DarkMoon
Buduća legenda
- Poruka
- 45.916
Cvarke bas volim, pogotovo dobro usoljene.Ма док се чварци мешају у оранији бираш меснате и топле и наједеш се. Пиво после легне ко будали шамар.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cvarke bas volim, pogotovo dobro usoljene.Ма док се чварци мешају у оранији бираш меснате и топле и наједеш се. Пиво после легне ко будали шамар.
Da. Tu se vidi u najranijem uzrastu kakav je "štof"Nisu ni sva deca ista. Neka su osetljivija, neka plaču i dok gledaju crtaće.
Nemojmo se lagati kako nije neprijatan ( najblaže rečeno) sam čin.
Mene zanima da li postoji muškarac sa teme , otac , koji je vodio svoju decu na svinjokolj? I da im se dopalo.
Ako ne postoji , pričamo u prazno.
Na žalost.Mene su vodili i ja sam vodio.
Cela porodica se okupi.
Dođu i komšije.
Ustvari to je bilo dok smo još pravili disnator.
Sad ni u svadbe ne dođu svi .
Jedino nas sahrane još saberu
Mene je jednom sutnula krava, ritnula se.I kad su mi tele zaklali
Svaki dan sam išla i brala djetelinu i nosila mu štalu i hranila ga
Došla mostarska raja i izvela tele iz stale ono jadno nije htelo da ide , valjda je osjetilo
Vristala sam “nemojte moje tele ubiti”
Onako debeli “moramo meso jesti i vi djeca da rastete “
Ne ne moje tele ostaćemo mali
Tri dana se nisam smirivala svaki dan išla u pojatu i plakala na istom mjestu gde je ono bilo vezano
Verovatno bi i nju njeno tele.Mene je jednom sutnula krava, ritnula se.
Najbolji gulas koji sam jeo vise puta je od divljaci, to je neprevazidjeno.a ako hoces najiskrenije
najvise se secam gulasa koji sam jeo uvece koji je bio mnogo dobar i jedan od najukusnijih ikad koje sam jeo posto se ti gulasi prave od svastare mesa i iznutrica i mnogo je dobar.
a secam se i kako mi je bilo zanimljivo da gledam kako prave kobasice.
Ja sam to sve radio sem klanja i i vadjenja iznutrice, ali ostalo....video sam razapetu svinju, video sam kako je sure, sad iskreno da li sam video i trenutak klanja ili sam tad skrenuo pogled ne mogu da ti kazem precizno.
ali sam bio tamo i bio sam deo desavanja i direktno ili indirektno bio upoznat sa svim.
Najstresnije je jare kad se kolje, to je strahota.Kod nas muslimana je obavezno klanje kurbana (ovnova) za Kurban Bajram. Odvratan običaj, po mom mišljenju (ali obavezan po Kur'anu).
U doba mog djetinjstva još se to radilo na starinski način u mahalama, klale se te jadne i preplašene životinje u avlijama, to meso se poslije dijeli komšijama, familiji..
Uglavnom, da skratim, djeci je bilo strogo ZABRANJENO da to gledaju. Nepotrebna trauma za djecu.
Ja sam prvi put pucao iz karabina kao dete od nekih 7-8 godina, kad me ta puska zviznula pao sam na zemlju, jer mnogo trza sto licno ne volim kod oruzja.Nas vodio nastavnik fizike na vojni poligon, imam negde i sliku kako pucam iz neke pusketine sa drvenim kundakom.
Kao detetu, cale me pustao da pucam iz nekog kolta koji ko zna od kuda je dovukao. Normalnost je relativna kad rastes na Balkanu.
Pa dobro.Mene je jednom sutnula krava, ritnula se.
Nije dobro, ali mi nije bilo nista.Pa dobro.
Znam,kada teliš kravu ako si slab možeš dobiti tahikardiju.Nije dobro, ali mi nije bilo nista.
Konj kad sutne moze da ubije coveka.
NE!Da li treba decu učiti realnosti života, recimo da provedu ceo dan na svinjolju, od klanja, šurenja, ranžiranja do jedenja čvaraka i kavurme tamo negde uveče?
Svaki mesar je psihopata.Nisam vegeterijanac, volim meso ali jedem malo ili umereno. Da ne zvucim licemerno, ali da moram ne bih nikad mogao da zakoljem svinju, mozda cak ni pile. Mislim da za taj posao moras biti psihopata ali iskreno. Vecina svinjokoljaca uziva dok to radi, cuo nebrojano puta, deda mi bio iz sela. Da ne bere se na drvecu, svestan sam toga i jedem, ali pitanje da li bih sam mogao da zakoljem, volim zivotinje
Ma ja sam tad bio dete.Znam,kada teliš kravu ako si slab možeš dobiti tahikardiju.
Taj kolt iz kog sam pucala je isto trzao, secam se da mi je bas cimnuo zglob, neprijatan osecaj. Ova poluautomatska sa drvenim kundakom cima, ali tad sam vec bila timejdzerka pa sam poslusala kad mi je receno da je cvrsto drzim da mi ne bi iscasila rane. Inace mrzim oruzje, ali eto.Ja sam prvi put pucao iz karabina kao dete od nekih 7-8 godina, kad me ta puska zviznula pao sam na zemlju, jer mnogo trza sto licno ne volim kod oruzja.
Јел ти једеш месо?Svaki mesar je psihopata.
Na krstarici ništa nije kako izgleda. Što pre obradiš tu činjenicu biće ti lakše da učestvuješ.Јел ти једеш месо?
видимNa krstarici ništa nije kako izgleda. Što pre obradiš tu činjenicu biće ti lakše da učestvuješ.
Jedem.Јел ти једеш месо?
И тврдиш да су месари психопате? А једеш месо?Jedem.
Pa neko mora da obavi posao za nas normalne ljude, to se zove civilizacijaИ тврдиш да су месари психопате? А једеш месо?
Поента је то што су људи лицемери. Они који највише причају о јадним животињама, називају месаре, ловце и слично психопатама, не ваде месо из уста.Pa neko mora da obavi posao za nas normalne ljude, to se zove civilizacija
Ako mislis na Ruki, njoj je krompir glavna hranaПоента је то што су људи лицемери. Они који највише причају о јадним животињама, називају месаре, ловце и слично психопатама, не ваде месо из уста.