Da li treba zabraniti nevladine organizacije?

potpuno netacno.

ne kazem da nije bilo zloupotreba , na kraju objavljivali su snimke nekih koji ne znaju ni kako se zove program kojim rukovode ali dobar deo ide u ruke pravih udruzenja koje rade neke stvari i poboljsavaju zivot osetljivim grupacijama i slicno.

poznato je da je pre desetak godina oboren ceo konkurs dok je vulin bio ministar za socijalna pitanja jer su na konkursu dobijala udruzenja koja su osnivana i posle konkursa ali to je oboreno, tako da u principu novac ide u prave ruke.
U sustini ni ja ne verujem u price smislenog razvoja....jer znam puno vodja projekata koji nisu izmisljeni , a vidjam i projekte 10 000e za kucu na selu koji su izmisljeni...
Tako da sve je to zaebancija...ucenjeno i ucviljeno..

Autorska tema,
Ubedjen sam da je za srpski narod i državu neophodno da zabrani sve nevladine organizacije koje se ne finansiraju iz domaćih izvora, svejedno da li su to članarine ili donacije.
Naravno, medije koji se ne fginansiraju iz sredstava koji su iz srpskih izvora u Srbiji zabraniti....znači promeniti zakon o finansiranju medija i nevladinih organizacija...
Naravno, to je dobar put ka poboljšavanju autokratskog režima i pozicije Aleksandra. Samo tako, hrabro naprijed.

Autorska tema,
Ubedjen sam da je za srpski narod i državu neophodno da zabrani sve nevladine organizacije koje se ne finansiraju iz domaćih izvora, svejedno da li su to članarine ili donacije.
Naravno, medije koji se ne fginansiraju iz sredstava koji su iz srpskih izvora u Srbiji zabraniti....znači promeniti zakon o finansiranju medija i nevladinih organizacija...
Толерисање споља финансираних медијских кућа, удружења и НВО организација је западни трик који је поодавно јасан- увођење легализације шпијунаже, недозвољеног политичког утицаја на домицилно становништво и манипулације јавним мњењем, чиме су контролисали политичке токове у интересним сферама на непоштен начин; све оно, што никад нису дозвољавали у својим државама.
Мислим да је довољно јасно.

Autorska tema,
Apsolutno slažem se - odmah i sad, zauvek, zabraniti nevladine "organizacije", sve ... Isto tako potrebno je, odmah i sad - takođe, zabraniti sva pedersska okupljanja i pojavljivanje na bilo kom mediju u Srbiji... Sve što nije prirodno je bolesno, a ono što je bolesno treba sprečiti i lečiti ...

А са којим то удругама треба да поистовећују? :lol:
udruzenja su visok spektar organizovanja ljudi od udruzenja koja se bave pitanjima roma, hrvata, izbeglica do udruzenja koja se bave pitanjima voznje bicikla, sportskih aktivnosti, osoba sa invaliditetom, bolesnika odredjene bolesti, nestale dece, ekologijom itd itd,....

Autorska tema,
amerika treba da nam je primer. Kakav odnos oni imaju za nevladine organizacije, takav odnos treba da imamo i mi.

Autorska tema,
Невладина организација је свако удружење, које није основала држава.

Нпр. 10 људи узме и направи удружење риболоваца и то ти је исто што и НВО, само што се не зове "Фонд за хуманитарно право".

Треба другачије да формулишеш питање.

nevladine organizacije vise ne postoje
nemas pojma o materiji.
to su sad udruzenja.
problem je sto ih poistovecujes sa politickim udruzenjima kojih je i najmanje ali to je daleko dublja prica i imas gomile udruzenja roditelja, staratelja i razno raznih grupacija ljudi koja se bave pitanjima dece, osoba sa invaliditetom, naucnim radom, skolovanjem, ekologijom, biciklista itd itd...

Arheologija se u Srbiji i gotovo isključivo finansira stranim donacijama; niko u Srbiji za to ni ne daje pare.

Ravno tome bi bilo da skinemo arheologiju u celosti; zatrpano Vinču, šta će nam.

Мени није јасно само како неке НВО или једноставно невладин сектор организације могу да добију новац од државе за било који пројект , нпр у Аранђеловцу постоји организација ЕДУ АР која добије новац од министарства здравља и за то одржи пар радионица у средњој школи..

udruzenja su visok spektar organizovanja ljudi od udruzenja koja se bave pitanjima roma, hrvata, izbeglica do udruzenja koja se bave pitanjima voznje bicikla, sportskih aktivnosti, osoba sa invaliditetom, bolesnika odredjene bolesti, nestale dece, ekologijom itd itd,....
Ух... :lol:
Па, што онда не ограничимо тај "спектар организовања" само на такве активности, и не забранимо шпијунажу, медијска спиновања, мешање у унутрашњу политику...?
А?
:mrgreen:
Као, рецимо, и овакве форуме...?:flert:

A kako se zovu udruženja koja se bave unutrašnjom i spoljnjom politikom vlade, a nije politička stranka?
Sekta? :) Pošto nije udruženje koje se bavi interesima odredjene grupe ljudi nego celog naroda.....
Koliko ja znam za njih je rezervisan naziv nevladina organizacija, da se razlikuje od udruženja ratnih vojnih invalida, za čija prava se ne bore....nego se bore protiv države srbije...protiv....ne za nekoga, nego protiv nekoga ko zastupa narod, veliku većinu naroda...
Kako se zovu ti projekti? "Sledeći put kada vas pozovemo ostavite decu kući...." sa šajkačom na glavi zastupa istomišljenike, doktore, tužioce, akademike i ostalu intelegenciju srbije...

Autorska tema,
Trebalo bi ih javno obeležiti a u medijima obavezno naglasiti da "obaranje Vučića traži dilea iz organizacije koja se finansira iz inostranstva" pa onda nek prdeka...

Ovako N1 arči titulu plaćenika u fazonu "profesor pravnog" ili "političkuh nauka".

Profesor ekonomije....al ne smeta da priča o rudarstvu, arhitekta koji se razume (a realno su laici) za energetiku, o pravnicima da ne govorimo, ne gade se da uzmu pare za nevladin projekt jadar finansiran da se ne sprovede eksploatacija litijuma...

Najbolji su oni nevladini zeleni, koji znaju kako treba da se srbija, vlast, vlada ponaša u spoljnoj politici...:) naravno po projektu za koji se dobiju novci ....

Back