Da li u životu treba gledati samo sebe (dominacija zlih ljudi i žena)?

Richard III

Domaćin
Poruka
3.453
Sledi malo opširniji post na staru temu, molio bih da pročitate.

Dakle, iznova i iznova postavljam sebi ovo pitanje, gledajući kako dobri ljudi i idealisti prolaze u životu. Bukvalno se uvek dešava da najsebičniji i najveće djubre najviše uspe (finansijski, ljubavno, socijalno), iako svi pričaju kako cene dobrotu. U društvu uvek onaj ko je nadmen, bezosećajan i djubre ima najviše ljubavnih uspeha i svi ga poštuju, dok dobri i oni koji hoće svima da učine po pravilu od ljudi (a bogami i žena) dobijaju šikaniranje, nipodaštavanje, često i izravno maltretiranje. O devojkama da ne pričam, ako si povučen i dobar nemaš nikakve šanse čak ni kod onih koje su kao 'dobre'. Koliko sam samo puta čuo na žurkama i po kafićima kako devojke pitaju jedno isto pitanje (ali doslovno uvek isto, kao programirano) povučenog i nenametljivog muškarca/muškarce: "a zašto si ti tako tih"? Čisto da se ograde preventivno, da su one eto socijalne i glasne, ekstrovertne. I to dolazi podjednako i od studentkinja, konobarica, umetnički nastrojenih devojaka, čak i verenih žena. A u tome je opet koren taj čoporativni bezobrazluk koji pre ili kasnije eskalira.

Iako sam se odavno navikao na ovakve odnose i shvatio da to nije tako samo u školi nego i u odraslom životu, na poslu i sl., ipak me uvek iznova iznenadi životinjska narav ljudske vrste. Bukvalno sve više ljude posmatram kao životinje koje se kreću u čoporima i samo gledaju šta da otmu i pregrizu, a odbačene životinjke su uvek oni dobri i pošteni, naivni. I u politici je slično, ako si idealista i zaista hoćeš da pomogneš zajednici u kojoj živiš nemaš nikakve šanse, pregaziće te većinski čopor sujetnih i surovih ljudi i žena-hijena. Posebno me iznervira kad neki ološ od muškarca ili žene kači slike svoje dece po fejsu i krevelji se glumeći neku dobrotu i naivnost, a ko zna koliko je dobrih ljudi pregazio i maltretirao tokom mladosti, školovanja, na poslu... ali eto on se razmnožio i sada je dobar, voli decu. Zašto je sve to tako i kako se obračunati sa ovom smetnjom medju ljudima, jer baš zbog njih i nema napretka, poboljšanja socijalnih i državnih okolnosti, nema ničega. Oni su uvek prvi, uvek se svuda guraju, njihovo zlo je sveprisutno i bezobrazluk neizbežan. A i deca im neće biti bolja, jer se to zlo genetski prenosi.

Ova tema mi je kao nastavak teme "Mi..."
Ne znam ni sta bih dodala, tako je kako kazes.
Mada je od svega napisanog najmanje bitno to oko muskaraca i zena, dodala bih da je i obrnuto tako.
Muskarcima su mnogo privlacnije bas takve osobe zenskog pola. Kreni od foruma pa nadalje.
Ovo je mala prezentacija zivota van foruma.
Koje su teme najposecenije, o cemu se najvise prica i ko su te glasne, popularne individue.

drugar u manastir ili neku brvnaru nema tu velike matematike mada i u manastiri imas neku hijerarhiju mada malo umanjeno nego u korporacije i firme
ne mozes se izboriti zato i treba izgraditi sopstveni svijet koji nije u dodir s ovaj svijet pohlepe,prizemnih poriva i arogancije
ukoliko se stalno nerviras sto su oni takvi napravices si problem za zivota jer se oni nikad nece mijenjat a tebi nije u kod da se boris sa njima jer bi se onda uhvatio u to isto kolo
u sustinu gledas da nadjes nekog sebi slicnog kolko tolko jest da slabo ima takvih ljudi ali pojave se s vrijemna na vrijeme i to ti je to ovaj ostatak mase izignoriras i prolazis mimo u suprotni smjer

Koliko sam samo puta čuo na žurkama i po kafićima kako devojke pitaju jedno isto pitanje (ali doslovno uvek isto, kao programirano) povučenog i nenametljivog muškarca/muškarce: "a zašto si ti tako tih"?

Тиха особа на месту где је гласно је слична особи која виче на месту где је тишина.
Ако си већ решио да идеш на журку, онда буди гласан.

Тиха особа на месту где је гласно је слична особи која виче на месту где је тишина.
Ако си већ решио да идеш на журку, онда буди гласан.
e ja jednom pravio zurku a da se nije ni znalo da je pravim bio povucen kazu neke a ko pravi zurku kaze ova moja frendica pa on a ove se kao zgledaju pa nismo te ni primjetile neki pavijani se qurcili i privlacili pozornost a neznam ni tko ih doveo a uvijek kad cimas frendicu da pozove drugarice one dovuku neke babune za sobom

e ja jednom pravio zurku a da se nije ni znalo da je pravim bio povucen kazu neke a ko pravi zurku kaze ova moja frendica pa on a ove se kao zgledaju pa nismo te ni primjetile neki pavijani se qurcili i privlacili pozornost a neznam ni tko ih doveo a uvijek kad cimas frendicu da pozove drugarice one dovuku neke babune za sobom
Таквих ће увек бити. Не исплати се надметати са будалама у глупирању, увек ћеш изгубити 😆

Када искомплексирани јадник не зна како другачије да се наметне и скрене пажњу на себе, употребиће све на палети од подизања гласа до физичке агресије.

Pa zavisi sta za tebe znaci da gledas samo sebe i gde su ti granice
Pade mi ovo na pamet:

Dve karakondžule isponižavale čoveka koji ničim to nije zaslužio. A pazi tek ove BS retarde što se naslađuju nesrećnikovim blamiranjem...
To ti je situacija koja se vidja u svakodnevnom zivotu stalno zato dobijem napad kad cujem kako su muskarci ovo i ono i da to nije realno stanje nego sam ja isfrustriran dobro je da postoji neki ovakav primer koji svi mogu da vide i da (vecina) nista ne zakljuce iz njega

Dakle, iznova i iznova postavljam sebi ovo pitanje, gledajući kako dobri ljudi i idealisti prolaze u životu. Bukvalno se uvek dešava da najsebičniji i najveće djubre najviše uspe (finansijski, ljubavno, socijalno), iako svi pričaju kako cene dobrotu. U društvu uvek onaj ko je nadmen, bezosećajan i djubre ima najviše ljubavnih uspeha i svi ga poštuju, dok dobri i oni koji hoće svima da učine po pravilu od ljudi (a bogami i žena) dobijaju šikaniranje, nipodaštavanje, često i izravno maltretiranje. O devojkama da ne pričam, ako si povučen i dobar nemaš nikakve šanse čak ni kod onih koje su kao 'dobre'. Koliko sam samo puta čuo na žurkama i po kafićima kako devojke pitaju jedno isto pitanje (ali doslovno uvek isto, kao programirano) povučenog i nenametljivog muškarca/muškarce: "a zašto si ti tako tih"? Čisto da se ograde preventivno, da su one eto socijalne i glasne, ekstrovertne. I to dolazi podjednako i od studentkinja, konobarica, umetnički nastrojenih devojaka, čak i verenih žena. A u tome je opet koren taj čoporativni bezobrazluk koji pre ili kasnije eskalira.

Iako sam se odavno navikao na ovakve odnose i shvatio da to nije tako samo u školi nego i u odraslom životu, na poslu i sl., ipak me uvek iznova iznenadi životinjska narav ljudske vrste. Bukvalno sve više ljude posmatram kao životinje koje se kreću u čoporima i samo gledaju šta da otmu i pregrizu, a odbačene životinjke su uvek oni dobri i pošteni, naivni. I u politici je slično, ako si idealista i zaista hoćeš da pomogneš zajednici u kojoj živiš nemaš nikakve šanse, pregaziće te većinski čopor sujetnih i surovih ljudi i žena-hijena. Posebno me iznervira kad neki ološ od muškarca ili žene kači slike svoje dece po fejsu i krevelji se glumeći neku dobrotu i naivnost, a ko zna koliko je dobrih ljudi pregazio i maltretirao tokom mladosti, školovanja, na poslu... ali eto on se razmnožio i sada je dobar, voli decu. Zašto je sve to tako i kako se obračunati sa ovom smetnjom medju ljudima, jer baš zbog njih i nema napretka, poboljšanja socijalnih i državnih okolnosti, nema ničega. Oni su uvek prvi, uvek se svuda guraju, njihovo zlo je sveprisutno i bezobrazluk neizbežan. A i deca im neće biti bolja, jer se to zlo genetski prenosi.
Da...u životu moraš naći sebi mesto pod suncem!To nažalost znači da se nekad moraš izboriti za sebe, ne tako suptilnim rešenjima kao što je povlačenje.
Nema tu nikakve dominacije dobrih i loših ...pazi samo kakve ljude pustaš u svoje bliže okruženje, jer ti oni mogu najviše napakostiti!To je ono što je najbitnije! ŠTBG ko se gde krevelji i majmuniše...razumem ako te to napr.nervira kao što bi recimo nerviralo mene. Dopao mi se jedan post forumašice Suzan...žena je lepo objasnila: "od budala treba bežati. To jedino ima efekat- "odmah"!Jer tako čuvaš svoj duševni mir.Mislim da si lepo zaključio(čitajući tvoj uvodni post)da mi živimo u jednom "pseudo-retardiranom" društvu i svetu koji favorizuje sve moguće vrste ljudske nakaradnosti...u cilju održanja sveta takvim kakav trenutno jeste, nadam se samo bar ne još zadugo!I ne treba ti to u životu...da budeš idealista!Mani se toga, bar za sada.Post-kapitalističko vreme ne trpi nikakav ideal, koji se bazira na bilo kakvoj humanosti. Zato smo tu gde jesmo!

Poslednja izmena:
To ti je situacija koja se vidja u svakodnevnom zivotu stalno zato dobijem napad kad cujem kako su muskarci ovo i ono i da to nije realno stanje nego sam ja isfrustriran dobro je da postoji neki ovakav primer koji svi mogu da vide i da (vecina) nista ne zakljuce iz njega

Kao klinac sam se jednom i sam našao u sličnoj situaciji... neka redaljka iz kraja uzela iz čista mira da me ismeva i proziva, i to samo zato što sam se jedini u društvu ophodio prema njoj kao prema ljudskom biću, dok su je svi ostali ponižavali, tukli i seksualno eksploatisali tj. tretirali onako kako je u kući naučila da muškarac treba da tretira ženu.

Prvo mi nije bilo jasno šta se dešava, ali sam je ubrzo oterao u three beautiful mother's cunts, posle čega je počela da me ''poštuje''.

Kao klinac sam se jednom i sam našao u sličnoj situaciji... neka redaljka iz kraja uzela iz čista mira da me ismeva i proziva, i to samo zato što sam se jedini u društvu ophodio prema njoj kao prema ljudskom biću, dok su je svi ostali ponižavali, tukli i seksualno eksploatisali tj. tretirali onako kako je u kući naučila da muškarac treba da tretira ženu.

Prvo mi nije bilo jasno šta se dešava, ali sam je ubrzo oterao u three beautiful mother's cunts, posle čega je počela da me ''poštuje''.
vidis to neki ne nauce ni mnogo kasnije nazalost, zato je izbegavanje takvih najbolja opcija

Slažem se potpuno, iz iskustva.
Ja sam među onima koji su dobri.
Mnogo puta sam bila povređena od što se kaže "ničim izazvanih". IQ mi je bio u srednjoj 157 po Katelovoj skali, pa uvek mogu svakoga da dovedem do stanja raspada, do nervnog sloma a do plaća za 2 i po minuta, ali to nije moja priroda. To nisam ja i kada MORAM tako da se ponašam, često plačem kad dođem kući što sam morala nekoga da povredim.

Nije mi jasno, ali tačno je "Što si prema ljudima gori, sve su bolji" i obrnuto.
Ja zaista mnogo mogu da istrpim i da se kontrolišem i da odlažem da tog nekog povredim, ali kad se mora, mora se.

P.S. po postu bih rekla da si takođe dobra osoba, samo da te zamolim ako možeš da ne govoriš: "Ljudi i žene" nego "Muškarci i žene", jer ljudi smo svi.

Sve je kako si napisao .Jedino ne bih tu pominjala životinje..Po meni , životinje su iznad nas .One nisu zle i ne poznaju to osećanje mržnje , nadmenosti , bezobrazluka...
One samo preživljavaju ..Njihovo zlo nije namerno , nije smišljeno i isplanirano .Ne znam šta su ljudi , generalno...?
Ne mogu da nađem dovoljno ogavnu reč.

Pade mi ovo na pamet:

Dve karakondžule isponižavale čoveka koji ničim to nije zaslužio. A pazi tek ove BS retarde što se naslađuju nesrećnikovim blamiranjem...
Hahaha... :lol:
Ruku na srce ne deluje mi kao da je njima bila namera da ikog isponižavaju, one su takve lujke u svakoj emisiji, a lik ako se već predstavlja kao zavodnik i uzima ljudima lovu za časove trebalo bi da ima više samopouzdanja i da bude spreman da se snađe u takvoj situaciji.

Poslednja izmena:
Pade mi ovo na pamet:

Dobar si primer naveo brt. Pedja Gnjatić je siromah koji je tada studirao filozofski i nije imao nikakve prihode, pa je morao da se snalazi, ta škola zavodjenja je jedan od vidova snalaženja. Ove dve što ga ponižavaju su klasične BG kurave koje bi pustile Arapima da im kenjaju u usta za par hiljada evra, plus se potpuno neprofesionalno ponašaju kao voditeljke prema jednom socijalno nesnadjenom jadniku i siromahu koji je pritom njihov gost. Gde to ima da se voditelj ovako ponaša prema gostu u bilo kojoj državi? To je i stav većine žena prema ovakvim momcima, nemaju nikakvu empatiju, čak i one koje se brinu za kuce i mace i plaču nad slučajevima izbačenih baba koje su izvršitelji proterali na ulicu u društvu najstrašnije ponižavaju ovakve jadnike bez ikakve empatije. Vlasnik dotične TV kuće im je naložio da mu se izvinu i ponovo ga pozovu u emisiju, što su one i uradile, na početku druge emisije su se izvinile ali su ga onda još strašnije isponižavale jer očito ne mogu protiv svoje čoporativne prirode. Ja garantujem da bi većina devojaka koje znam, čak i one najsaosećanije, Pedju Gnjatića ismevale makar iza ledja da se nadju u društvu sa njim, a sve to pod izgovorom da je "jeziv i socijalni retard", a ustvari zarad ogradjivanja i prišljamčenja popularnijim od sebe, da ih neko ne prozove da su bliske sa "jezivim čudakom".

Što se tiče ovih iz Beogradskog sindikata to je tek posebna priča, imućni Fedja Dimović koji živi na Senjaku i pun je para, a ovamo peva o empatiji, diskretnim herojima i nesrećnim Srbima na Kosovu, nasladjuje se poniženjem ovog nesrećnika. To mu je očito modus operandi od mladosti jer je navikao da maltretira svakog ko je čudan i socijalno nesnadjen.

Da, totalna redaljka i sve po spisku zato što nije mogla odmah da se prešalta da neko može i treba da je tretira kao ljudsko biće jer naprosto nema taj program u sebi zbog sveopšteg balkanskog ženomrzačkog sentimenta i ophođenja prema ženama, majkama, ćerkama

Tebi sve pohvale, pravi si heroj, ostao si dosledan i definitivno doprineo tome da počne da se oseća kao biće dostojno ljudskog tretmana, nimalo te nije spucao MO koji kritikuješ. Nat.

Hahaha... :lol:
Ruku na srce ne deluje mi kao da je njima bila namera da ikog isponižavaju, one su takve lujke u svakoj emisiji, a lik ako se već predstavlja kao zavodnik i uzima ljudima lovu za časove trebalo bi da ima više samopouzdanja i da bude spreman da se snađe u takvoj situaciji.

Daj, uozbilji se. Jasno je kao dan da je dečko jedan od onih operisanih od života, a ne nekakav batica koji ljudima svesno prodaje maglu. Ko normalan bi testirao njegovu očito nepostojeću ekspertizu, i to ovako kao hijena? Ako si već ''dobra'' osoba (a siguran sam da ovde dve ćurke tako doživljavaju sebe) - onda pomozi čoveku time što ćeš voditi razgovor tako da mu daš priliku da zasija pred kamerama što je više moguće, pošto je i njemu i njemu sličnim potrebna sva pomoć ovog sveta kad su žene u pitanju.

Ovo je u rangu sa onim kad se smotani plašljivac odvaži da krene tri puta nedeljno na neki borilački sport kako bi malo očvrsnuo (iako je očigledno da nikad neće dogurati nigde), a lokalni bokser ga izazove i prebije pred svima u kraju, čisto da bi pokazao ko je glavni. Tipično siledžijstvo...

Da, totalna redaljka i sve po spisku zato što nije mogla odmah da se prešalta da neko može i treba da je tretira kao ljudsko biće jer naprosto nema taj program u sebi zbog sveopšteg balkanskog ženomrzačkog sentimenta i ophođenja prema ženama, majkama, ćerkama

Tebi sve pohvale, pravi si heroj, ostao si dosledan i definitivno doprineo tome da počne da se oseća kao biće dostojno ljudskog tretmana, nimalo te nije spucao MO koji kritikuješ. Nat.

Nazvao sam je redaljkom zato što su je svi iz kraja zaskočili, ne zato što se prema meni ponela kao kučka.

Mada u pravu si - trebalo je da pustim da me gazi, pa da je kasnije nađem i pokušam da joj objasnim kako je internalizovala patološki obrazac kog treba da se ratosilja po svaku cenu, u čemu ću joj ja rado pomoći makar me gazila sve vreme, jer sam na kraju krajeva i sam delom kriv za takvo stanje stvari, s obzirom da sam muškarac tj. opresor.

Idi prodaj tu retardiranu priču nekom drugom.

Dobar si primer naveo brt. Pedja Gnjatić je siromah koji je tada studirao filozofski i nije imao nikakve prihode, pa je morao da se snalazi, ta škola zavodjenja je jedan od vidova snalaženja. Ove dve što ga ponižavaju su klasične BG kurave koje bi pustile Arapima da im kenjaju u usta za par hiljada evra, plus se potpuno neprofesionalno ponašaju kao voditeljke prema jednom socijalno nesnadjenom jadniku i siromahu koji je pritom njihov gost. Gde to ima da se voditelj ovako ponaša prema gostu u bilo kojoj državi? To je i stav većine žena prema ovakvim momcima, nemaju nikakvu empatiju, čak i one koje se brinu za kuce i mace i plaču nad slučajevima izbačenih baba koje su izvršitelji proterali na ulicu u društvu najstrašnije ponižavaju ovakve jadnike bez ikakve empatije. Vlasnik dotične TV kuće im je naložio da mu se izvinu i ponovo ga pozovu u emisiju, što su one i uradile, na početku druge emisije su se izvinile ali su ga onda još strašnije isponižavale jer očito ne mogu protiv svoje čoporativne prirode. Ja garantujem da bi većina devojaka koje znam, čak i one najsaosećanije, Pedju Gnjatića ismevale makar iza ledja da se nadju u društvu sa njim, a sve to pod izgovorom da je "jeziv i socijalni retard", a ustvari zarad ogradjivanja i prišljamčenja popularnijim od sebe, da ih neko ne prozove da su bliske sa "jezivim čudakom".

Što se tiče ovih iz Beogradskog sindikata to je tek posebna priča, imućni Fedja Dimović koji živi na Senjaku i pun je para, a ovamo peva o empatiji, diskretnim herojima i nesrećnim Srbima na Kosovu, nasladjuje se poniženjem ovog nesrećnika. To mu je očito modus operandi od mladosti jer je navikao da maltretira svakog ko je čudan i socijalno nesnadjen.

Klasične hijene, svi skupa.

ljudi se ponašaju u skladu sa vrednostima koje su usvojili.
neko je asketa, neko altruista, a nekome su avioni/kamioni - da zgrabi da ima, smisao življenja...

lično nisam drčan niti bahat čovek, nekako sve to opterećuje i izvlači energiju

daj mi mir, tišinu, prijatan planinski povetarac, šumu i žubor reke i ja sam zadovoljan. ali priznajem da mi fali devojka i eventualno formiranje porodice sa njom...

Definitivno su najgori i najsmešniji oni ljudi, koji veličaju sebe, tako što prethodno spuste nekog drugog!Instruktor zavođenja je šarmantan čovek, ali prosto nije imao nikakve šanse naspram prostakluka i primitivizam! Tu je razuman čovek nemoćan.To su one situacije :"zemljo otvori se i progutaj me"!O medijskom prifesionalizmu i da ne pominjem, nema ga ni u tragovima.

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: DUH

Back