V.M.Dokolenko
Veoma poznat
- Poruka
- 10.316
Obavezno, ako porodica to jede, sprema, prodaje...djeca moraju biti tu.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vidjeli smo svi koliko su vam bila lijepa stara vremenaДобра стара времена дружења и стицања радних навика. Стигну кукурузи у приколици па истовар у елеватор који истовара у котобању. Перушаш кукуруз, гледаш у сисе комшиници.. Домаћица доноси кафу, пите, суво месо, пиво... Зезање, дружење.. Лепе успомене.
Ti heftu musliman, heftu svinjokoljObavezno, ako porodica to jede, sprema, prodaje...djeca moraju biti tu.
Изгледа да ти ниси..Vidjeli smo svi koliko su vam bila lijepa stara vremena
Ne ponovilo se haha
Pa nisam, samo razmišljam, baš vi tih generacija "lijepih vremena" odmah da se ogradim, sa prostora cijele bivše Jugoslavije, od te ljepote i života odlučiste da ga ukakate ratovima, da nas rađate u usranim vremenima koje stvoriste vi iz lijepih vremena. Bljak mi je sva ta priča o nekadašnjem "lijepom životu" Zapravo, ne vjerujem vam ništa, morali bi biti kolektivne budale da uništite "lijep život".Изгледа да ти ниси..
Kada bi malo citala s razumijevanjem (drugi razred osnovne skole), vidjela bi da nema nikakve kolizije. Dakle AKO porodica to jede, sprema itd....Ti heftu musliman, heftu svinjokolj
To ti misliš!ja sam kao dete išao, ništa mi ne fali
Bila su ti lijepa vremena jer si bio mlad. I moj did je uvijek kakio "kako najboje bilo pod krajem Petrom" jer bio mlad naravno.Јесу била лепа стара времена, безбрижности и радости. Данашње генерације само буље у мобилне и телевизоре и нимало радости. А да не говорим како немају радне навике..
Zivot u ex Yu je bio odlican zivot na spram ovog sto danas imamo.Pa nisam, samo razmišljam, baš vi tih generacija "lijepih vremena" odmah da se ogradim, sa prostora cijele bivše Jugoslavije, od te ljepote i života odlučiste da ga ukakate ratovima, da nas rađate u usranim vremenima koje stvoriste vi iz lijepih vremena. Bljak mi je sva ta priča o nekadašnjem "lijepom životu" Zapravo, ne vjerujem vam ništa, morali bi biti kolektivne budale da uništite "lijep život".
Ne brate, to su traume koje se utisnu podsvesno. Isfiltriras to posle kroz sve i svasta: Uuu bebe sto si zgodna, aj stavi i drzi jabuku u ustima, da vidim nesto. Sta? Ma nesto onako.Da li treba decu učiti realnosti života, recimo da provedu ceo dan na svinjolju, od klanja, šurenja, ranžiranja do jedenja čvaraka i kavurme tamo negde uveče?
Ма док се чварци мешају у оранији бираш меснате и топле и наједеш се. Пиво после легне ко будали шамар.Dok se ispeče džigerica i gronik mi već siti od kožuretine.
Bilo je i drugih fora. Kad recimo neka domaća cura (okolina Petrinje) ode na studij i tamo nađe otmenog gradskog tipa pa ga dovede kući na upoznavanje (a to jeste obično oko nekih praznika kad se dobro jede i pije, pa gradski džabalebaroši pomisle da će da se omaste), domaćini organiziraju klanje. Onda ujutro prvo malo "podgase" potencijalnog zeta, pa ga izvedu napolje i uvale nož u ruke da mu "učine čast" da on zakollje svinju.Nas su matorci zezali da poljubimo svinju u dupe da nam daju rep ili uši da pojedemo.
Koliko sam samo svinja poljubio....
sto bi drao svinju burazeru ?Zavisi ukoliko se dete ne boji krvi. Imaš ljudi od po 50 i kusur godina koji stave ruke preko ušiju dok se svinja kolje, a imaš i momke od 15 godina koji mogu da zakolju i oderu svinju a da im oko ne trepne
Pa tako se to radi. Koža, iznutrice, i glava u nekim slučajevima su mesni otpad. Ne kolješ malo prase čiju mladu hrskavu kožu možeš da okusiš direktno iz pečenjare, već odraslu svinju/vepra čija ti koža ne treba.sto bi drao svinju burazeru ?
Opa, naučio si novu riječKada bi malo citala s razumijevanjem (drugi razred osnovne skole), vidjela bi da nema nikakve kolizije. Dakle AKO porodica to jede, sprema itd....
daj neki snimak da vidim kako se dere svinjaPa tako se to radi. Koža, iznutrice, i glava u nekim slučajevima su mesni otpad. Ne kolješ malo prase čiju mladu hrskavu kožu možeš da okusiš direktno iz pečenjare, već odraslu svinju/vepra čija ti koža ne treba.
Ne bih mijenjala ovo što sad živim za tu vašu raspalu Jugoslaviju, nema tih paraZivot u ex Yu je bio odlican zivot na spram ovog sto danas imamo.
Neki ga nisu htjeli...zaletjeli se,mislili bice im bolje samostalno...Trazili ste,gledajte...bila neka emisija.Pohlepa vam je dosla glave.
Jedno je sigurno...ona lijepa vremena se nece nikad vratiti.