Da li treba zabraniti nevladine organizacije?

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
49.444
Autorska tema,
Ubedjen sam da je za srpski narod i državu neophodno da zabrani sve nevladine organizacije koje se ne finansiraju iz domaćih izvora, svejedno da li su to članarine ili donacije.
Naravno, medije koji se ne fginansiraju iz sredstava koji su iz srpskih izvora u Srbiji zabraniti....znači promeniti zakon o finansiranju medija i nevladinih organizacija...

Treba sto vise povecati broj nevladinih organizacija...jer je to jedini nacin da ovaj narod prestane da se uvlaci vladi u dupe i da prepusta tiraninji sve odluke...

Da se smanji porez sa 20% na 10% da se ljudima isplati da ulazu u razne neprofitne organizacije i projekte, da sami kontrolisu da li neko ispunjava obecanja a ne nijedno obecanje u zadnjih 30 godina vlast nije ispunila..

nevladine organizacije vise ne postoje
nemas pojma o materiji.
to su sad udruzenja.
problem je sto ih poistovecujes sa politickim udruzenjima kojih je i najmanje ali to je daleko dublja prica i imas gomile udruzenja roditelja, staratelja i razno raznih grupacija ljudi koja se bave pitanjima dece, osoba sa invaliditetom, naucnim radom, skolovanjem, ekologijom, biciklista itd itd...

Poslednja izmena:
Ali imamo problem tu , jer drzava i narod su vec blizu velikog dostignuca Srbija na vodi , jedina drzava na svetu gde se isplati biti glup i lenj, i uz neku malu dozu kriminala sve to opstaje.....to je velika retkost...
Ta blizina ostvarenosti tako velikog poduhvata smeta , jer je blizu , vidi se da je moguce dobiti silne pare ukidanjem skolstva i svodjenjem na 3 odelenja u celoj Srbiji koja skoluju osobe koje ce van, a ostalo kursisti za lokal i usluge...

Treba sto vise povecati broj nevladinih organizacija...jer je to jedini nacin da ovaj narod prestane da se uvlaci vladi u dupe i da prepusta tiraninji sve odluke...

Da se smanji porez sa 20% na 10% da se ljudima isplati da ulazu u razne neprofitne organizacije i projekte, da sami kontrolisu da li neko ispunjava obecanja a ne nijedno obecanje u zadnjih 30 godina vlast nije ispunila..
Kolega, nije isto kada te plaća neko iz Srbije da truješ narod da bi sproveo politiku koju serviraš iz državne službe...pa sam sebe napadaš popodne....i kada te država plaća prepodne, a Soroš posle podne, pa kao radiš dva posla...:)

Autorska tema,
Ubedjen sam da je za srpski narod i državu neophodno da zabrani sve nevladine organizacije koje se ne finansiraju iz domaćih izvora, svejedno da li su to članarine ili donacije.
Naravno, medije koji se ne fginansiraju iz sredstava koji su iz srpskih izvora u Srbiji zabraniti....znači promeniti zakon o finansiranju medija i nevladinih organizacija...

Naravno da ne treba. To se radi samo u diktaturama i državama sa niskim nivoom sloboda građana. Normalna država gde je vlast transparentna i poštena, nema potrebe nikoga da ućutkuje.

Ja vidim osim tih soros teorija zavere druge probleme za inicijativno finansiranje, to je mentalitet naseg naroda da je podao , zeljan slave i pokvaren i prestiza zeljan....
Zato ne moze da se dogovore za ucesce ako hoce danas za sutra...
To sam video kad sam dzabe hteo da napravim selu put od 10km...nisu mogli da se dogovore ko ce da bude predstavnik mz....eto koliko pricamo , Znaci morao sam da odem licno da ja budem taj koji je upleten koji organizuje, a ne onaj koji daje, pa da to funkcionise....a onda to kosta,

Znaci bukvalno sam ponudio dogovorite se i potpisite i dzabe dobijate seoski put 10km...i nije proslo...
A proslo bi da sam rekao svako po 6000e za put, treba vam imate tu 14 farmi , koje donose redovne prihode a nemate put kad padne kisa ne mozete ni mleko da odvezete...
I uzmem sebi 80 000e platim dve sestradese koje ce da titraju jajca narodu uz posluzenje i inzenjerima za stolom za potpis i imam bolji CV...

Ne kopčaš, tab piše o projektima kojima konkurišeš kod raznih fondova, izmišljenih za fiktivne prijekte....Ni jedan jedini evro nije stigao do naroda 30 godina...ali zato ide nevladinim organizacijama za zelene,žute i plave programe... i naravno, širenje demokratije, koju naravno šire oni koji zabranjuju takva udruženja u svojim državama....da se ne lažemo, ako je to moguće okružen plaćenicima, ups, izvršiocima projekata :)

Ne kopčaš, tab piše o projektima kojima konkurišeš kod raznih fondova, izmišljenih za fiktivne prijekte....Ni jedan jedini evro nije stigao do naroda 30 godina...ali zato ide nevladinim organizacijama za zelene,žute i plave programe... i naravno, širenje demokratije, koju naravno šire oni koji zabranjuju takva udruženja u svojim državama....da se ne lažemo, ako je to moguće okružen plaćenicima, ups, izvršiocima projekata :)
Pa dobro , oni tako peruckaju pare, narod zna to pa se glumata da nesto kao zeli a ustvari ne zeli..

ali ja pricam drugu pricu , stvaraj osnovu za legalno poslovanje skupe se deca ili odrasli i prave udruzenje ljubitelja cevapa uz reku Moravicu....

Moras da shvatis da sam ja bio na poziciji u firmi koju sam mogao da postavim da sve radi posteno , i postavio sam, pa mi je masa postenih dolazila na vrata da dobija protekciju....i tada sam video da je mentalitet protekcije jaci od bilo cega u Srbiji .
Nikom nije milo cak i kad mu sasvim dobro ide svima isto metodom, da ga ne uvazis protekcijom nesto sitno da zna da si mu bacio neko postovanje tom protekcijom mali vip , vipic...mikro vipic...

potpuno netacno.

ne kazem da nije bilo zloupotreba , na kraju objavljivali su snimke nekih koji ne znaju ni kako se zove program kojim rukovode ali dobar deo ide u ruke pravih udruzenja koje rade neke stvari i poboljsavaju zivot osetljivim grupacijama i slicno.

poznato je da je pre desetak godina oboren ceo konkurs dok je vulin bio ministar za socijalna pitanja jer su na konkursu dobijala udruzenja koja su osnivana i posle konkursa ali to je oboreno, tako da u principu novac ide u prave ruke.

Ne peru pare nego plaćaju vojsku da ratuje protiv naroda Srbije...
Ima i to , CIA radi kao i uvek milionima i stotinama miliona, a mali prstici rade sa 50 000e....
Sticajem okolnosti upoznas i sefove CIA programa, ali tu je sve logicno , nije to previse nasilno , tj niko nikog ne ubija ako mu se suprostavis, nego je mentalitet Srba koruptivan i onda poalo mic po mic dodju i traze daj to daj to daj to , a nista nije za dz...a zabole seljaka iz ne znam svi politicari su nam seljaci , cak i onaj Micunovic koji u ponasanju nema seljacko ali oko sebe je skupljao bas jak sljam...

Milica zavodnica, jel je neko terao da pravi koaliciju sa SNS, nije niko , jel to strateska odluka da bi pocela zivot u politickim strukturama, jeste....nema nasilja, cista prodaja dushe i dupeta..
Ja ne znam da li je mislila da moze samo da udje glavic, a da bude aktivna promotivna politicarka na svom razvojnom planu , ali na kraju je ispalo mora redaljka, mora da lize sve i svasta da bi pomogla u procesu politickog jedinstva..

Iskreno da sam CIA i ja bih kupovao omladince za 25000e kao Djurica i ostale i onda kako se bori za svoju karijeru dajes mu kolacic po kolacic , ne u parama nego nek grebe na funkciji nek unistava tamo gde je postavljen, nek jaca trulez....
Kosta te agentura , nebitnih potrosnih kvarnjaka i to maksimalno 10x 25000e , ostalo sami kraduckaju , a nista milioni kamioni.....
Nema para nema povezivanja, a sfera uticaja to se lako pokrije, rekao onaj onom , sus sus...

Poslednja izmena:

Pranje para postoji i u firmama i kod fizičkih lica. Nije to nikakav argument. Muljanje treba kažnjavati a firme i udruženja koja rade pošteno treba ostaviti na miru.

Državna represija gotovo nikada nije u svrhu zaštite države kako to vi nacionalisti laici mislite, već isključivo u zaštitu fotelja režima. Države koje imaju takve modele represije najčešće trule i propadaju vremenom.

Ne, prvo su prestali da daju pare SG banci, jer su pare "širene" preko banki, onda redom svim bankama, pa su dali lokalnim samoupravama, koje su plaćale udruženja...i opet pare nisu stizale tamo gde su poslate...
Medjutim, to su projekti....ali donacije iz stranih izvora koji nisu deo evropskih ili svetskih fondova već direktne donacije fiktivnih fondova...
Zašto bi neko plaćao udruženjima koja lokalno deluju? Da smo deo EU pa ok, neka sami kontrolišu, ali nismo deo EU i ne možemo da kontrolišemo ko pravi fondove i s kojim programom onda to nema smisla...

Back