Da li vam je horoskop stvarno važan?

A tek one što čim te vide, znaju sve :mrgreen: žurim na posao jedan dan, trči za mnom i usput mi gata :mrgreen: uglavnom, saznala sam da sam dobra žena al imam nekog neprijatelja koji mi loše misli 😁
znam ribu koja u fonu pored svakog muskog imena imala i koji je znak i podznak u notesu :lol:

to ono dok je kuntala a nije imala sifru, pa reko da vim sta ima u dusi ove koja se meskolji...posle nisam mogo da spavam i oka da sklopim jer znam kako ovan/blizanac zavrsava kad zena dupli rak provali nesto, a imo punu kujnu ganc novih francuskih nozeva :sad2:

nije iskljuceno. Mada ja to gledam kroz energiju. Mozda tako covek moze da definise i dusu. Poput jedne svesti koja se prozima kroz strukturu materijalnog. Najpribliznije vizuelno:
A mi mislili tu je negde kod slepog creva.

7be89a3778fdc15c6766ea6c7241fe45.jpg

Ovan si, jel da?

Evo @Lule da ti zadam temelje koje treba da srušiš. Dakle, povezani smo
sa svime što nas okružuje. Da li smo te povezanosti svesni ili ne, to je drugo
pitanje, ali ne možemo poreći da ona postoji. Ako čitava planeta reaguje
na položaj meseca, onda reagujemo i mi. Fizički. A emotivno? Ko će to
utvrditi i kako? Lakše je poreći da takva povezanost postoji i reći da su
glupi oni koji to istražuju.
Horoskop je interesantan, ali da li se treba računati od trenutka začeća ili
od trenutka rođenja ili možda treba uzeti obe tačke u obzir. Da li se
horoskop odnosi na našu suštinu/dušu ili na ličnost? Ličnost nije nastala
ni u trenutku začeća, ni u trenutku rođenja već dosta kasnije i tačku nije
moguće ni odrediti. Pa, ako se čovek ne vodi po suštini, nego po egu,
onda ništa što u horoskopu piše za njega neće biti tačno.
Eto to je ukratko nešto u vezi horoskopa u šta verujem, pa ću sad pažljivo
da slušam šta imaš da mi kažeš. :heart:

Ode ja na spavanje..
Nikako se ne treba računati. Sazvežđa nemaju nikavo značenje osim za orijentaciju. Evo ti jedan hint: neki haldjski moreplovac Mirko je nekad davno proizvoljno povezao proizvoljnu grupu tačaka (zvezda) (mogao je neku i da ubacu a neku izbaci ) u neki oblik (a mogao je i drugačije da poveže), taj oblik mu je zaličio na vagu npr. To sazvežđe se nalazi na suprotnoj strani Sunca pa onda onaj ko se tad rodi (začne, nebitno) ima osobinu da voli da vaga. Prilično besmisleno, zar ne. Ovo je samo suluda osnova na koju se nakalemilo još 100 besmislica. Ali da ne širimo priču, zahtevalo bi duže objašnjavanje, a i nije tema.

Nikako se ne treba računati. Sazvežđa nemaju nikavo značenje osim za orijentaciju. Evo ti jedan hint: neki haldjski moreplovac Mirko je nekad davno proizvoljno povezao proizvoljnu grupu tačaka (zvezda) (mogao je neku i da ubacu a neku izbaci ) u neki oblik (a mogao je i drugačije da poveže), taj oblik mu je zaličio na vagu npr. To sazvežđe se nalazi na suprotnoj strani Sunca pa onda onaj ko se tad rodi (začne, nebitno) ima osobinu da voli da vaga. Prilično besmisleno, zar ne. Ovo je samo suluda osnova na koju se nakalemilo još 100 besmislica. Ali da ne širimo priču, zahtevalo bi duže objašnjavanje, a i nije tema.
Astrologija je mnogo starija od moreplovca Marka. Ne verujem da je nastala
na taj način, kad god da je nastala.
A može neka tema na astrologiji.. astrologija i astronomija su ranije bile jedna
nauka iz doba kada su ljudi imali duhovni pogled na svet, a ne materijalistički..

Astrologija je mnogo starija od moreplovca Marka. Ne verujem da je nastala
na taj način, kad god da je nastala.
A može neka tema na astrologiji.. astrologija i astronomija su ranije bile jedna
nauka iz doba kada su ljudi imali duhovni pogled na svet, a ne materijalistički..
Sad zamenjuješ tezu sa tim da li je starija ili je mlađa, ko da je bitno. Nevela sam ti samo princip kako su ljudi "napravili" sazvežđa, pokušaj da razmisliš o tome, jer je to suština.
Ako su imali duhovni pogled, nije trebalo da ga potkrepljuju netačnim i besmislenom materijalnim proračunom.

Sad zamenjuješ tezu sa tim da li je starija ili je mlađa, ko da je bitno. Nevela sam ti samo princip kako su ljudi "napravili" sazvežđa, pokušaj da razmisliš o tome, jer je to suština.
Ako su imali duhovni pogled, nije trebalo da ga potkrepljuju netačnom i besmislenom materijalnim proračunom.
Mnoge od tih slika kako je nešto nastalo meni samo nisu uverljive. To je samo
nečija ideja da je nešto tako nastalo, nije dokumentarni film.

Znas kako to ide. Ko kuvari. Sedim s jednim likom, radi kao shef u kuhinji restorana. I ja njemu, oo brate pa to je super mora da cice navaljuju na tebe, ono romantika kuvanje.
A on ce: Ja ne kuvam devojkama!
Sto bre?
Navuku se brate. Injaooo kako je ovo lepo, aj spremi ono i onda ocekuju uvek neku gala.

Back