Da li vam je krivo sto niste napustili domovinu?

Toliko puta sam odlazio kojekude i vraćao se u Srbiju da mi ničega nije žao. I ne nameravam da prestanem da odlazim, i da se vraćam. Ono što sam shvatio u svim tim odlaženjima i vraćanjima jeste da ne postoji "tamo i ovde", da moj život upravo leži u tim stalnim promenama i da je to ono što me ispunjava.

Ја сам био.... живео, направио некакв успех, и вратио сам се кад је овде почело. Све што сам тамо стекао сам распородао, и вратио се у Србију. Нисам хтео да изађем из судбине свог народа, нити да изађем из царства свог језика. Гледали ме у чуду, али морам да кажем да се никад, ни једног часа нисам покајао.
Isto.
Brat u JNA , a ja da se šetam po Švarcvaldu?
Neće da može.

Posle sam se oženio i deci objašnjavam da će tamo negde i njihova deca da budu auslenderi dok su živa.

Ništa mi nije krivo.

A imam pitanje i za ove koji su otišli

Da li vam je krivo sto niste ostali čvrsti u vašem uverenju da čim skupite neku lovu vi se vracate a ipak ste ostali i nakupili 2,3,4 decenija u zemlji gde vam je bila namjera ostati 5 godina
Nisam razmisljala na taj nacin kada sam odlazila. Moj odlazak nije imao veze sa novcem, vec sa obrazovanjem.
Za mene je to bio jedan veliki korak u svet. Puno novih mogucnosti i osecaj slobode.

Ne mislim da cu se ikada vratiti.
Nikada o tome nisam ni razmisljala, niti planirala bilo sta vezano za to.

ideja je bila da se opstanemo bar do 5 godina kako bi se steklo drzavljanstvo, a ne da se vratimo, bar ne mi preko okeana
a i gde da se vracamo, da se ganjamo sa:

onda su deca naucila engleski bez akcenta, i sad sta? da ih ostavimo? kome?

ima i tamo nasih, ali ipak, ne treba da se masta, vec realno da se sagledava

ovo je opet druga krajnost, ne robujemo, i ne radimo vise poslova kao sto to neki tvrde, niti se penjemo po krovovima, to ilegalci rade
Ne možeš služiti Bogu i bogatstvu, a ti si otišo za bogatstvom. I onda se vraćaš ovde na forum, u virtuelnu Srbiju, da nam pričaš o Bogu i Lažnom otkrovenju. Kakav licemer

Back