Da li vam se ikada ostvarilo maštarenje?

mastanja i zelje mogu biti nerealni kao i neciji snovi.Zato se i kaze "sanja da vozi bentli, sanja da ima jahtu, sanja ............" kada neko mastari i tome.
Slažem se, ali ti si predložio da se zapisuju snovi, a ja razlikujem stvarne snove dok spavamo od snova na javi....snovi iz naše mašte su uvek prisutni, samo snovi iz sna se zaboravljaju i treba ih zapisati.

e to ti je već prekovremeni rad, traži od Mite bonus doručak :fdlan:
Kafa bi bila dovoljna.
Duša mi spava, sve mi spava, samo mi je nos budan.

1000010412.jpg

Slažem se, ali ti si predložio da se zapisuju snovi, a ja razlikujem stvarne snove dok spavamo od snova na javi....snovi iz naše mašte su uvek prisutni, samo snovi iz sna se zaboravljaju i treba ih zapisati.
Razlika izmedju snova (one koje sanjamo) i maste je u tome sto mastamo SVESNO dok se snovi, kada spavamo (kod vecine osoba), stvaraju nesvesno, spontano, na osnovu memorisanih podataka u kombinaciji sa intuicijom sto moze posluziti kao neki oblik "gledanja u buducnost".
Snovi nisu tek tako neka bezazlena pojava. Snovi imaju svoju funkciju i treba na tome raditi. Nazalost, mi, obican narod, moramo se boriti za materijalnu egzistenciju i nemamo vremena proucavati tu temu, a oni koji imaju tehnicke, finansijske, strucne........mogucnosti, oni rade na proizvodnji oruzja i politicke propagande.
Ali, kazem, najmanje sto sami mozemo uciniti na tom polju je, jednostavno memorisati taj proces i traziti paralelu u realnom zivotu.
Pozitivni rezultati nece izostati.

Back