Da li treba voditi decu na svinjokolj?

Deca treba da znaju odakle i na koji način dolazi hrana koju jedu. Poželjno je da vide postupak, ali ne pre 8-9 godine. Prvi put im ne treba dozvoliti pristup samom klanju, već procesu nakon toga. Naravno, pripremiti ih unapred....svako dete je različito.
Prestanite više da držite decu ispod staklenog zvona, pa kada izađu ne umeju da se snađu u ničemu. A, ovi licemeri, koji se zgražavaju na svinjokol, a sutra sebi i deci peku šnicle....oni su posebna tema.

Деца су агресивна. Нажалост гледање клања их неће узнемирити. Шта све гледају у игрицама и филмовима. Страшно.
У моје време били Штрумпфови, Мапет Шоу, Не дај се Флоки, лаку ноћ и добро јутро децо...и понеки Супер Марио.. Терали ме родитељи у кућу јер по цео дан би се играли напољу, а сад децу терамо напоље да се из мрачне просторије одлепе од игрица и тв. Где смо заказали као друштво и родитељи. (

Тито наштеловао а већини видим као све тешко пало. :roll:
Postepeno pokatoličavanje preko slobodnih dana za svinjokolj baš kad počinje post.
Čemu čuđenje?
U početku su se stariji protivili, ali vremenom su i oni popustili pred činjenicom da su deci slobodni dani prilika da se dođe u selo i odradi važan posao.

I tako od naroda pravoslavnih Solunaca, postali narod titoista koji kolje svinje u božićnom postu.

Slučajno?

Kad si mali trčkaraš okolo, donosiš starijima pivo, rakiju.
Posle kad porasteš, dobiješ šapurinu da pereš .
Prvi dodir sa nožem mislim da sam imao tek kada sam išao u treći razred.
Dao mi je pokojni otac da derem kožuru i sečem čvarke.

Uglavnom se cela parada svodi na to da se celo domaćinstvo okupi i smatram to za korisno iskustvo

Back