираш шта се тражи !

Дакле коме Срби смрде - нека се окупа ! :kpozdrav:
Klasicno foliranje, svaki Cirjakovic se ovako folira.

nekad pred stvaranje Jugoslavije su Srbi bili na nivou civilizovanosti i morala dobro kotirani...od onda kreće sunovrat u svakom smislu a sada je dostigao svoj vrhunac i sve više ubrzava....ako se ovako nastavi sa kvarenjem običnih ljudi nestaćemo kao narod za nekoliko decenija..ne može dugo da opstane zajednica u kojoj svako gleda da otme nešto od zajednice i prisvoji

Meni, kao Srpkinji, su Srbi zauvek najzanimljiviji narod na svetu. Nisam nezadovoljna provodom među svojim narodom, mada bi zilion stvari bilo lakše i jednostavnije, samo kad bismo se posećivali stvarima koje treba da radimo. Moj narod je izrodio nezaboravne heroje/čistunce/mislioce, i veoma sam ponosna na tu činjenicu. Ne viđam i ne srećem toliko mediokriteta koliko nam se pripisuje. Čak, u razgovoru sa svojim sunarodnicima shvatam da nemaju tačnu adresu za neka svoja trenutna nezadovoljstva. Kad ih pitam konkretno šta ih muči nakon što saslušam njihove probleme, moji sunarodnici se razoružaju istog momenta. Ne mogu da prenabregnu to moje pitanje. Volimo dosta da kukamo na sve i svašta, a zapravo nemamo mi toliko babaroga, veštica i ostalih natprirodnih sila u obliku nekih zlih ljudi okolo. Nisam za nečijeg solidnog pola života srela pravu zlu osobu. Gde su te nakaze kojima nas plaše i koje su nam neka poštapalica u razgovoru da je život u Srbiji nepodnošljiv?
Kome je nepodnošljivo, od srca želim da otputuje i proba da živi negde drugo.
Grozno bi mi i poražavajuće bilo, konačno, da sam se vratila u Srbiju posle mnogo poslovnih angažmana u inostranstvu-ukoliko mi ovde ništa ne valja!
Društvo jeste donekle u dekadenciji ito sve zaslužno, ali lično ne poznajem nijednog zlikovca Srbina. Ovaj što se namestio da Srbijom vlada-pa dato mu je, nije nikakav zlikovac već samo gleda svoju zadnjicu, ali šta običan čovek ovde ima sa njim/od njega?
Prvo bih se upitala šta imam od njega, a onda i šta imam SA njim. Nemam ništa. Molim lepo!

Tebe jednu nedelju u MAXI da rmbaś
Da upoznaš stoku od naroda

Znam ih kakvi su.

Treba poslati razne Cirjakovice i Malagurske na godinu dana teskog fizickog rada sa tim narodom koga romantizuju.

Da ih vide stvarno kakvi su.

Oni ovako sa njima idu da zderu i piju po kafanama, gde im srpski seljaci pricaju zesce foliraze; a ovi tipovi, koji u zivotu nisu radili pravi fizicki posao gde puca kicma, im sve veruju.

Seljaci ih veslaju, a ovi traze jos.

Valjaju mi dobri ljudi, nevezano ko su i to bi trebalo da bude jedino mjerilo.

Back