Da li vam nestaju stvari po kući?

Blago vama, vas ubija senilnost , kad si podstanar, cesto ti nestaje, ali nije taj razlog...
Gazde po BG imaju naviku da kraduckaju sta im se svidja od podstanara...

Neki su skromni , tipa stazica, ili obezbedjenje, iako si dao depozit....ali djavo srbima ne da mira...za svaki slucaj ti pokupi jos par stvari , posle se to kao vrati , naslo se ako bas hoce da vrate...ili ako potegnes za te stvari , da ispliva postenje veliko...

Ali ima onih koji su 40 godina u biznisu i kradu non stop , sto stvari , sto iz novacnika, odredjene manje odnose, znaju i taktiku ..,..od ukupnog kolika je promena od proslog iznosa i koliko da maznu....

Tu su najposteniji oni naivni seljacici iz nekih postenih sela, obicno moravskih, koji kradu alat, kljesta, srafcigere, komadnu robu....zatikalo se....

Moram da priznam da sam u dugogodisnjoj podstanarskoj karijeri sreo i postene gazde, i to sto blize centru , to su posteniji, sto duze generacijski u bg to su posteniji sto se tice tih ljudskih stanarskih odnosa...a nisu mekani uopste...
Tacno se zna , jug , jugo zapad, zapad, seljaci doseljenici , koji su se skucili , to je odmah alarm za potkradanje na sitno....

U prevodu , pocetak zvezdare sve je puno sanera, ali nece da ti krade na malo po kuci....nece ti nista nestati na taj nacin...
Dok kraj zvezdare i dalje smederevac, sve posteni , a nestaje svake nedelje...

Desavalo mi se da me kolega sa ETF iz kraljeva namesti svojoj gazdarici i sinu , koji su lopovi , da bi od nje dobio nazad ono sto mu je ukrala...

Da li vam nestaju stvari po kući?
Po principu, siguran si da imaš, čak i znaš gde je, a ono međutim jok.
Odavno imam teoriju da sve te stvari koje ne mogu da nadjem prelaze privremeno u drugu dimenziju, a onda kad se vrate iz druge dimenzije onda ih primetim kad trazim nesto drugo. Skoro mi je nestala stvar koja nije manja od 30cm. Medjutim, nigde je nema, ma ni za lek. Morao sam na kraju da kupim alternativu a vrlo dobro znam da ce negde da iznikne kad se vrati sa drugodimenzionalnog puta.

Back