Da li vam je zanimljivo...

pikax

Buduća legenda
Poruka
38.066
...da čitate šta su drugi pisali sa chat gpt - om i da otvarate one klipove sa instagrama i tik toka?

Meni nije. Možda sam i u manjini, ne znam.

Da li je rešenje isključiti se sa društvenih mreža dok se ne zatvori krug ( ako se zatvori nekada) ?

1761943656011.png

Prilozi

• 1761943677491.png
    1761943677491.png
    49,4 KB · Pregleda: 0
...da čitate šta su drugi pisali sa chat gpt - om i da otvarate one klipove sa instagrama i tik toka?

Da li je rešenje isključiti se sa društvenih mreža dok se ne zatvori krug ( ako se zatvori nekada) ?

Pogledajte prilog 1809795
...ne. zašto bi to bilo zanimljivo? Nisam ni znala da je to zanimacija 🤣 mislim čemu

Da li je to nešto kao kad ovi sa pdf Politika hoće da diskutuju, pa kažu: konsultovao sam chat gpt, onda ti prekopiraju tekst i okače kao neki argument?
I ponosno kažu - to je veštačka inteligencija.
Na šta sledi pitanje - a gde je prirodna.
Upravo to.
Treba da se diskutuje o tome šta misli tamo neki levak na društvenoj mreži o nekoj pojavi / pojmu.
Cenim ličnu impresiju, ličnu zapitanost - ma kakva ona bila . Može biti i prizemna , pogrešna ali je autentična.

Ja bas volim da odgledam neke snimke iz nekih oblasti koje me interesuju.
Npr, razmisljam da kupim neki motor ali ne znam kako bi bio za moju visinu, i na facking insntagramu ima gomila snimaka kako stoji odredjeni motor i kakav je za voznju za ljude raznih visina, pa tu nadjem i za moju :)

A da ne pricam sto ima gomila odlicnih DIY videa, gde skidam kapu ljudima kako su imali strpljenja da svaki korak snime i objasne.

Otkako su mi preneli šta AI misli o mojoj komunikaciji ovde, u svađi sam sa AI :mrgreen: I da, jesam ponekad previše ostrašćena, al sam bar svoja i kad grešim. Dakle, ne AI. Smaraju me kilometarski preneseni AI odgovori, još onako kopirani sa boldovanim. Što se tiče pojedinih društvenih mreža, instagram, pored nekog mraka oko nas, to je jedan od načina da se pročita i neka druga strana. Ne tvrdim da je neophodna ali nije loše pratiti ponešto drugačije od ponuđenog.

Pogledajte prilog 1809795
Ovde se sad otvaraju i ozbiljne teme koje kreira ChatGPT, juče sam baš pisao o tome. Tako sada imamo inkonstruisane, generisane tekstove koji su "izvor" za neku temu i toga ima sve više.

Poslednja izmena:
Kapiram benefite tih stvari ali mislim da su pojava AI, chat gpt ili tek ona Sora, venac na grob ljudske kreativnosti, mašte i pameti. Više nisu potrebni ni glumci ni kompozitori i generalno, nema zanimanja koje tehnologija baš uskoro neće moći da zameni.
Danas svaka šuša može da napravi Merimu Njegomir kako peva Smooth Criminal od Majkla Džeksona iako ni jedno ni drugo odavno nisu živi.
Vidim na poslu, ljudi koriste chat gpt da im pravi prezentacije, piše mejlove, pravi razne dizajnerske i tehničke ideje....bukvalno više nema neke granice gde možeš da protumačiš šta je stvarno a šta nije.

Back