da li vam je ovo sumnjivo

Nije sumnjivo :lol:
...ubuduce:
1.Start>Search>ukucaj exe. koji te interesuje pa pogledaj kom programu pripada.
2.Ako su sistemski a putanja ide u C>Windows>System 32 onda je o.k. Ako isti exe. nadjes u System32 i jos negde onda je taj koji nije u System 32 najverovatnije virus
3. Ukucaj u Google exe. koji te interesuje

Andreavk:
Nije sumnjivo :lol:
...ubuduce:
1.Start>Search>ukucaj exe. koji te interesuje pa pogledaj kom programu pripada.
2.Ako su sistemski a putanja ide u C>Windows>System 32 onda je o.k. Ako isti exe. nadjes u System32 i jos negde onda je taj koji nije u System 32 najverovatnije virus
3. Ukucaj u Google exe. koji te interesuje
pa gomila trojanaca se smesta u sys32 dir... a zanima me kako da odredi da li je fajl sistemski ili ne, obzirom da sam atribut s na fajlu nije ni malo tesko namestiti...

najpouzdaniji nacin za otkrivanje sumnjivog exe fajla da li je neki izrod od virusa ili nije, a nalazi se u windows ili nekom njegovom poddirektorijumu jeste datum kada je napravljen.... ukoliko nista nije instalirano od programa a datum je vrlo nov postoji velika verovatnoca da je u pitanju virus, obzirom da jedino sto je nemoguce menjati na nekom fajlu, a vezano je za neke njegove osobine jeste upravo datum kada je napravljen....

logika je da fajl koji sadrzi trojanca ne moze da stavi kao datum kreiranja 2001. godinu vec to radi sam sistem i sam trojanac na tako nesto ne moze da ima uticaja (ili barem se na to ne obraca paznja)

Back