Da li treba voditi decu na svinjokolj?

Bilo je i drugih fora. Kad recimo neka domaća cura (okolina Petrinje) ode na studij i tamo nađe otmenog gradskog tipa pa ga dovede kući na upoznavanje (a to jeste obično oko nekih praznika kad se dobro jede i pije, pa gradski džabalebaroši pomisle da će da se omaste), domaćini organiziraju klanje. Onda ujutro prvo malo "podgase" potencijalnog zeta, pa ga izvedu napolje i uvale nož u ruke da mu "učine čast" da on zakollje svinju. :D

Dok je on još onako bunovan i polupijan, izvedu svinju koja se otima i grize i koja im se "slučajno" otme, oni se izmaknu a zet ostane oči u oči sa prasetom. I onda bi gledali od kakvog je materijala zet. Mame i pogotovo ćerke su bile protiv takvog običaja ali to muškarce u kući nije sprečavalo da goste dočekaju na odgovarajući način

Umeće klanja svinja je civilizacijski običaj naše sredine i treba se znati ponašati shodno njemu a dete se uči od malena. Decu treba obavezno voditi na svinjokolje.

:D
Pazi ovog štrojača, kaže kao: "Nije njemu ništa.", a prasac se dere da ga pola Floride čuje.

🤣

Zivot u ex Yu je bio odlican zivot na spram ovog sto danas imamo.
Neki ga nisu htjeli...zaletjeli se,mislili bice im bolje samostalno...Trazili ste,gledajte...bila neka emisija.Pohlepa vam je dosla glave.
Jedno je sigurno...ona lijepa vremena se nece nikad vratiti.

Totalitarna diktatura i indoktriniranje ljudi, to ti je bila tvoja SFRJ limunado.

Dobro, takvu scenu nisam imao priliku vidjeti, jedino kada je dida zaklao kokoš, pa se još malo gegala.

I kad su mi tele zaklali :sad2: :sad2: :sad2:
Svaki dan sam išla i brala djetelinu i nosila mu štalu i hranila ga

Došla mostarska raja i izvela tele iz stale ono jadno nije htelo da ide , valjda je osjetilo 😭

Vristala sam “nemojte moje tele ubiti”

Onako debeli “moramo meso jesti i vi djeca da rastete “

Ne ne moje tele ostaćemo mali

Tri dana se nisam smirivala svaki dan išla u pojatu i plakala na istom mjestu gde je ono bilo vezano

I kad su mi tele zaklali :sad2: :sad2: :sad2:
Svaki dan sam išla i brala djetelinu i nosila mu štalu i hranila ga

Došla mostarska raja i izvela tele iz stale ono jadno nije htelo da ide , valjda je osjetilo 😭

Vristala sam “nemojte moje tele ubiti”

Onako debeli “moramo meso jesti i vi djeca da rastete “

Ne ne moje tele ostaćemo mali

Tri dana se nisam smirivala svaki dan išla u pojatu i plakala na istom mjestu gde je ono bilo vezano
Dobro, ovo jeste tužna priča, ja znam više onako jako, jako crnohumorne.

Da li treba decu učiti realnosti života, recimo da provedu ceo dan na svinjolju, od klanja, šurenja, ranžiranja do jedenja čvaraka i kavurme tamo negde uveče?

Треба...И на кокошко кољ.. ћурко кољ....овцо кољ....

И упознати их од А - Ш од живе жеивотиње до онога што у уста ставе ...

Баш сву децу..женску ..мушку ...

Тада аналаизирате која фаза детету је занимњива и знаћете да ли вам је потомство природно психопаткиња/а ...

и на време је/га пошањете у легију странаца илинеки куплерај на западу ...

Poslednja izmena:

Back