Da li vam je kafa ukusnija i lepša ako je pijete iz lepe šolje?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pijem samo jednu kafu dnevno i to uz doručak. Poslednji zalogaj poslednji gutljaj. Ne treba mi niko da bih popila kafu, jer doručkujem i pijem kafu svako jutro u krevetu. Volim velike šolje i najviše volim da kupujem šolje kada sam na nekom putovanju sa drugaricama, obično je to iz pepka ili od Kineza i obično su šarene ili jarkih boja. Volim kad uzmem šolju da mi svaki put prođe misao Jao tad smo bile za 8 mart u Krupnju u Šapcu Nova Varoš..... Svaka ima sentimentalnu vrednost.
A kafa mi je kriminal! Mogu da pijem isključivo Mokatu tri u jedan 😂

57949-posni-kolac-sa-makom-mera-na-solje-5.jpg

trenutno imam ovakvu ali volim da pijem iz bilo koje donkafe solje

Najbolja je iz keramičke. Ne volim iz staklenih i porcelanskih. Potpuno drugačiji ukus.
e, ne volim ni ja iz staklenih
par puta sam sela u režiser na adi i oni mi produženi espreso posluže u šoljici od vatrostalnog stakla, set koji sam svojoj babi nekad kupila, ono žućkasto dim staklo
potpuno su mi pokvarili užitak
ali sam volela da pijem iz nespreso staklene šoljice za espreso, sve dok je nisam razbila
prvo tacnu, pa onda i nju
1777983100011.jpeg
1777983115740.jpeg

Meni najbolja ona iz papirne čaše sa benzinske pumpe na putu do Grčke...
meni je u autu jednom sa te čaše ispalo dno i vrela kafa s eprosula direktno u krilo
kafa kupljena na aparatu na nisovoj pumpi
srećom tek sam sela i u krilu mi je još uvek bila tašna, koju sam taman htela da odložim na zadnje sedište
kako je mogla da me opeče, dobro sam prošla, samo mali deo vrele tečnosti mi je završio na koži i napravio manju opekotinu

Ili je ukusnija ako se pije u miru i tišini ?
Da li pijete kafu iz velikih ili malih šolja?
Imala sam svega dve šolje iz kojih mi je kafa bila jedino pravo ukusna ukusna.
Jedna je kod moje mame, drugu sam polomila prošle godine.
Sve ostalo je neka “obična” kafa, valjda ima veze od koje je keramike ili kog to specijalnog materijala šolja.

Back