Da li USA i Kina treba da podele Rusiju na 2 dela?

Inspirisan idejom jednog forumasa, otvaram ovu geopoliticku temu u cilju ozbiljne diskusije.

USA i Kina su 2 svetske sile, i u cilju ocuvanja svetskog mira, mislim da bi bila fenomenalna ideja da podele jednu agresivnu regionalnu silu na 2 dela.

Mogu cak i u dogovoru da ukljuce da Putin bude gubernator kineskog dela, Medvedev da mu bude adjutant, a Vulin poslini.

Svet bi bio mirnije mesto, svaka sila bi dobila deo kolaca.

Podela Rusije na 2 dela izmedju 2 velike svetske sile :ok:

Discuss.

Mislim da je odlicna ideja, mogli bi Amerikanci preimenovati Moskvu u McMoscows i Senkt Petersberg u TrumpCity

Ja sam se kladio za mesec dana. Tako bi i bilo da se nije umešao NATO sa satelitima i Musk sa Starlinkom. Tog 24. februara nisam mogao ni da predpostavim da će Rusija izgubiti rat. Iako još uvek traje Rusija je ipak strateški poražena na leto 2022.
Наравно да Русија није поражена. Поражена је Украјина и Украјинци које је Зеленски, за рачун запада, гурнуо у погибију и братоубилачки рат.
То је сва истина.

Амери и Руси ће на крају неки договор да направе, али Украјина као што је била неће више постојати.

Зато је Украјина главни стратешки губитник овог рата.

Inspirisan idejom jednog forumasa, otvaram ovu geopoliticku temu u cilju ozbiljne diskusije.

USA i Kina su 2 svetske sile, i u cilju ocuvanja svetskog mira, mislim da bi bila fenomenalna ideja da podele jednu agresivnu regionalnu silu na 2 dela.

Mogu cak i u dogovoru da ukljuce da Putin bude gubernator kineskog dela, Medvedev da mu bude adjutant, a Vulin poslini.

Discuss.

Као што рекох, само кад би Руси седели скрштених руку и све то мирно посматрали.

Пошто није и неће бити тако, ова тема је за пдф фантазије прикладнија.
Postoje od bar deset pravoslavnih staraca i starica upozorenja na kinesku okupaciju Sibira

Postoje od bar deset pravoslavnih staraca i starica upozorenja na kinesku okupaciju Sibira
Кинези не смеју и не могу да ударе на Русе. Можда би хтели, али су свесни да би пукли.
А и требају им Руси, пошто ни Амери,поготово сада са Трампом, не готове Кину.

Наравно да Русија није поражена. Поражена је Украјина и Украјинци које је Зеленски, за рачун запада, гурнуо у погибију и братоубилачки рат.
То је сва истина.

Амери и Руси ће на крају неки договор да направе, али Украјина као што је била неће више постојати.

Navedi bilo kad da je Rusija pobjedila neki rat. Nije se desilo.

Cak Japan je pobjedio Rusiju prsa u prsa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Russo-Japanese_War

Кинези не смеју и не могу да ударе на Русе. Можда би хтели, али су свесни да би пукли.
А и требају им Руси, пошто ни Амери,поготово сада са Трампом, не готове Кину.
To je sve u redu,ali meni je sumnjiv ovaj Putin,još pre dvadeset godina postojale su najave da nije baš na liniji nacionalnih interesa

Znas da je istina.

Rusi izgubili protiv Japana
Rusi izgubili protiv Njemacke
Rusi izgubili protiv Afganistanaca
Rusi izgubili protiv Cecena
Sada izgube protiv Ukrajinaca

:hahaha:
Да, истина је да си клаун. То није проблем, проблем је што си понекад напоран. Зато ћемо овде завршити нашу дебату око овог питања. :)

То је сва истина.

Rusija je poražena jer nije zauzela nijedan veći grad u Ukrajini i nije pomakla neprijatelja ni kilometar od Moskve.

Какве најаве стижу из војне безбедности?
Napisao sam,neću sad ovde da prepisujem šta su pisali,uglavnom su neki konzervativni krugovi bili izrazito protiv njegove politike,upravo zbog ovoga što imamo na delu,a to je opkoljavanje sa svih strana.Dobio je domaći zadatak na Majdanu-nine rešio tj ta mlaka,polovična rešenja ne prolaze kod NATO-a ,oni poznaju samo najgrublju,sirovu silu,bez toga smatraće te slabicem ,kao njega sad

Discuss.
То је као да је Милошевић маштао да може да освоји Америку. Видећете како ће проћи украјински Милошевић и његова Југославија.

Ne treba deliti Rusiju, neka se Rusija samo vrati do granica pre aneksije Krima i sve je ok.
Imaju pravo na svoju državu i svoju državnost ali Rusija nema pravo da otima teritorije tuđih država.
Za mir u svetu ne treba nova podela teritorija nego strpati i kazniti u zatvore spodobe i bolesnike kao što su Bajden i Putin.

Sto da se ne vrati do granica Kijevske Rusije?

Discuss.

Ali pre toga da Yellowstone podeli Ameriku na 1000000 delova :ok:

...

Back