čola-lola
Primećen član
- Poruka
- 648
Da li je istina ako se ima ocena za kraj skolske godine manja od 3. onda te izbacuju iz skole ili se ponavlja razred ?
Ja bih otiso tamo i pitao ucenike i profesoreDa li je istina ako se ima ocena za kraj skolske godine manja od 3. onda te izbacuju iz skole ili se ponavlja razred ?
Posto jedino sa vojne gimnazije svi nastavljaju akademiju selekcija se vrsi vec upisom u gimnaziju, samo ako ne zelis da budes oficir imaces prosek manji od 3 jer drill pocinje ulaskom u gimnaziju....dakle, izbacuju te savetom i psiholoskom proverom....inace ne mozes da imas prosek manji od 3, jer moras da naucis....Da li je istina ako se ima ocena za kraj skolske godine manja od 3. onda te izbacuju iz skole ili se ponavlja razred ?
Šta ti je to drill ja sam sa sela pa nepismen.Posto jedino sa vojne gimnazije svi nastavljaju akademiju selekcija se vrsi vec upisom u gimnaziju, samo ako ne zelis da budes oficir imaces prosek manji od 3 jer drill pocinje ulaskom u gimnaziju....dakle, izbacuju te savetom i psiholoskom proverom....inace ne mozes da imas prosek manji od 3, jer moras da naucis....
Pa ne znam dal sme iz nekog predmeta da se dobije neka retka 2. ?Posto jedino sa vojne gimnazije svi nastavljaju akademiju selekcija se vrsi vec upisom u gimnaziju, samo ako ne zelis da budes oficir imaces prosek manji od 3 jer drill pocinje ulaskom u gimnaziju....dakle, izbacuju te savetom i psiholoskom proverom....inace ne mozes da imas prosek manji od 3, jer moras da naucis....
Ma moji se plase da me ne najure ako bude nešto loše (nedaj Bože).Normalno da sme i kec, ali onda moras da ucis da je popravis....i na kraju ipak nesto naucis....
Nemam pojma, mene tamo ni korbacem ne bi uveli....Ma moji se plase da me ne najure ako bude nešto loše (nedaj Bože).
Poruka je automatski spojena:
Koji se predmeti najviše izučavaju ?
Kako nije super ?Šta ćeš u vojnoj gimnaziji? Nije to Titova vojna gimnazija, to sad kad završiš nije ti baš super.
Ako je u pitanju srednja skola, program verovatno nije mnogo razlicit od neke standardne profesionalne srednje skole. (zato i mislim ako negde ne ide, da moze da se prebaci u standardnu skolu)Ma moji se plase da me ne najure ako bude nešto loše (nedaj Bože).
Poruka je automatski spojena:
Koji se predmeti najviše izučavaju ?
Dobro to...Ako se prebaci s jedne škole u drugu da li se plaća vojnoj školi 2500€ po godini ?Ako je u pitanju srednja skola, program verovatno nije mnogo razlicit od neke standardne profesionalne srednje skole. (zato i mislim ako negde ne ide, da moze da se prebaci u standardnu skolu)
Predmeti, znaci, sve ono sto bi bilo od opsteg znanja, i verovatno nekolicina specijalnih vojnih predmeta. Fizicko je verovatno malo drugacije ali naravno da je i sport zastupljen. Nisam sretao srednjoskolce na poligonu (ili se ne secam), ali vrlo verovatno uce naoruzanje i baratanje oruzjem, a to moze i u ucionici i u dvoristu. Vrlo je moguce, takodje, da idu na gadjanja.
?Dobro to...Ako se prebaci s jedne škole u drugu da li se plaća vojnoj školi 2500€ po godini ?
E jbg.Vojna gimnazija je škola internatskog tipa. Da bi upisao tu školu, moraš posedovati najmanje vrlodobar uspeh u osnovnoj školi i zdravlje koje garantuje mogućnost nastavljanja školovanja na vojnoj akademiji. Ukoliko imaš motivaciju za vojni poziv, probaš pa vidiš. Ukoliko prođeš i postaneš kandidat pozivaju te sa roditeljima da potpišeš i ti i oni ugovor o stipendiranju (da ga tako nazovem) i sve one pravne stvari (recimo ako odustaneš ili te izbace zbog slabog uspeha) da moraš vratiti uložena sredstva.
Škola kao škola ima svoje vrline ali i mane, tebi na volji i motivaciji.