Da li vam je važnije...?

A izgled se ne tiče nikoga? Hehe
Pa ako si čovek pun ljubavi prema ljudima, ne bi trebalo da ti bude bitan izgled. Eto npr. nenašminkana žena, prirodna, bez estetskih zahvata, ima višak. Nepristojna je? To se kosi sa tvojom dosadašnjom tvrdnjom da ljudi treba da budu takvi kakvi su.

Ps - meni višak nije nepristojan, već ljudi koji komentarišu takve stvari.

Pa ako si čovek pun ljubavi prema ljudima, ne bi trebalo da ti bude bitan izgled. Eto npr. nenašminkana žena, prirodna, bez estetskih zahvata, ima višak. Nepristojna je? To se kosi sa tvojom dosadašnjom tvrdnjom da ljudi treba da budu takvi kakvi su.
Nikad nisam rekao da ljudi budu takvi kakvi su ako su neprirodni. Ne sećam se. Ne bih ja to nikad rekao.
Ps - meni višak nije nepristojan, već ljudi koji komentarišu takve stvari.
Ma nema ništa gore da neko komentariše, tek je to stvarno nekulturno, primitivno i zaostalo. Niti iko ima pravo da nekome kaže. Ja sam prvi mrzeo kad su meni govorili.
Ali ja pričam nešto drugo. Da neko ne ističe debljinu kao lepotu, kao da se ponosi time. Onda si loš uzor i loš primer drugima i deci. I onda ćemo biti debelo i nezdravo društvo, i svi će umirati kao što i sad umiru pre vremena. Isto kao što je društveno prihvatljivo da budeš išaran tetovažama. To nismo smeli da dozvolimo. Ne treba to da nam bude standard. Isto kao što kažu da je pušenje ružna navika, tu ti nećeš biti objektivna. Ali što bi rekli da je ružno, plus nezdravo, plus guši, ugrožava i smrdi. Ako drugi vide da se puši, svi će da puše. I deca će to da kopiraju. Razumeš? Mora da postoji neko nepisano pravilo i granica. Neko dostojanstvo.

Nikad nisam rekao da ljudi budu takvi kakvi su ako su neprirodni. Ne sećam se. Ne bih ja to nikad rekao.

Ma nema ništa gore da neko komentariše, tek je to stvarno nekulturno, primitivno i zaostalo. Niti iko ima pravo da nekome kaže. Ja sam prvi mrzeo kad su meni govorili.
Ali ja pričam nešto drugo. Da neko ne ističe debljinu kao lepotu, kao da se ponosi time. Onda si loš uzor i loš primer drugima i deci. I onda ćemo biti debelo i nezdravo društvo, i svi će umirati kao što i sad umiru pre vremena. Isto kao što je društveno prihvatljivo da budeš išaran tetovažama. To nismo smeli da dozvolimo. Ne treba to da nam bude standard. Isto kao što kažu da je pušenje ružna navika, tu ti nećeš biti objektivna. Ali što bi rekli da je ružno, plus nezdravo, plus guši, ugrožava i smrdi. Ako drugi vide da se puši, svi će da puše. I deca će to da kopiraju. Razumeš? Mora da postoji neko nepisano pravilo i granica. Neko dostojanstvo.
Ako se promoviše nešto što je nezdravo, onda ćemo biti bolesni i umrećemo i nestati. Isto kao gej, budi gej u svoja 4 zida. Zamisli da smo svi gejevi, onda ne bi postojala civilizacija. Evo ja sam bi, i svi smo bi, ali gej ne. Hehe

Niko to ne ističe kao lepotu. Nego mi nije jasno zašto je nepristojno. Kao kada bi nekome ko ima npr. tumor na mozgu rekao da je nepristojan. Zato što je bolestan.
Neukusno, neprikladno. Kao što postoji reč zgodno, zbog zgodnosti. Ti si bukvalna. Ako imaš višak, obučeš haljinu umesto uskih pantalona. Tumor se ne vidi, salo se vidi. Salo nije zdravo. Loš primer za druge. Ne treba se opuštati i prejedati. Život nije predviđen da bude lak. Ljudi su lenji i smeta im svaki napor. A napor je život. Tako je osmišljen.

...kako izgledate ili kao se osećate, ako morate da birate između ta dva. Ili je to neodvojivo.

Ja na primer kad obučem neki ragbi dres, izgledam mnogo lepše ali me mnogo zateže, a kad obučem široku majicu, lepršavu, osećam se opuštenije, prijatnije, slobodnije ali mnogo manje lepše nego sa dresom. Da ne kažem ružno. Nekad volim uz telo, ali imam viška pa se ne osećam prijatno i nije pristojno.
Ili da li bi nosili trenerku i ako nije kulturno, ali se dobro osećate u njoj.
Da li ste žene lepše sa šminkom i namontirane ali uštogljene ili se baš samo tako i tad najbolje osećate.
Ili može i komotno i lepo. Ali svašta drugačije viđam...
Osecaj

Back