Da li ubijate ružne?

• Začetnik teme Začetnik teme dess
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To moze biti potpuno subjektivno da je neko nama ruzan...

Nekada vidim neku manekenku pa pomislim, boze kako je ruzna...
a ona je to sto jeste, jer je tima nekima koji su je izabrali da to bude, lepa....

i obratno... za nekoga ko mi se svidja neki kazu, sta vidis u njemu ruzan je...

Ljudi imaju najrazlicitije subjektivne kriteriujume lepote ma kako oni bili plitki ipak su njihovi kriterijumi...
tipa plav je ruzan... ili debela je i ruzna... itd...
ruznocu poistovecuju sa necim sto njima licno smeta...

p.s. dess dobar post :)

hvala besmrtna :)

da, ljudi i ljepotu, kao i sve ostalo, posmatraju isključivo svojim očima :) ljepota je potpuno subjektivna, i u tom kontekstu sam i pisao tekst ;) moje pitanje, zpravo, odnosilo se na to šta da radimo sa onom osobom koja nam je (nama lično) ogavna (drugima je možda prelijepa, to nije sad od značaja). Da li da joj to stavimo jasno do znanja (jer teško je primorati svoju prirodu da se fino ponaša prema nekome ko joj ne odgovara nikako) ili da se pretvaramo, pa je upravo onda i "ubijemo" tim licemjerjem? ;)

hvala besmrtna :)

da, ljudi i ljepotu, kao i sve ostalo, posmatraju isključivo svojim očima :) ljepota je potpuno subjektivna, i u tom kontekstu sam i pisao tekst ;) moje pitanje, zpravo, odnosilo se na to šta da radimo sa onom osobom koja nam je (nama lično) ogavna (drugima je možda prelijepa, to nije sad od značaja). Da li da joj to stavimo jasno do znanja (jer teško je primorati svoju prirodu da se fino ponaša prema nekome ko joj ne odgovara nikako) ili da se pretvaramo, pa je upravo onda i "ubijemo" tim licemjerjem? ;)

A necemo je ubiti ako kazemo da je ruzna ???... :neutral:
Ja kada mi se nesto ne svidja na nekome kazem, ukoliko se to moze poboljsati...
Svako moze poboljsati svoj izgled makar malo ;)

A necemo je ubiti ako kazemo da je ruzna ???... :neutral:
Ja kada mi se nesto ne svidja na nekome kazem, ukoliko se to moze poboljsati...
Svako moze poboljsati svoj izgled makar malo ;)

Pa upravo je to poenta cijele moje dileme-hoćemo li je ubiti anyway :neutral: šta god da učinimo, zeznućemo..jer smo grešni..a i ta osoba je grešna..i onda, kao da je čitav smisao te čudne životne igre..da se ubijamo :neutral:

Pa upravo je to poenta cijele moje dileme-hoćemo li je ubiti anyway :neutral: šta god da učinimo, zeznućemo..jer smo grešni..a i ta osoba je grešna..i onda, kao da je čitav smisao te čudne životne igre..da se ubijamo :neutral:

pa ne mozemo se praviti ludi moramo nekako reagovati...
treba pomoci nekome da poboljsa svoj izgled ako je to moguce... tj ako zeli... ako ne sta onda :neutral:
ljude treba prihvatiti takvim kakvi su... mozemo im pruziti paznju prijateljstvo ljubav...
nekada je dovoljno izmeniti frizuru, garderobu, smrsati itd... a i estetska hirurgija je tu...
nije ni to neresiv problem...

osi mtoga ako je po mom kriterijumu neko ruzan da li je on zapravo ruzan...
vracamo se na potpuno subjektivne kriterijume...

vezano za temu znam mnogo vise lepih ljudi koji su upropastili svoje zivote i sebe... ili su im drugi upropastili zivot...
i koji nisu srecni niti imaju ljubav , prijatelje, jer im zavide, jer mnogi smtraju da ih ne mogu imati za prijatelja ili partnera jer im deluju nedostupno...
i ruznih koji su srecno udati ozenjeni i zive u ljubavi jer se ne oslanjaju na spoljasnje efekte nego na unutrasnje kvalitete...

pa ne mozemo se praviti ludi moramo nekako reagovati...
treba pomoci nekome da poboljsa svoj izgled ako je to moguce... tj ako zeli... ako ne sta onda :neutral:
ljude treba prihvatiti takvim kakvi su... mozemo im pruziti paznju prijateljstvo ljubav...
nekada je dovoljno izmeniti frizuru, garderobu, smrsati itd... a i estetska hirurgija je tu...
nije ni to neresiv problem...

osi mtoga ako je po mom kriterijumu neko ruzan da li je on zapravo ruzan...
vracamo se na potpuno subjektivne kriterijume...

vidiš, stalno mi se izmičete :lol: nije riječ o tim ružnim (ili nisu ružni, već samo meni neko antipatičan), nije riječ o meni, Marku, Janku..konkretno je pitanje: šta ćeš TI besmrtna učiniti kad ti je neko toliko ogavan, i potpuno antipatičan, da tu nema bilo kakvog mjesta prijateljstvu, savjetima itd, a nekako si prinudjena da sa tom i takvom osobom provodiš neko vrijeme (recimo, radite zajedno)? ;)

vidiš, stalno mi se izmičete :lol: nije riječ o tim ružnim (ili nisu ružni, već samo meni neko antipatičan), nije riječ o meni, Marku, Janku..konkretno je pitanje: šta ćeš TI besmrtna učiniti kad ti je neko toliko ogavan, i potpuno antipatičan, da tu nema bilo kakvog mjesta prijateljstvu, savjetima itd, a nekako si prinudjena da sa tom i takvom osobom provodiš neko vrijeme (recimo, radite zajedno)? ;)

ne znam takvu osobu :lol: :aha:
umem naci nesto lepo kod ljudi....
znaci treba promeniti stav o toj osobi :D

pre mi moze neko smetati ako je kreten kao covek tj necovek...

vezano za temu znam mnogo vise lepih ljudi koji su upropastili svoje zivote i sebe... ili su im drugi upropastili zivot...
i koji nisu srecni niti imaju ljubav , prijatelje, jer im zavide, jer mnogi smtraju da ih ne mogu imati za prijatelja ili partnera jer im deluju nedostupno...
i ruznih koji su srecno udati ozenjeni i zive u ljubavi jer se ne oslanjaju na spoljasnje efekte nego na unutrasnje kvalitete...

Nije to tema :lol:

E, ljudi, ja se bavim marketingom, a završio sam pravo. Prirodno sam naučen manipulaciji :lol: DakleM, ne `vatajte se na prvu, nisu tema ružni ljudi, nisu tema nikakvi ljudi, tema ste Vi, individualno ;)

Šta ćete sa osobom koja Vam je ogavna? ;)

Ako nijedna nije takva, sorry, shame on me :lol:

Nije to tema :lol:

E, ljudi, ja se bavim marketingom, a završio sam pravo. Prirodno sam naučen manipulaciji :lol: DakleM, ne `vatajte se na prvu, nisu tema ružni ljudi, nisu tema nikakvi ljudi, tema ste Vi, individualno ;)

Šta ćete sa osobom koja Vam je ogavna? ;)

Ako nijedna nije takva, sorry, shame on me :lol:

Pa dobroooooo... pricamo, ne budu cepidlaka :lol: :aha:

rekoh ti ogavni, su mi zli ljudi, kreteni, njih se klonim ... a izgled je nebitan...

Imaju Celtic Frost stih u ''Procreation Of The Wicked'',koja lepo govori i o zlu lažne lepote liberalizma...
I've killed this old man, because he limped
I've done it because he shouldn't have to do it

Ma kolko da si lep neko ti na primer slomi njokalicu i odmah ulaziš u klub ''ružnih'',a onda vidioš kako je onima koje si ponižavao...

Ljude se moze grubo podeliti na materijalno i duhovno orijentisane. Materijalisti su ljudi koji svoj interes stavljaju iskljucivo na ono sto se moze videti ocima, dok duhovni ljudi gledaju da naprave ravnotezu izmedju ova dva sveta. Telesna ruznoca je poznata samo materijalnim ljudima, jer oni dalje od toga nisu sposobni da vide i procene. Duhovni ljudi ne procenjuju ziva bica na osnovu njihovog spoljasnog izgleda vec to rade na osnovu covekovog karaktera i sveukupne licnosti.
Za moj pojam ruzno zivo bice ne ostoji, ako se i pojave neke primese ruzne licnosti, svestan sam da nijedna osoba se nije rodila takva, vec je joj to prikaceno sa raznih strana od strane tih koji je iskoristavaju i manipulisu.

Ja ne ubijam 'ruzne', ja 'ruznima' pruzam iskrenu prijateljsku ruku i usmeravam im pogled prema njihovoj bozanskoj lepoti koja je sastavni deo svakog pojedinacnog zivog bica.

:)

Poslednja izmena:
Pa dobroooooo... pricamo, ne budu cepidlaka :lol: :aha:

rekoh ti ogavni, su mi zli ljudi, kreteni, njih se klonim ... a izgled je nebitan...

totally disagree ;) preko čula vida dobijamo prve i najupečatljivije impresije o ljudima, predmetima, prirodi..;)

Moramo to izvući na površinu, sudbinska je to dilema :lol:

Ne okolišaj besmrtna, i javno se izjasni: jel ti taj ogavni kreten ružan ili nije? :)

Ljude se moze grubo podeliti na materijalno i duhovno orijentisane. Materijalisti su ljudi koji svoj interes stavljaju iskljucivo na ono sto se moze videti ocima, dok duhovni ljudi gledaju da naprave ravnotezu izmedju ova dva sveta. Telesna ruznoca je poznata samo materijalnim ljudima, jer oni dalje od toga nisu sposobni da vide i procene. Duhovni ljudi ne procenjuju ziva bica na osnovu njihovog spoljasnog izgleda vec to rade na osnovu covekovog karaktera i sveukupne licnosti.
Za moj pojam ruzno zivo bice ne ostoji, ako se i pojave neke primese ruzne licnosti, svestan sam da nijedna osoba se nije rodila takva, vec je joj to nakaceno sa raznih strana od strane tih koji je iskoristavaju.

Ja ne ubijam 'ruzne', ja 'ruznima' pruzam iskrenu prijateljsku ruku i usmeravam im pogled prema njihovoj bozanskoj lepoti koja je sastavni deo svakog pojedinacnog zivog bica.

:)

A kako to radiš? :D

[/B]
totally disagree ;) preko čula vida dobijamo prve i najupečatljivije impresije o ljudima, predmetima, prirodi..;)

Moramo to izvući na površinu, sudbinska je to dilema :lol:

Ne okolišaj besmrtna, i javno se izjasni: jel ti taj ogavni kreten ružan ili nije? :)

napisala sam ti iznad nisi video:)

jeste ruzan mi je... :)

meni je bitan celokupan utisak o nekome a ne samo pojava...
ima ruznih sarmantnih muskaraca i lepih kretena ...

znaci bitna je duhovna lepota :)

Back