Da li vam je krivo sto niste napustili domovinu?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.843
Eto nešto razmišljam, da li vam je žao sto niste napustili domovinu već ste ostali a sad vam je možda zao sto su vam godine stvaranja, ispunjavanje snova nekako prošle ? Niste išli jer ste čekali neko bolje vreme? Ili niste otišli jer vam je bilo nezamislivo ostaviti poznato a krenuti u nepoznato

Da li zbog toga nosite neku gorčinu u sebi?

IMG_9587.jpeg

Pa brate jel može malo opširnije ?
Može

Žao mi je što nisam otišao makar pre 21 godinu

A kamoli još u detinjstvu

Sećam se scene iz ranog detinjstva sa Malte i druženja sa strancima, kamo sreće da sam krenuo tim putem

Volim Srbiju ali ne pripadam ovde po mnogo čemu

Najviše zbog detinjstva i odrastanja koje me je oštetilo

Eto nešto razmišljam, da li vam je žao sto niste napustili domovinu već ste ostali a sad vam je možda zao sto su vam godine stvaranja, ispunjavanje snova nekako prošle ? Niste išli jer ste čekali neko bolje vreme? Ili niste otišli jer vam je bilo nezamislivo ostaviti poznato a krenuti u nepoznato

Pogledajte prilog 1826137

Ko bre nije otisao? Odleteo sam instantno u 3 lepe PM samo sto dalje, gde ne trebaju pilule za spavanje, od ludaka koje privlaci valjanje po blatu i kojima ne moz' objasniti da postoje razliciti nacini zivota i da jedno odelo nije skrojeno za sve.

A imam pitanje i za ove koji su otišli

Da li vam je krivo sto niste ostali čvrsti u vašem uverenju da čim skupite neku lovu vi se vracate a ipak ste ostali i nakupili 2,3,4 decenija u zemlji gde vam je bila namjera ostati 5 godina
ideja je bila da se opstanemo bar do 5 godina kako bi se steklo drzavljanstvo, a ne da se vratimo, bar ne mi preko okeana
a i gde da se vracamo, da se ganjamo sa:
Vučić je peeder.
onda su deca naucila engleski bez akcenta, i sad sta? da ih ostavimo? kome?
Sećam se scene iz ranog detinjstva sa Malte i druženja sa strancima, kamo sreće da sam krenuo tim putem
ima i tamo nasih, ali ipak, ne treba da se masta, vec realno da se sagledava
Mi smo uvjek rob , bez obzira gde živiš
ovo je opet druga krajnost, ne robujemo, i ne radimo vise poslova kao sto to neki tvrde, niti se penjemo po krovovima, to ilegalci rade

Imao sam sanse preko neke cetnicke organizacije da odem za Belgiju,jos sa 17 godina.Tamo bi mi bilo obezbedjeno skolovanje i tuca sa ustasama.Nisam taj koji voli da mu se naredjuje sta cu da radim kroz zivot.I nisam video sebe u tome.Mislim da nisam pogresio sto nisam otisao.No ovo zlo od 2012-e kako je doslo,neka je bog u pomoci ovim mladim ljudima.nase generacije su iole imale solidan zivot '80-ih godina,Malo su nas poremetile '90-e,ali posle 2000-ite je opet bilo dobro do ovih karakondula,sto su sada na vlasti.Medjutim to je na maldima da se izbore za nesto bolje,a nase je da ih podrzimo u tome.

Kome je krivo neka nađe dva posla da ga prođe :kafa:

Ја сам био.... живео, направио некакв успех, и вратио сам се кад је овде почело. Све што сам тамо стекао сам распородао, и вратио се у Србију. Нисам хтео да изађем из судбине свог народа, нити да изађем из царства свог језика. Гледали ме у чуду, али морам да кажем да се никад, ни једног часа нисам покајао.

Back