U Srbiju je došlo preko pola miliona izbeglica. Osim siromaštva, doneli su i specifičan mentalitet koji je divljiji od našeg.
Ima ih svakakvih, ali generalno su bahati a neretko i vrlo vrlo prosti. Što se mene tiče, odmah mogu svi da se vrate tamo... Tamo daleko.
Trudim se da ih izbegavam. Ja jesam antifašista i multietničar, ali trudim se da ne budem u društvu Roma i izbeglica. Jednostavno ne prijaju mom mentalitetu.
Па, ти си дођош.
Делимични потомак оних ранијих дођоша, зато се оволико и просе*аваш по форуму у својој љубави према Хрватима
, Бошњацима из БиХ
и националним Црногорцима из ЦГ
, а зато мрзиш Србе
из свих тих крајева.
Што је тужно и жалосно.
Наравно да их има свакаквих, друже. Има их и оних који нису избегли из којекаквих вукоје*бина, него су у Србију дошли из Загреба, Шибеника, Осијека, Сплита, Задра и других градова и са собом донели културу, пристојност и васпитање о којима ти можеш само да сањаш.
А тек међу овима из мањих средина што има океј и талентованог света, па то не би поверовао. Људи попут Тесле или Пупина - из малих сеоских средина, а духовно и ментално толико напредни да неко као ти, на пример, то не може ни да појми. Завршавају факултете, постају стручњаци и, наравно, изазивају нечију завист... јер како, забога, они тако прљави и зли да буду толико паметни, а МИ који смо одавде једва и кроз средњу прођемо.
Ја се, лично, згражавам над тим твојим "менталитетом". То је за мене људско дно које ме прља и душевно узнемирује. Не волим
гадове, а то је прави опис онога што ти арогантно називаш "антифашистом и мултиетничарем"... где у некој орвеловској папазјанији појмова и термина те две речи користиш као покриће за сопствени тоталитаризам, мржњу и нетолеранцију.